Să-i ţinem pumnii

Cred că aţi auzit cu toţii chestia asta de zeci de ori îl ultimele zile. Da, şi eu mă refer la acelaşi Cristi Minculescu, solistul trupei IRIS.

Până acum câteva zile toţi ştiau că suferă de cancer (toţi în afară de medici). Ei bine, ieri (mi se pare) s-a clarificat toată treaba asta cu boala lui. Din câte am înţeles el suferă de o chestie dobândită genetic de la tatăl său, boală ce este în continuă dezvoltare încă de la naştere (n-are rost să vă spun numele bolii că parcă e în chineză). Ea se dezvoltă în ficat şi rinichi prin nişte chiste (pungi cu lichid) care cresc tot mai mari.

Cert este că acum cântăreţul s-a dus (pe picioarele lui) în Germania, la un spital ce studiază de mai mult timp efectele şi posibilele tratamente ale acestei boli. Nu s-a dus acolo în stare de urgenţă, dar nu cred că are rost să aştepte să se întâmple asta.

S-ar putea să fie nevoie de un transplant de ficat, iar unul dintre posibilii donatori ar putea fi chiar soţia sa (aici voiam să ajung).

Iniţial credeam că la un transplant de ficat, donatorul ori trebuie să fie mort cu puţin timp în urmă, ori va muri după. Dar m-am interesat pentru că nu eram sigur de asta şi am aflat că fiecare corp uman poate trăi doar cu o parte din ficat, acesta obişnuindu-se in timp fără jumătatea lipsă. Totodată, la operaţie nu trebuie scos tot ficatul din donator, acesta putându-se regenera. Adică dacă doctorii scot o singură bucăţică din ficatul donatorului şi o ataşează de ficatul bolnavului, primitorului i se vindecă ficatul cu ajutorul enzimelor din primul.
E o chestie foarte tare care nu credeam că poate fi caracteristică omului.

Pe zi ce trece sunt uimit de cât de mult poate evolua medicina sau tehnologia :-?

P.S.: Trupa IRIS tocmai a amânat un turneu cu peste 20 de concerte ce trebuia să înceapă ieri.

11 Comments

 1. CarmenPunkGirl 14 februarie 2009
 2. MadaManu 14 februarie 2009
 3. Sfarsit 14 februarie 2009
 4. Cristian Florea 14 februarie 2009
 5. Ioana 14 februarie 2009
 6. redandblue 14 februarie 2009
 7. Cristian Florea 14 februarie 2009
 8. Cristian Florea 14 februarie 2009
 9. TheBes7 14 februarie 2009
 10. Dani 14 februarie 2009
 11. redandblue 14 februarie 2009

Leave a Reply