Să citim pe ambalaj?

Când cumpărăm un aliment de la magazin, de cele mai multe ori ne uităm la poza de pe ambajal, rareori la termenul de valabilitate şi aproape niciodată la conţinutul propriu-zis al alimentului.

Deobicei, în loc să întrebăm vânzătorul: „Are multe E-uri?” sau „Are multe grăsimi?”, „Îngraşă?” … ne îndreptăm spre întrebarea: „E bun?” în sensul că: „Are gust bun?”. Oare chiar facem atât de bine pe cât credem? Adică, în gust stă totul?

Înţeleg că te interesează să cumperi ceva ce-ţi place (la gust) dar oare n-ar trebui să acordăm mai multă atenţie ingredientelor scrise pe ambalaj? N-ar trebui să acordăm mai multă atenţie sănătăţii şi să mai lăsăm la o parte gustul bun?

Ştiu, pare aiurea să te uiţi pe ambalajul fiecărui lucru pe care îl cumperi de la magazin (mai ales când te duci la SuperMarket pentru o aprovizionare generală), să vezi ce conţine. Mai aiurea este când încep ăia să enumere tot felul de uleiuri nu ştiu de care pe care te chinui să le silabiseşti şi care oricum nu ştii din ce sunt făcute. Şi totuşi, ele contribuie la alimentul ăla pe care tu îl consumi. Dar nu ştii ce semnifică.

Personal, deabia mă uit la termenul de valabilitate de pe ambalajul unui aliment, la ingrediente nici atât. Dar sunt persoane (mai în vârstă ce-i drept) care fac treaba asta frecvent. Acum mă întreb: „O fac de impresie artistică sau chiar înţeleg ce scrie acolo? Sau o fac pentru a avea subiect de discuţie cu celelalte persoane de aceeaşi vârstă? (în cazul în care n-au pe cine să mai bârfească)”

12 Comments

  1. Andrei M. 24 mai 2009
  2. Lungu Alin 24 mai 2009
  3. Madalina 24 mai 2009
  4. Serginho 25 mai 2009
  5. Bleau 25 mai 2009
  6. Sensio 25 mai 2009
  7. Pensiuni Baile Herculane 27 mai 2009
  8. FinalDestiny 28 mai 2009
  9. Lord Noxarethor 4 iunie 2009
  10. Cristian Florea 4 iunie 2009
  11. Andrei 10 octombrie 2009
    • Cristian Florea 10 octombrie 2009

Leave a Reply