Şăfu

– Popescule, de ce vii asa tarziu?!!!
– Pai, mi-ati spus ieri sa-mi citesc ziarul acasa…

Nu..nu asta era ideea :)) Tocmai am descoperit pe blogul lui Mazgalici un concurs despre şefi la care m-am gandit sa particip. Ideea era sa scriem un articol despre şefi, o intamplare cu acestia, şefi buni, şefi răi, etc.(in cazul in care şeful lipseşte ne putem referi si la profesori). Deşi înca nu am un şef, am avut (si inca mai am) multe cunostinte care au avut probleme cu şefii, astfel, v-am pregatit cateva „trucuri” pentru a-l impresiona pe al vostru. Sau pentru a fi „preferatul sefului”.
– In primul rand trebuie sa fii pe aceeasi lungime de unda cu seful tau si sa afli ce-si doreste de la angajati si de la firma.
– Trebuie sa fii punctual, sa te tii de promisiuni si sa incerci sa sa rezolvi problemele de la birou si fara el. Mai intai gaseste tu o solutie si apeleaza la sef doar cand ea lipseste sa vina.
– Nu te plange, nu critica si motiveaza-ti echipa. Astfel seful va vedea ca esti activ si poate te va lua drept „mana lui dreapta”. Vei putea sa-l ajuti sa faca o impresie buna la intalniri si poate te vei alege si cu o marire de salariu ;)
– Stabileste-ti inainte sa pleci de la birou programul pentru ziua urmatoare. Vei da dovada de organizare si seful te va privi cu alti ochi.
– Inscrie-te in voluntariate si incearca sa scoti cat de multe poti de la firma. Cauta „culoare libere” pentru a arata ca iti pasa si ca lucrezi cu drag.
– Incearca intotdeauna sa fii la curent cu noutatile. Atat in domeniul tau cat si in domenii care te-ar putea ajuta. Incearca sa afli ce programe noi au aparut (pentru PC) si ce news din domeniul tau te-ar putea ajuta.
– Fii comunicativ si incearca sa nu te amesteci in barfele de la birou. Lauda-ti colegii si arata-le ca tot ce te intereseaza este sa faceti o echipa buna.
– Ai grija sa nu te imbolnavesti sau sa nu pierzi noptile prea mult. Daca esti obosit, bolnav, cu nervii sau moralul la pamant nu reusesti sa lucrezi la capacitate maxima sub niciun fel. Bucura-te de sanatatea ta si ai grija de ea.
– Nu-ti amesteca familia cu serviciul. Seful uraste asta! Familia e familie, job-ul e job. Daca ai probleme in familie si se vede asta la serviciu s-ar putea ca ceilalti sa inteleaga altceva si sa-i demoralizezi.
– Totusi dupa multa munca mai trebuie si o pauza. Creierul si corpul au nevoie de o pauza pentru a putea fi „fresh” la serviciu. Arata-i sefului ca meriti un concediu (fie el si de 2-3 zile).
– Daca totul merge perfect vei vedea si rezultatele. Ideea este sa nu uiti de unde ai plecat. Daca esti avansat in grad sau daca ti se mareste salariul ai grija ca asta sa nu ti se urce la cap. Colegii tai nu vor mai fi la fel din aceasta cauza. Te vor vedea increzut si va fi greu sa te intelegi cu ei.

Daca urmati sfaturile de mai sus ar trebui sa nu aveti probleme cu seful si sa avansati mai usor in grad. Ideea este sa o faceti cu placere si sa nu aratati ca vreti numai mariri de salariu. Trebuie sa fie un respect reciproc intre voi si sef.

4 Comments

  1. ionutz 6 noiembrie 2008
  2. Cristian Florea 6 noiembrie 2008
  3. Carmen 6 noiembrie 2008
  4. Cristian Florea 6 noiembrie 2008

Leave a Reply