5 lucruri care mi-au plăcut la Samsung Galaxy Watch 3

Săptămânile acestea am folosit intens cel mai recent ceas inteligent de la Samsung, Galaxy Watch 3, primit în teste prin bunăvoința echipei Samsung România.

Nu știam ce așteptări să am de la el, pentru că e primul smartwatch Samsung pe care îl folosesc, așa că relația mea cu el a început fără așteptări. 😁 Am prieteni cu ceasuri inteligente Samsung și citesc despre ele de fiecare dată când apare ceva nou, dar nu am apucat să folosesc nici unul până acum.

Așadar, l-am pus la încărcat, l-am pornit, iar după o perioadă de folosire zilnică m-am gândit să scriu acest articol, cu 5 lucruri care mi-au plăcut la el, din perspectiva unei persoane care folosește zilnic smart watch-uri, dar care abia l-a descoperit pe cel de la Samsung. Așadar:

1. Design-ul

Până când ajungi să te bucuri de tehnologiile cu care vine, Galaxy Watch 3 impresionează prin design, pentru că arată exact ca un ceas obișnuit, iar faptul că vine cu o curea de piele îl face să se apropie și mai mult de acel look & feel de ceas clasic. Eu am testat modelul de aici.

De multe ori, ceasurile smart arată foarte diferit de cele clasice, iar dacă preferi să ții la mână un ceas care arată ca unul clasic, dar funcționează ca unul inteligent, Galaxy Watch 3 ar putea fi o idee bună pentru tine.

5 lucruri care mi-au plăcut la Samsung Galaxy Watch 3

2. Bateria

Sunt obișnuit să-mi încarc Apple Watch-ul în fiecare dimineață. Așa a fost de când a apărut și, de voie, de nevoie, m-am obișnuit să fac asta.

Ei bine, la Galaxy Watch 3 nu mai trebuie să mai faci acest lucru. Dacă nu ții activă opțiunea Always on Display, bateria ceasului ține două zile fără niciun fel de problemă. Always on Display ține ecranul ceasului aprins continuu, iar dacă e setată pe Off, se va aprinde ecranul doar atunci când ridici încheietura.

Două zile de baterie e foarte bine pentru un astfel de gadget pentru că ai o grijă în minus când vine vorba de încărcarea device-urilor. În plus, dacă se întâmplă să rămâi cu puțină baterie la mijlocul zilei, intră într-un low power mode care te va ajuta să treci peste zi.

3. Rama rotativă

Rama ceasurilor Galaxy se rotește la infinit, lucru care te ajută să navighezi mai ușor printre meniuri, între notificări sau chiar să dai scroll când ești în anumite aplicații.

La început nu credeam că n-o s-o folosesc prea mult, dar apoi mi-am dat seama că, atunci când ții ceasul la mână, cel mai ușor mod de a interacționa cu el e fie apăsând pe ecran, fie folosind rama rotativă. Rama ceasurilor se află la îndemână pentru simplul fapt că e poziționată deasupra ecranului, iar asta înseamnă că poți interacționa ușor cu ea chiar și când ai mănuși sau porți geci cu mâneci lungi.

Când vine vorba de butoanele de pe ceasuri, de obicei e mai greu să le apeși dacă ai mănuși sau îmbrăcăminte cu mânecă lungă, pentru că dacă vrei să apeși pe buton trebuie să ai loc să cuprinzi ceasul din ambele părți. În schimb, rama o rotești cu un singur deget, fără să fii nevoit să faci priză din ambele părți.

4. Numărul mare de cadrane

Dacă la Apple Watch ai câteva zeci de design-uri care setează felul în care arată cadranul ceasului, la Galaxy Watch 3 vorbim de sute, pentru că pe lângă cadranele venite de la Samsung, ai la dispoziție un Store de unde poți descărca sau cumpăra cadrane de ceas în funcție de preferințele tale.

Dacă vrei să mergi în continuare pe look-ul clasic de ceas, ai cadrane care arată ca un ceas clasic, cu limbi pentru ore și secunde. Dacă vrei să ai un ceas digital la mână, poți face asta.

Dacă vrei un cadran cu culori neon, trebuie doar să cauți. Și așa mai departe.

5 lucruri care mi-au plăcut la Samsung Galaxy Watch 3

Posibilitatea de a alege dintr-o bază mare de date cu cadrane reprezintă un plus din punctul meu de vedere.

5. Compatibilitatea

Telefonul meu principal încă este un iPhone, așa că pentru mine compatibilitatea dintre ceas și device-urile care nu sunt Samsung a contat enorm. E simplu să-ți conectezi ceasul Samsung la iPhone și totul funcționează foarte de bine.

Bine, dacă îți conectezi ceasul la un telefon Samsung, te vei putea bucura de un număr mult mai mare de funcții, cum ar fi Bixby sau o sincronizare mai bună cu tot ceea ce ai pe telefon. Dar dacă ai iPhone și vrei doar să ai un ceas care arată bine și e compatibil cu principalele aplicații și notificări, Galaxy Watch 3 își face treaba foarte bine.

Concluzie

Am început să folosesc ceasul fără așteptări și am încheiat prin a fi chiar impresionat de ceea ce poate să facă. Mai sus am scris doar câteva dintre lucrurile care mi-au plăcut la Samsung Galaxy Watch 3, dar ele sunt, de fapt, mult mai multe. Spre exemplu, am apreciat și felul în care sunt organizate activitățile fizice și faptul că îți poți testa nivelul oxigenului din sânge sau pulsul.

Dacă vrei să citești mai multe despre Galaxy Watch 3, găsești aici detalii.

Tags:

Leave a Reply