Se pune accent pe internet

Şi aici nu mă refer la toate firmele care au început să împânzească netul cu tot felul de website-uri deodată. Şi la astea se pune accent pe internet (că vedem tot felul de site-uri despre firme de Tamplarie PVC, restaurante, hoteluri sau mai ştiu eu ce) dar aici voiam să vorbesc despre altceva.

Voiam să discut despre telefonia mobila.

Totul a început ieri când am vrut să văd (pe cartela mea Vodafone) cât mai trebuie să vorbesc pentru a primi bonusul ăla de 150 de minute (ca mulţi dintre voi, trăiesc mai mult din bonusuri :-: ) şi scria acolo că am nu ştiu câte minute, care se alocă la 24 de ore de la acumularea celor 150 şi că dacă am nevoie de mai multe informaţii să intru pe vodafone.ro . Hopa, deja s-au şmecherit băieţii. Dacă până acum mă puneau să sun la *222, la 444 sau la alte numere deastea, deodată mă îndeamnă să le folosesc site-ul pentru a fi mai informat.

De ce? Uitaţi cum am gândit eu:

În primul rând ăştia şi-au dat seama că în ultimii doi ani internetul a devenit foarte, dar chiar foarte, necesar unora (dacă până şi copiii de clasa a III-a au ID de Messenger, voi ce credeţi?) sau … poate nu necesar dar, a devenit o chestie care trebuie să existe în casa omului (ca şi apa sau mâncarea pentru unii dintre noi). De aici deducem faza cu indemnul în a intra pe site-ul lor.

Ok, acum ei sunt siguri că ai conexiune la internet şi te indeamnă să intri pe site-ul lor. De ce o fac? Pentru vizitatori? În niciun caz. Dacă aveţi impresia că intraţi pe site numai ca să vedeţi faza cu cele 150 de minute vă înşelaţi amarnic. Site-ul nu e chiar atât de uşor de navigat şi până ajungi la bonusuri dai de nu ştiu câte reclame cu tot felul de telefoane şi abonamente. Ce înseamnă asta? Că dacă 20% din cei care intră pe site ca să vadă faza cu minutele cumpără un telefon la abonament care apare acolo drept fiind gratis sau cu reducere, au vânzare dom’le şi îşi sporesc afacerea.

Şi uite cum ajungi să-ţi cumperi un telefon nou doar pentru că ai fost curios să vezi câte minute îţi mai trebuie ca să primeşti bonusul.

Lasă un comentariu

11 comentarii

 • RedAndBlue 25 Apr 2009, ora 19:47

  Am de ceva timp net , dar nicodata nu am intrat pe un site de telefonie mobila si nici cu articolul tau nu m’ai facut curios :D

  De la mine poti citi: Nu-mi place…

 • telefonie mobila 25 Apr 2009, ora 19:51

  Acelasi lucru il fac aia de la Godaddy, iti arata 20 de reclame pana reusesti sa-ti cumperi un domeniu de pe site-ul lor.

  De la mine poti citi: Sony Ericsson W850i

 • Catalin 25 Apr 2009, ora 21:37

  Nu puteai sa dai un search? gaseai imediat.. si nu dadeai de nici o reclama ;)

  De la mine poti citi: Trecutul si viitorul

 • Grim_Cris 25 Apr 2009, ora 22:44

  @redandblue, nici nu trebuie sa fii curios. N-ai ce vedea

  @telefonie mobila, la goddady exagereaza prea mult. Iti fac aia la oferte de-ti vine sa inchizi pagina imediat.

  @Catalin … eu nici n-am intrat pe site. N-am nevoie de informatii in plus pentru minute. Plus ca, search-ul lor merge anapoda, te asigur.

 • Easy 26 Apr 2009, ora 12:54

  Să iasă banii $-) !

  De la mine poti citi: Creaţie

 • Axel 27 Iul 2009, ora 16:48

  Ar face orice pentru câţiva lei în plus. Nenorociţii :|
  .-= Ultimul articol al lui Axel – Leapşa =-.

  • Grim_Cris 27 Iul 2009, ora 17:41

   da, deaia vin si cu ditamai ofertele. ei isi castiga banii prin chestii de genul asta

 • bobita007 26 Ian 2010, ora 20:32

  salut mie nu imi merge internetu pe mobil imi scrie:

  VETI PRIMI DE LA VODAFONE MEAJE PENTRU CONFIGURAREA TELEFONULUI SAU MOBIL INTERNET. ALEGETI ‘SALVARE’ APOI OPRITI TELEFONU SI REPORNITI TELEFONU .

  am facut dar nu merge si am primit alt mesaj si scrie:

  nume vodafone live!pre
  purtator gsm-gprs

 • SapioIT | Recenzii produse IT 21 Iul 2011, ora 15:16

  Deci… eternul deci…
  1. Daca ai cartela prepay, netul este cel cu !pre. Daca nu, este celalalt.
  2. Cum ai facut chestiile cu „de la mine poti citi” ? Sau le scriu userii in comentariu?
  3. Godaddy este cel mai greu de utilizat, CMS. Punct. Am pierdut 4 zile fiindca aveau sistemul de transferare al domeniilor, pus anapoda.
  4. Cei de la vodafone te mai trimit acolo si sperand ca intrii de pe telefon. Sa te mai taxeze o ţâră…

  • Florea Cristian 21 Iul 2011, ora 15:27

   Pluginul pentru „De la mine poti citi” se numeste commentluv. Eu l-am dezactivat, dar unele comentarii inca au ramas asa