Să nu dăruieşti flori, că se ofilesc!

Flori presateŢin minte fiecare exclamaţie de genul ăsta pe care-am auzit-o vreodată şi fiecare aşa-zisă dispută pe care-am pornit-o de-aici, iar asta pentru că florile, păstrate cum trebuie, rămân amintiri.

Nu spun că nu se ofilesc, spun că dacă se ofilesc aşa cum trebuie, pot reprezenta nişte cadouri de care-şi poate aduce aminte oricine, oricând.

Poţi dărui flori, mai ales dacă-i vorba de o persoană foarte importantă şi de un moment foarte important. Poţi să-i dai cea mai frumoasă floare din lume. Dacă vrea într-adevăr s-o păstreze, poate s-o facă.

Florile se pot presa, se pot pune în nişte mega cărţulii vechi unde să stea turtite şi să se ofilească acolo. Poţi umbla la ele peste ani, că tot acolo rămân, într-o stare relativ ok.

Voi presaţi florile de care vreţi să vă amintiţi?

*photo via

Lasă un comentariu

14 comentarii

 • Dragoș Asaftei 14 Mai 2011, ora 07:28

  Prefer totuși să ofer o floare la ghiveci, o orchidee, o floare frumoasă. E mai ”vie”, e mai de lungă durată. :)

 • MadMike 14 Mai 2011, ora 13:51

  Niciodată nu mi-a plăcut să ofer flori, însă, o fac pentru că așa cică e frumos, și e un gest apreciat, însă, nu o fac din plăcere să zic așa. E un buchet de flori, care începe să pută oribil după 2-3 zile și nici nu te poți folosi de el. Eu, prefer să ofer ceva mai consistent, chiar dacă nu de o valoare semnificativă, un bun de care să se folosească sau, un pachet de cafea și-o cutie de bomboane să zic.

  Ca să fiu cât mai „la subiect” nu, nu fac colecție de flori, ofer foarte rar și toate ajung la gunoi după 2-3 zile.

  • Florea Cristian 14 Mai 2011, ora 15:14

   Cineva imi spunea ca nu e bine sa oferi ceva daca tu nu vrei. Nu te obliga nimeni sa dai flori (cu toate ca cica asa-i frumos), atat timp cat oferi altceva. Pana la urma gestul conteaza

 • Alexander 14 Mai 2011, ora 20:04

  Eu am o solutie interesanta – crini albi. Mama a primit de ziua ei si fiindca nu suporta mirosul puternic i-am tinut la mine in camera. Din vreo 7 boboci nu era nici unul deschis. Au tinut intr-o vaza mai mult de o saptamana , deschizandu-se pe rand si umpland camera de miros. Daca nu ma insel au tinut cam o saptamana si jumatate. Si nu florile put daca le tii prea mult ci apa pentru ca lumea nu prea o schimba.
  Tata presa flori si strica paginile cartilor cu ocazia asta asa ca prefer sa nu. Daca o asezi exact cum trebuie , ideal pt presat e laleaua. Se face ca un filigran, se poate lua si pune intr-un album foto din acela cu foi autoadezive.

  • Florea Cristian 15 Mai 2011, ora 06:44

   si eu i-am cumparat mamei crini albi de 8 martie. au stat in bucatarie, tot din cauza mirosului si da, tot vreo saptamana si ceva au tinut.

   nu stiam ca lalelele se preseaza cel mai bine. poate am sa incerc daca pun mana pe vreo una :-?

 • ramonika 14 Mai 2011, ora 20:10

  Sa daruiesti flori e o arta! Eu personal prefer florile in ghiveci! postul acesta imi aminteste de copilarie cand presam trandafirii primiti!

  • Florea Cristian 15 Mai 2011, ora 06:45

   da, multe persoane prefera florile in ghiveci pentru ca ele se mentin si fara sa fie presate. din pacate, se intampla de foarte multe ori sa daruiesti o floare in ghiveci, iar persoana care-a primit-o sa n-aiba timp sa se ocupe de ea, iar floarea sa moara :( atunci nu ma bine ii dai un buchet normal pe care-l poate presa daca vrea?

 • Rares Cojocaru 15 Mai 2011, ora 11:58

  Bai eu in general nu prea primesc flori, dar chiar daca as primi nu stiu in ce masura le-as pastra pentru ca pana la urma se strang foarte multe si flori tot o sa primesti ca persoana. Daca ar veni de la printesa X =)) sa zicem ca as pastra-o la loc de cinste la pagina 238 a DEX-ului.

  • Florea Cristian 15 Mai 2011, ora 22:03

   daca ai fi fost fata, poate ai fi pastrat de la fiecare prieten cateva flori ma importante (gen prima floare, cand ati facut 1 an impreuna, de ziua ta etc.), iar cand schimbi prietenul, golesti si DEX-ul :))

 • Elly 15 Mai 2011, ora 16:20

  Nu îmi place să mi se dăruiască flori, am impresia că sunt obligată faţă de persoana dată… şi nu îmi plac florile pentru că se ofilesc repede şi îşi pierd farmecul. Deşi îmi plac floarea soarelui alea mici, artificiale :)

  • Florea Cristian 15 Mai 2011, ora 22:15

   dar daca primesti orice altfel de cadou, nu simti aceeasi obligatie?

   cat espre flori, le poti pastra si asa, ofilite, daca le presezi bine. bineinteles, nu mai au acelasi farmec :D

 • elena 24 Mai 2011, ora 00:34

  Mie una chiar imi place sa primesc flori indiferent ca se ofilesc…..dupa aia pun petalele intr-o agenda sa le tin ca amintire.