Să-l salvăm pe Vasilic

Deşi v-aţi fi aşteptat la un anunţ umanitar, zece rânduri de text care încearcă să vă convingă de ce suferă Vasilic, câteva conturi de bancă, unul pentru Euro, altul pentru Lei şi poate câte-o poză cu suferindul, nu va fi aşa sub nicio formă.

Nu vreau să fac astfel de anunţuri. Vasilic nici nu există, sau cel puţin ştiu că este creat pe moment, deci nu-l cunosc personal (Vasilic, dacă exişti, îmi cer iertare!).

Btw … nu vreau să-mi bat joc de nişte oameni cu adevărat bolnavi, nu vreau să fiu răutăcios sau să par un om fără inimă dar voi chiar nu vă daţi seama că 90% din campaniile de pe internet sunt vrăjeli?

Apar bloguri dedicate unui astfel de personaj cum înfloresc copacii primăvara şi dispar de parcă ar fi venit îngheţul deodată. Nu ştiu cum de puteţi să aveţi încredere în aşa ceva. Eu pur şi simplu n-am!

Cu ce îmi garantează ăla de se ocupă de site că banii ajung la suferind? Dacă îi pun banner în sidebar înseamnă că-i salvez eu viaţă? Salvez pe naiba pentru că astfel de campanii nu se promovează pe internet şi astfel de oameni nu pot fi ajutaţi prin conturi bancare postate prin toate părţile.

Dacă într-adevăr vreţi să ajutaţi, duceţi-vă la o casă de copii sau la o astfel de persoană căreia să-i daţi voi banii. Deşi sunteţi anunţaţi că o să vedeţi nu ştiu ce chitanţe, poze sau alte chestii cum că banii i-ar fi donaţi să ştiţi că Photoshop-ul e în floare şi că în România nu prea poţi să mergi pe încredere.

Când dai banii întreabă dacă poţi să vii şi tu să vezi acţiunea şi îţi vei da seama câţi umblă cu şmecherii pe acest subiect.

Printre altele, să nu vă pună naiba să-mi mai cereţi vreodată să promovez nu ştiu ce campanie stupidă pentru că n-am s-o fac. Nu îmi umplu eu sidebar-ul de bannere doar pentru că Vasilic are nu ştiu ce boală, sau pentru că s-au trezit nişte români să-mi ceară să le promovez website-ul gratuit. (Aviz amatorilor!)

Lasă un comentariu

8 comentarii

 • Andrei M. 28 Mar 2009, ora 16:08

  Ai dreptate. Nici eu nu cred in asa ceva. Mai demult era la moda sa bata din usa in usa (nici macar nu se prezenta) sa ceara bani pentru un copil bolnav. Daca ii cereai ceva acte prin care sa vezi ca banii ajung unde trebuie, pleca.

  De la mine poti citi: MovieDesc.com

 • Marian 28 Mar 2009, ora 16:19

  N-am avut incredere si nici nu voi avea in campaniile cu scop caritabil de pe Internet! :)

  De la mine poti citi: Last.fm, în curând nu va mai fi un serviciu “free”

 • redandblue 28 Mar 2009, ora 15:44

  Si din pacate adevaratele drame nu sunt bagate in seama , am postat un anunt umanitar cu un copil la mine pe blog , si nimeni , dar absolut nimeni nu a luat in considerare acel post , chiar am fost dezamagit…si nu era o gluma proasta

  De la mine poti citi: Cât e ceasul?

 • Grim_Cris 28 Mar 2009, ora 17:47

  De aceea cand am chef sa fac lucruri caritabile, ma duc si inmanez eu banii. Partea proasta este ca nu prea am chef sa fac astfel de lucruri ca nici pe mine nu ma dau banii afara din casa :-?

 • Easy 28 Mar 2009, ora 22:24

  Cam adevărat :P

  De la mine poti citi: România – Serbia

 • MadaManu 28 Mar 2009, ora 23:33

  Din pacate cam asa se intampla, se profita pe urma unui caz care e real sau ar putea fii real. In schimb cei care chiar sufera raman cu suferinta…

  De la mine poti citi: Romania 2-3 Serbia

 • Crok 29 Mar 2009, ora 07:08

  o sa muşc din blogu’ meu , daca nu apare trackback-ul :-w :-w :-w

  De la mine poti citi: Scurte de Duminica #8

 • Grim_Cris 29 Mar 2009, ora 07:11

  Ciudat … chiar nu apare :-?