Se pune accent pe internet

Şi aici nu mă refer la toate firmele care au început să împânzească netul cu tot felul de website-uri deodată. Şi la astea se pune accent pe internet (că vedem tot felul de site-uri despre firme de Tamplarie PVC, restaurante, hoteluri sau mai ştiu eu ce) dar aici voiam să vorbesc despre altceva.

Voiam să discut despre telefonia mobila.

Totul a început ieri când am vrut să văd (pe cartela mea Vodafone) cât mai trebuie să vorbesc pentru a primi bonusul ăla de 150 de minute (ca mulţi dintre voi, trăiesc mai mult din bonusuri :-: ) şi scria acolo că am nu ştiu câte minute, care se alocă la 24 de ore de la acumularea celor 150 şi că dacă am nevoie de mai multe informaţii să intru pe vodafone.ro . Hopa, deja s-au şmecherit băieţii. Dacă până acum mă puneau să sun la *222, la 444 sau la alte numere deastea, deodată mă îndeamnă să le folosesc site-ul pentru a fi mai informat.

De ce? Uitaţi cum am gândit eu:

În primul rând ăştia şi-au dat seama că în ultimii doi ani internetul a devenit foarte, dar chiar foarte, necesar unora (dacă până şi copiii de clasa a III-a au ID de Messenger, voi ce credeţi?) sau … poate nu necesar dar, a devenit o chestie care trebuie să existe în casa omului (ca şi apa sau mâncarea pentru unii dintre noi). De aici deducem faza cu indemnul în a intra pe site-ul lor.

Ok, acum ei sunt siguri că ai conexiune la internet şi te indeamnă să intri pe site-ul lor. De ce o fac? Pentru vizitatori? În niciun caz. Dacă aveţi impresia că intraţi pe site numai ca să vedeţi faza cu cele 150 de minute vă înşelaţi amarnic. Site-ul nu e chiar atât de uşor de navigat şi până ajungi la bonusuri dai de nu ştiu câte reclame cu tot felul de telefoane şi abonamente. Ce înseamnă asta? Că dacă 20% din cei care intră pe site ca să vadă faza cu minutele cumpără un telefon la abonament care apare acolo drept fiind gratis sau cu reducere, au vânzare dom’le şi îşi sporesc afacerea.

Şi uite cum ajungi să-ţi cumperi un telefon nou doar pentru că ai fost curios să vezi câte minute îţi mai trebuie ca să primeşti bonusul.

11 Comments

 1. RedAndBlue 25 aprilie 2009
 2. telefonie mobila 25 aprilie 2009
 3. Catalin 25 aprilie 2009
 4. Cristian Florea 25 aprilie 2009
 5. Easy 26 aprilie 2009
 6. Axel 27 iulie 2009
  • Cristian Florea 27 iulie 2009
 7. bobita007 26 ianuarie 2010
 8. SapioIT | Recenzii produse IT 21 iulie 2011
  • Cristian Florea 21 iulie 2011

Leave a Reply