De-acum o să fie mai ușor să-ți găsești device-urile Apple pierdute

Aseară a apărut macOS Catalina, cel mai nou sistem de operare de la MacBook (o să povestesc într-un articol următor ce poate să facă), iar acum vreo două săptămâni am primit cu toții actualizarea la iOS 13, cel mai nou sistem de operare pentru iPhone (dacă vrei să vezi ce poate, uite aici câteva trucuri), iar ambele au venit cu o nouă aplicație numită Find My.

Find My înlocuiește clasicul „Find My iPhone” sau „Find My MacBook”, dar diferența cea mai mare și importantă e dată de modul în care funcționează noile aplicații „Find My”.

Dacă, să zicem, îți uiți telefonul sau MacBook-ul într-un taxi, iar șoferul spune că nu e adevărat, e de-ajuns să te loghezi pe iCloud.com sau să accesezi aplicația Find My de pe un alt device Apple pe care îl deții și îți vei găsi dispozitivul, atenție, chiar dacă el nu este conectat la internet sau chiar dacă se află în stand-by.

Noile sisteme de operare fac o chestie foarte tare: se folosesc de alte device-uri Apple din jur pentru a afla locația exactă a device-ului tău. Practic, dacă pe lângă mașina taximetristului trece cineva care are un iPhone în buzunar, tu vei afla locația exactă a device-ului tău, chiar dacă el nu e conectat la internet.

Mi se pare o funcție grozavă. Pe lângă faptul că e utilă, în timp va descuraja hoții să pună mâna pe device-urile Apple. Pentru că le va fi din ce în ce mai greu să le ascundă.

Iar dacă te gândești la câte smartphone-uri Apple sunt în lume, e aproape imposibil să mergi printr-un loc aglomerat și să nu fie cel puțin un device cu ajutorul căruia să afli locația telefonului tău.

Ce-i drept, funcția asta era degeaba dacă o făcea Nokia sau orice brand care are o cotă de piață mică. Apple își permite. 😁

Leave a Reply