Nu pot să salvez – Adobe Photoshop CS5

V-am spus despre noul meu acer (mie-mi place să-i zic ager, că-i mic şi rapid), da?

Ei bine, dacă tot am văzut că se mişcă bine Windows 7-le pe el, am zis să încerc să-i bag şi nişte programe mai avansate de care depind, ca Adobe Photoshop CS5, sau Sony Vegas Pro 10. Nu de alta, dar cine ştie pe unde plec cu el şi am nevoie de o modificare rapidă la care Paint-ul nu mă poate ajuta.

Cu Sony Vegas n-am avut timp să lucrez de când l-am instalat, dar Photoshop-ul mi-a dat câteva bătăi de cap zilele astea. În sinea lui, merge minunat, doar că nu poţi salva o imagine după ce lucrezi. Pur şi simplu nu se întâmplă nimic dacă apeşi pe Save, sau pe Save As…

Ce e de făcut în cazul de faţă? Cauţi pe Google. Am aflat că la system requirements, Adobe Photoshop CS5 are pe listă rezoluţia 1024×768, iar monitorul ager-ului meu nu poate mai mult de 1024×600. Nu prea înţeleg eu de ce cei de la Photoshop au hotărât să limiteze treburile în halul ăsta. Dacă n-ar fi mers deloc, aş fi înţeles, dar dacă totul e ok până la salvări, serios de nu este enervant.

Ce e de făcut?

Eu mi-am întors imaginea ecranului la 90 de grade, am salvat, apoi am revenit la setările normale. Norocul meu a fost că toată treaba se face cu o combinaţie de taste (Ctrl+Alt+Left arrow), lucru pe care Intel Graphics Media (driver-ul pentru placa video) l-a făcut posibil.

M-am gândit să scriu asta în cazul în care nici vouă nu vă merge, dar vreţi neapărat să rulaţi Photosohp-ul pe un netbook.

Lasă un comentariu

20 comentarii

 • Alex Grama 7 Ian 2012, ora 13:39

  Am un HP mini 210 şi tot 1024 * 600 şi nu am nicio problemă cu CS5.

  • Florea Cristian 7 Ian 2012, ora 13:57

   Asta-i ciudat, mai ales ca io nu-s singurul care s-a lovit de problema asta.

 • C.Liviu 8 Ian 2012, ora 18:33

  Nu stiu ce sa spun, eu am un HP, rezolutia la ecran e mult mai mare decat cea ceruta de Photoshop CS5, dar e ciudat… Nu cred ca ar trebui sa faca probleme.

  Incearca cu Save As, si in josul casutei ai un loc in care scrie „Save as copy” sau ceva in genu. Incearca asa.

  Si daca nu merge, incearca CS3 cum fac si eu :) Nu am nevoie de cele mai noi, e deajuns unul in care sa ma pricep. :)

  • Florea Cristian 8 Ian 2012, ora 18:40

   Apas pe Save sau pe Save As degeaba, ca nu-mi apare chenarul ala unde tre’ sa scriu numele fisierului si sa dau click pe save. Implicit, nici Save As Copy nu pot bifa. Oricum, am sa incerc alta varianta de Photoshop. Am inteles ca la CS4 nu-s probleme de genul asta.

   • C.Liviu 8 Ian 2012, ora 18:50

    Eu ma multumesc cu CS5. Si nici daca apesi pe exit nu’ti apare casuta ca sa salvezi ce ai facut?

   • Florea Cristian 8 Ian 2012, ora 19:01

    Nu. Nu se întâmplă nimic dacă apăs pe Exit. Pot ieşi din program numai cu End Task.

 • C.Liviu 9 Ian 2012, ora 01:38

  Atunci incearca o versiune mai veche (un CS3-4) si vezi daca patesti la fel. Daca patesti la fel, inseamna ca e de la windows.

  • Florea Cristian 9 Ian 2012, ora 08:28

   Având în vedere că nu-s singurul care a păţit asta, nu cred că-i de la Windows. Oricum, o să-mi fac timp zilele astrea să încerc o versiune mai veche de Photoshop. :)

 • Adrian 9 Ian 2012, ora 12:29

  Problema nu este de la windows. CS5 deseneaza dialogul de salvare (fereastra care apare dupa ce apesi pe save/save as) in afara ecranului daca rezolutia este mai mica de 768px vertical.

  Acelasi lucru se intampla si daca incerci sa inchizi programul. Dialogul de salvare apare tot „offset”.

  O solutie alternativa la schimbarea rezolutiei este:

  Dupa ce selectezi „save as”, apesi alt+space+m (optiunea de move window/dialog) si apesi una din sageti (sus/jos/stanga/dreapta) apoi daca misti mouse-ul, dialogul ar trebui sa apara lipit de cursor (sticky) pana cand apesi tasta enter sau faci click.

  Sper ca se intelege ceva din ce am scris mai sus :D

  • Florea Cristian 9 Ian 2012, ora 12:42

   Mulţumesc pentru comentariu! Din păcate, nici chestia asta nu merge. Cred că am să încerc o altă versiune de Photoshop până la urmă.

 • Tudor 14 Ian 2012, ora 09:19

  Iti recomand save for web :)

 • bratu marian 8 Mar 2012, ora 09:51

  Salut , acelaş problemă o am şi eu , adică am avuto , schimbă-ţi rezoluţia 1024×728 apoi încearcă ( va merge sigur să poţi salva ) .

  Baftă

  • Florea Cristian 8 Mar 2012, ora 23:17

   Nu pot schimba rezolutia la 1024×768. Mai mult de 1024×600 nu vrea nici in ruptul capului.

 • Mihai 17 Mar 2012, ora 00:13

  Salut,
  Nu stiu cat de mult ai tu nevoie de CS3-5, mai ales pe acel mititel de calculator. Daca nu ai nevoie de functii mai deosebite, gen: 3D, puppet warp, Content Aware (si celelalte ce folosesc asta), atunci un CS2 iti va fi indeajuns si astfel nici nu iti va manca inutil resurse. Inca o recomandare vizavi de exportarea imaginilor, cand salvezi ca jpg, png sau gif, salveaza din Save for Web. Pentru jpg o compresie (Quality) de 60-80 ar trebui sa fie indeajuns (pt web) si bifat Progressive (in site, imaginea se va incarca gradat din punct de vedere calitativ). Totusi s-ar putea sa ai probleme cu fereastra asta de Save for Web, ea fiind in general mare.
  Alte alternative de soft grafic nepretentios si gratuit, ar fi Paint.Net si Gimp.

  Succes

  • Florea Cristian 17 Mar 2012, ora 08:47

   Salut!

   Multumesc pentru comentariu! Fereastra de Save For Web, culmea, apare, dar butonul de Save nu il pot vedea, pentru ca e undeva jos si se termina ecranul inaintea lui.

   Am incercat si Gimp, dar stii cum e cu un soft cu care te-ai obsinuit, parca nu-ti mai vine sa-l mai schimbi. Oricum, adevaratele modificari le fac pe laptopul celalalt, aici pastrez Photoshop-ul in cazul in care nu sunt acasa si trebuie sa modific rapid o imagine.

 • INGRID 4 Ian 2013, ora 18:17

  Si eu am tot ACER, si nici mie nu imi merge, dr in schimb nu-mi merge nici sa rotesc, alte combinatii? Am incercat si CS6, dar tot nu merge. Pur si simplu nu apare nimic.

  • Cristian Florea 4 Ian 2013, ora 18:24

   Poate nu ai toate driverele instalate, de-aia nu merge. Sis Utility îmi face mie magia.

 • duras33 10 Ian 2013, ora 16:43

  eu am un asus eee pc si patesc acelasi lucru. faza cu rotitul imaginii nu ma ajuta la nimic.
  incearca cs3 merge struna.