Şi cică vrem să stopăm copy-paste-ul

Noi, ăştia care ne stoarcem creierii să scriem articole originale (nu neapărat de calitate, dar originale) vrem să-i oprim pe cei care vin şi copiază munca noastră, după care o pun la ei pe site. Pentru că am muncit mult la ea, avem pretenţia la drepturi de autor (cine n-ar avea?).

Şi, pentru că suntem nişte oamenit atât de paşnici şi de corecţi, cei de la providerele de hosting s-au gândit să ne ajute. „Dacă este o firmă care se respectă, nu are voie să-ţi lase cererea necitită sau nebăgată în seamă.” spunea cineva mai demult (nu mai ştiu cine, sincer). Ok, mergând pe ideea cu firma de hosting, m-am gândit că viaţa mea va fi mai frumoasă de acum în colo dacă aş raporta copiatorii.

Iniţial, am avut două mici probleme. Toate aveau legătură cu shiny-hair.com (care-mi aparţine). Erau 2 aşa-zise site-uri (nu le dau link sau niciun fel de nume că nu vreau) care furau content-ul.

Unul dintre ele a furat un singur articol, l-am raportat domnilor de la hostway.ro (dacă site-urile în cauză nu le dau, pe voi îmi permit să vă fac de câcat) pe 17 aprilie. Pe 24 aprilie mi-au trimis un mail în care şi-au cerut scuze pentru că m-au pus să aştept răspunsul atât de mult şi că i-au anunţat pe cei cu content-ul copiat că ar trebui să-l şteargă. „Procedurile vor dura 5 zile din momentul de faţă, iar noi vă vom oferi asistenţă în continuare pentru rezolvarea acestei situaţii.” A trecut, o zi, două, cinci, o lună şi pe 18 iunie le trimit mail să-i întreb ce se mai aude cu problema mea. În aceeaşi zi primesc şi răspunsul: „Va asiguram ca aceasta problema nu a fost uitata. Asteptam un raspuns oficial din partea persoanei in cauza, in urma caruia veti fi notificat.” Deşi trebuia să aştept doar 5 zile răspunsul, a trecut o lună şi ei încă aşteaptă. Problema este că ei au cam uitat despre ce plângere era vorba. Despre ce persoană în cauză vorbeau când era vorba despre un website întreg? Azi e 12 iulie iar articolul copiat e încă acolo, iar eu încă mai aştept răspuns de la hostway.

Al doilea caz e puţin mai special. Ăsta a copiat aproape tot conţinutul de pe shiny-hair pe site-ul lui. Nu mai spun de restul articolelor găsite la el, la fel de copiate, de pe alte site-uri. Site-ul despre care vorbim avea domeniu propriu (ca şi celălat deasemenea) dar are hosting de la Blogspot. „Buuun, ăştia aparţin de Google, deci îs firmă serioasă”, mi-am zis în timp ce scriam ticketul de suport. Am scris, am dat exemplu un articol copiat (că aşa îmi cerea), dar AM SPECIFICAT că tot site-ul are articole copiate şi că MAJORITATEA sunt de la mine. Plângerea a fost trimisă pe 16 iunie. Câteva zile mai târziu, pe 11 iulie, am primit şi răspunsul. Cerea mi-a fost verificată (într-o lună aproape, la naiba), iar conţinutul de pe site-ul respectiv a fost şters. Nu-mi venea să cred, conţinutul şters, cerere ascultată, trebuia să fie ziua mea norocoasă.

Intru eu repede pe site-ul ălora si ce credeţi că văd? Domnii de la Google au şters doar articolul dat ca exemplu (amintesc, aşa îmi cereau, un articol exemplu), iar pe celelalte le-au lăsat intacte.

Acum, întreb, ce-ar trebuie să fac? Să le trimit câte o cerere pentru ficare articol şi să sper că poate în vre-o 3 ani termină ăştia de şters copiile?

Tags:

19 Comments

 1. fLn 12 iulie 2009
 2. Evodani 12 iulie 2009
 3. Cojo 12 iulie 2009
  • Cristian Florea 12 iulie 2009
 4. Serginho 12 iulie 2009
  • Cristian Florea 12 iulie 2009
 5. XtincT 12 iulie 2009
 6. Marian 12 iulie 2009
  • Cristian Florea 12 iulie 2009
 7. Yahoo Detector 12 iulie 2009
  • Cristian Florea 13 iulie 2009
 8. Perfu 12 iulie 2009
 9. Marius. 13 iulie 2009
 10. Claudel 14 iulie 2009
 11. Chelu' Păros 24 august 2009
  • Cristian Florea 25 august 2009
   • Chelu' Păros 25 august 2009
 12. Blogspoturi 11 februarie 2011
  • Cristian Florea 11 februarie 2011

Leave a Reply