Şi-am testat Google Music şi tare mi-a plăcut

Am pus ochii pe Google Music acum vreo lună şi jumătate, când s-a oferit Marius să-mi dea şi mie o invitaţie, că tare neajutorat mai eram.

Nu ştiu cât de multe ştiţi voi despre Google Music, dar momentan el este disponibil doar publicului din Statele Unite, sau celor care se prefac a fi din Statele Unite (şi-o să vă explic mai jos cum, momentan să-mi termin povestea).

Nu i-am acordat mare atenţie, cu toate că aveam invitaţia sub nas, pentru că deşi încercarea mea de a-mi face un IP de SUA a fost reuşită, Google Music-ul îmi arăta un blank page în momentul în care mă logam. Aşa am ajuns eu să-l las în muzichia lui până când îmi arăta cineva că merită atenţie.

Eugen, cu al său articol, a fost cel de care aveam nevoie.

Mi-a plăcut atât de mult aplicaţia pentru Android, încât am zis că-i păcat să n-o încerc şi eu. Şi cum nu putea fi testată fără un cont, am zis să mă pun pe treabă.

Cum se face un cont?

Sunt sigur că majoritatea dintre voi la partea asta voiaţi să ajung. Am scris aici un scurt tutorial despre asta.

Cum mi se pare Google Music?

google music home

Este unul dintre cele mai tari servicii de la Google pe care le-am încercat. Întotdeauna mi-am dorit să pot lua cu mine toată muzica atunci când plec de-acasă, dar ideea că am peste 2600 de melodii în PC (altădată erau chiar şi mai multe) şi un card de doar 8GB pe telefon mă făcea să nu mai sper la chestia asta. Ei bine, Google Music, prin aplicaţia sa pentru Android, face fix ceea ce mi-am dorit eu mereu.

Cum decurge upload-ul?

music manager

În primul rând, trebuie să ştiţi că limita de melodii pe care le puteţi ţine pe serverul lor este de 20,000. Personal, cred că-i mai mult decât de-ajuns. Nu cred că o voi depăşi vreodată.

În momentul în care îţi faci cont, de îndrumă să descarci un soft al lor dacă vrei să faci upload. Softul se numeşte Music Manager şi tot ceea ce trebuie să faci după ce-l instalezi este să te loghezi şi să selectezi care-s folderele în care ţii tu muzica.

După cum observaţi în poza de mai sus, mie îmi scrie acolo „2 songs couldn’t be uploaded”. Motivul? Una dintre melodii este .wav şi-mi spun că-i un format pe care nu-l suportă, iar în cazul alteia cică „Invalid MP3 formatted file”. Nu ştiu exact ce înseamnă cea de-a doua eroare, dar ca să fiu sincer, n-am încercat să scap de ea (cine ştie din ce loc dubios am luat melodia?). 2 melodii din 2,647 nu-s o pierdere.

De adăugat şi faptul că upload-ul se face în stil torrent. Adică se uploadează cât ţii PC-ul deschis, iar dacă-l închizi, în momentul în care-i dai Turn On din nou, upload-ul continuă. N-o să fii nevoit să stai cu calculatorul deschis până când ţi se urcă toate melodiile. În plus, aplicaţia va sta mereu minimizată în tray, ca să nu te deranjeze în activităţile pe care le mai desfăşori.

Mai multe despre aplicaţia pentru Android

android google music appÎmi trebuie doar o conexiune la internet ca să pot să-mi ascult toată muzica de pe Hard Disk. Iar avantajul este că pot salva melodii pentru a le reda în Offline Mode în perioadele fără conexiune la internet.

Acum nici nu mai am nevoie de Winamp pe al meu LGrim, pentru că aplicaţia Google Music face tot ce-mi trebuie, inclusiv sincronizare cu Last.fm. O să las pozele să vă mai spună câteva lucruri.

      

      

      

Îmi place că acum pot să mă loghez în contul meu de Google Music folosind IP-ul din România. Trebuie să pari că eşti din SUA doar când îţi faci contul şi la primul login.

Aştept păreri, dacă aveţi de gând să testaţi şi voi acest minunat serviciu Google.

P.S.: De la Making Of:

making of

Lasă un comentariu

12 comentarii

 • Catalin 26 Noi 2011, ora 17:34

  interesanta treaba cu Google Music, daca nu vor lasa si restu’ lumii sa aibe access la el, ne vom „muta” toti in USA. ;) cel putin cu ip-ul de USA.

  • Florea Cristian 26 Noi 2011, ora 18:10

   Eu sper ca vor oferi acces pentru toata lumea, inclusiv pentru Romania, ca nu prea vad de ce ar pastra numai pentru US chestia asta.

   Oricum, pana una-alta, hai sa fim noi din US pentru cateva minute :))

 • Eric 26 Noi 2011, ora 20:07

  Buna, pacat ca nu ai explicat pe scurt cum se poate pacali sa ne putem inregistra si noi si eventual cum sa facem rost de o invitatie. Articolul de acolo e prea lung unii chiar nu au timp sa piarda atata timp pentru un serviciu pe care nici macar nu-l cunosc…

  Ti-as putea propune sa scrii tu un mic tutorial, insa cat mai scurt si practic…

  • Florea Cristian 27 Noi 2011, ora 09:07

   Cred că mai scurt decât ce-au scris băieţii nu se poate. La ei pare atât de mult pentru că au explicat şi cum să-ţi faci cont după ce ai reuşit să-ţi schimbi IP-ul. Dar dacă se cere, eu nu pot decât să mă supun. Scriu astăzi.

 • Toma Alin Gabriel 27 Noi 2011, ora 11:23

  Te ajuta cu ceva daca ai cont pe Music?

  • Florea Cristian 27 Noi 2011, ora 12:46

   Nu. Avantajele pe care le-am scris eu in articol sunt pentru cei din Statele Unite, iar pe tine nu te ajuta cu absolut nimic.

 • Clopotar 8 Feb 2012, ora 09:40

  Nu reusesc sa descarc aplicatia Android. Am incercat din telefon, din browser si din tor browser. De fiecare data imi spune: This item cannot be installed in your’s device country.
  Tu cum ai reusit sa-ti instalezi pe telefon Google Music?

  • Florea Cristian 8 Feb 2012, ora 11:52

   Mi-am instalat Market Enabler întâi, care a făcut ca Market-ul să aibă impresia că eu sunt din US. Dar găseşti apk-ul pe net şi-l poţi instala aşa.

   • Clopotar 9 Feb 2012, ora 12:01

    Multumesc de raspuns. Am cautat si am gasit apk-ul pe http://www.apktops.com/ .
    Acum alta intrebare: eu aveam melodiile preferate intr-un anumit folder pe calculator. Aveam si un (winamp) playlist facut din acestea. Cum as putea asculta acel playlist acum? Sau trebuie sa-l fac din nou, melodie cu melodie? Avea vreo 250 de melodii…
    Multumesc.

   • Florea Cristian 9 Feb 2012, ora 12:37

    Cred că poţi căuta folderul la search şi s-ar putea să-l găseşti.