Şi-am testat Google Music şi tare mi-a plăcut

Am pus ochii pe Google Music acum vreo lună şi jumătate, când s-a oferit Marius să-mi dea şi mie o invitaţie, că tare neajutorat mai eram.

Nu ştiu cât de multe ştiţi voi despre Google Music, dar momentan el este disponibil doar publicului din Statele Unite, sau celor care se prefac a fi din Statele Unite (şi-o să vă explic mai jos cum, momentan să-mi termin povestea).

Nu i-am acordat mare atenţie, cu toate că aveam invitaţia sub nas, pentru că deşi încercarea mea de a-mi face un IP de SUA a fost reuşită, Google Music-ul îmi arăta un blank page în momentul în care mă logam. Aşa am ajuns eu să-l las în muzichia lui până când îmi arăta cineva că merită atenţie.

Eugen, cu al său articol, a fost cel de care aveam nevoie.

Mi-a plăcut atât de mult aplicaţia pentru Android, încât am zis că-i păcat să n-o încerc şi eu. Şi cum nu putea fi testată fără un cont, am zis să mă pun pe treabă.

Cum se face un cont?

Sunt sigur că majoritatea dintre voi la partea asta voiaţi să ajung. Am scris aici un scurt tutorial despre asta.

Cum mi se pare Google Music?

google music home

Este unul dintre cele mai tari servicii de la Google pe care le-am încercat. Întotdeauna mi-am dorit să pot lua cu mine toată muzica atunci când plec de-acasă, dar ideea că am peste 2600 de melodii în PC (altădată erau chiar şi mai multe) şi un card de doar 8GB pe telefon mă făcea să nu mai sper la chestia asta. Ei bine, Google Music, prin aplicaţia sa pentru Android, face fix ceea ce mi-am dorit eu mereu.

Cum decurge upload-ul?

music manager

În primul rând, trebuie să ştiţi că limita de melodii pe care le puteţi ţine pe serverul lor este de 20,000. Personal, cred că-i mai mult decât de-ajuns. Nu cred că o voi depăşi vreodată.

În momentul în care îţi faci cont, de îndrumă să descarci un soft al lor dacă vrei să faci upload. Softul se numeşte Music Manager şi tot ceea ce trebuie să faci după ce-l instalezi este să te loghezi şi să selectezi care-s folderele în care ţii tu muzica.

După cum observaţi în poza de mai sus, mie îmi scrie acolo „2 songs couldn’t be uploaded”. Motivul? Una dintre melodii este .wav şi-mi spun că-i un format pe care nu-l suportă, iar în cazul alteia cică „Invalid MP3 formatted file”. Nu ştiu exact ce înseamnă cea de-a doua eroare, dar ca să fiu sincer, n-am încercat să scap de ea (cine ştie din ce loc dubios am luat melodia?). 2 melodii din 2,647 nu-s o pierdere.

De adăugat şi faptul că upload-ul se face în stil torrent. Adică se uploadează cât ţii PC-ul deschis, iar dacă-l închizi, în momentul în care-i dai Turn On din nou, upload-ul continuă. N-o să fii nevoit să stai cu calculatorul deschis până când ţi se urcă toate melodiile. În plus, aplicaţia va sta mereu minimizată în tray, ca să nu te deranjeze în activităţile pe care le mai desfăşori.

Mai multe despre aplicaţia pentru Android

android google music appÎmi trebuie doar o conexiune la internet ca să pot să-mi ascult toată muzica de pe Hard Disk. Iar avantajul este că pot salva melodii pentru a le reda în Offline Mode în perioadele fără conexiune la internet.

Acum nici nu mai am nevoie de Winamp pe al meu LGrim, pentru că aplicaţia Google Music face tot ce-mi trebuie, inclusiv sincronizare cu Last.fm. O să las pozele să vă mai spună câteva lucruri.

Şi-am testat Google Music şi tare mi-a plăcut 1 | Cristian Florea   Şi-am testat Google Music şi tare mi-a plăcut 2 | Cristian Florea   Şi-am testat Google Music şi tare mi-a plăcut 3 | Cristian Florea

Şi-am testat Google Music şi tare mi-a plăcut 4 | Cristian Florea   Şi-am testat Google Music şi tare mi-a plăcut 5 | Cristian Florea   Şi-am testat Google Music şi tare mi-a plăcut 6 | Cristian Florea

Şi-am testat Google Music şi tare mi-a plăcut 7 | Cristian Florea   Şi-am testat Google Music şi tare mi-a plăcut 8 | Cristian Florea   Şi-am testat Google Music şi tare mi-a plăcut 9 | Cristian Florea

Îmi place că acum pot să mă loghez în contul meu de Google Music folosind IP-ul din România. Trebuie să pari că eşti din SUA doar când îţi faci contul şi la primul login.

Aştept păreri, dacă aveţi de gând să testaţi şi voi acest minunat serviciu Google.

P.S.: De la Making Of:

making of

10 Comments

 1. Catalin 26 noiembrie 2011
  • Cristian Florea 26 noiembrie 2011
 2. Eric 26 noiembrie 2011
  • Cristian Florea 27 noiembrie 2011
 3. Toma Alin Gabriel 27 noiembrie 2011
  • Cristian Florea 27 noiembrie 2011
 4. Clopotar 8 februarie 2012
  • Cristian Florea 8 februarie 2012
   • Clopotar 9 februarie 2012
   • Cristian Florea 9 februarie 2012

Leave a Reply