Să-i ţinem pumnii

Cred că aţi auzit cu toţii chestia asta de zeci de ori îl ultimele zile. Da, şi eu mă refer la acelaşi Cristi Minculescu, solistul trupei IRIS.

Până acum câteva zile toţi ştiau că suferă de cancer (toţi în afară de medici). Ei bine, ieri (mi se pare) s-a clarificat toată treaba asta cu boala lui. Din câte am înţeles el suferă de o chestie dobândită genetic de la tatăl său, boală ce este în continuă dezvoltare încă de la naştere (n-are rost să vă spun numele bolii că parcă e în chineză). Ea se dezvoltă în ficat şi rinichi prin nişte chiste (pungi cu lichid) care cresc tot mai mari.

Cert este că acum cântăreţul s-a dus (pe picioarele lui) în Germania, la un spital ce studiază de mai mult timp efectele şi posibilele tratamente ale acestei boli. Nu s-a dus acolo în stare de urgenţă, dar nu cred că are rost să aştepte să se întâmple asta.

S-ar putea să fie nevoie de un transplant de ficat, iar unul dintre posibilii donatori ar putea fi chiar soţia sa (aici voiam să ajung).

Iniţial credeam că la un transplant de ficat, donatorul ori trebuie să fie mort cu puţin timp în urmă, ori va muri după. Dar m-am interesat pentru că nu eram sigur de asta şi am aflat că fiecare corp uman poate trăi doar cu o parte din ficat, acesta obişnuindu-se in timp fără jumătatea lipsă. Totodată, la operaţie nu trebuie scos tot ficatul din donator, acesta putându-se regenera. Adică dacă doctorii scot o singură bucăţică din ficatul donatorului şi o ataşează de ficatul bolnavului, primitorului i se vindecă ficatul cu ajutorul enzimelor din primul.
E o chestie foarte tare care nu credeam că poate fi caracteristică omului.

Pe zi ce trece sunt uimit de cât de mult poate evolua medicina sau tehnologia :-?

P.S.: Trupa IRIS tocmai a amânat un turneu cu peste 20 de concerte ce trebuia să înceapă ieri.

Lasă un comentariu

11 comentarii

 • CarmenPunkGirl 14 Feb 2009, ora 14:44

  Imi place Iris. Am fost la fiecare concert al lor din Buzau.
  Imi pare rau pentru el :( Nu merita asta.
  Nu stiam ca ficatul se poate regenera,credeam ca omul poate sa traiasca si cu jumatate. :D

  De la mine poti citi: 21st Century Breakdown

 • MadaManu 14 Feb 2009, ora 14:55

  Sincer cunosc multa lume care nu ar face acest lucru si mai exact ma refer la 2 dintre ele. Primul ar fii sa doneze o parte din ficat, si al 2-lea, sa mearga la medic inainte sa simta ca nu mai poate …

  De la mine poti citi: Valentine’s Day

 • Sfarsit 14 Feb 2009, ora 15:23

  daca esti interesat de un link exchange te rog sa vizitezi http://culmi.blogspot.com/2009/02/link-exchange-cu-culmiblogspotcom.html
  sau sa ma contactezi la id-ul de mess: rfi_scan

  De la mine poti citi: Bauturi IT

 • Grim_Cris 14 Feb 2009, ora 15:25

  El vrea să fie sigur ca traieste, iar nevasta sa, pentru ca tine cu adevarat la el, vrea sa-l ajute sa faca asta. Este uimitor cat de multe lucruri bune descoperim la oamenii din jurul nostru.

  P.S.: Azi ascult numai IRIS :D

 • Ioana 14 Feb 2009, ora 16:06

  Ce frumos e cand sti ca ai pe cineva aproape , care te iubeste :X si ar demonstra-o oricand si oricum . Pacat ca numarul lor se micsoareaza :( .

 • redandblue 14 Feb 2009, ora 16:14

  stiam ca se poate taia din ficat de la un om viu , dar ceea ce nu inteleg e transplantul de inima , toate arterele , venele pleaca din inima , cum sa ii tai inima unui om si apoi sa ii pui alta in loc…nu s’ar putea face acelasi lucru si la oamenii morti de la alti oameni morti?

  De la mine poti citi: Am fost la Spitalu’ 9

 • Grim_Cris 14 Feb 2009, ora 17:18

  probabil ei inlocuiesc fiecare artera in parte … adica … au taiat o artera de la inima si au pus-o la inima artificiala. sau habar n-am. ma interesez si-ti zic :D

 • Grim_Cris 14 Feb 2009, ora 17:25

  Later Edit: Am aflat …. la transplanturile de inima se ingheata inima. Si se lucreaza intr-un mediu foarte rece. Astfel, pacientul intra intr-un fel de moarte clinica si transferurile se fac destul de usor si foarte rapid. :>

 • TheBes7 14 Feb 2009, ora 20:58

  O sa reziste! E un tare si tanar..

  De la mine poti citi: Windows Themes

 • Dani 14 Feb 2009, ora 21:37

  Nu mai e in floarea varstei dar e un om puternic care nu merita sa isi incheie viata sau cariera acum. Mai au concerte de disputat, sali de umplut si inimi de incantat. Cum spuneai si tu, ii tinem pumnii.

  De la mine poti citi: Audientele TV

 • redandblue 14 Feb 2009, ora 21:51

  @grim_cris: da pentru o secunda tot ramane fara inima si totusi rezista , cand am timp , am sa ma interesez serios de astefl de lucuri

  De la mine poti citi: Am fost la Spitalu’ 9