Şi cică vrem să stopăm copy-paste-ul

Noi, ăştia care ne stoarcem creierii să scriem articole originale (nu neapărat de calitate, dar originale) vrem să-i oprim pe cei care vin şi copiază munca noastră, după care o pun la ei pe site. Pentru că am muncit mult la ea, avem pretenţia la drepturi de autor (cine n-ar avea?).

Şi, pentru că suntem nişte oamenit atât de paşnici şi de corecţi, cei de la providerele de hosting s-au gândit să ne ajute. „Dacă este o firmă care se respectă, nu are voie să-ţi lase cererea necitită sau nebăgată în seamă.” spunea cineva mai demult (nu mai ştiu cine, sincer). Ok, mergând pe ideea cu firma de hosting, m-am gândit că viaţa mea va fi mai frumoasă de acum în colo dacă aş raporta copiatorii.

Iniţial, am avut două mici probleme. Toate aveau legătură cu shiny-hair.com (care-mi aparţine). Erau 2 aşa-zise site-uri (nu le dau link sau niciun fel de nume că nu vreau) care furau content-ul.

Unul dintre ele a furat un singur articol, l-am raportat domnilor de la hostway.ro (dacă site-urile în cauză nu le dau, pe voi îmi permit să vă fac de câcat) pe 17 aprilie. Pe 24 aprilie mi-au trimis un mail în care şi-au cerut scuze pentru că m-au pus să aştept răspunsul atât de mult şi că i-au anunţat pe cei cu content-ul copiat că ar trebui să-l şteargă. „Procedurile vor dura 5 zile din momentul de faţă, iar noi vă vom oferi asistenţă în continuare pentru rezolvarea acestei situaţii.” A trecut, o zi, două, cinci, o lună şi pe 18 iunie le trimit mail să-i întreb ce se mai aude cu problema mea. În aceeaşi zi primesc şi răspunsul: „Va asiguram ca aceasta problema nu a fost uitata. Asteptam un raspuns oficial din partea persoanei in cauza, in urma caruia veti fi notificat.” Deşi trebuia să aştept doar 5 zile răspunsul, a trecut o lună şi ei încă aşteaptă. Problema este că ei au cam uitat despre ce plângere era vorba. Despre ce persoană în cauză vorbeau când era vorba despre un website întreg? Azi e 12 iulie iar articolul copiat e încă acolo, iar eu încă mai aştept răspuns de la hostway.

Al doilea caz e puţin mai special. Ăsta a copiat aproape tot conţinutul de pe shiny-hair pe site-ul lui. Nu mai spun de restul articolelor găsite la el, la fel de copiate, de pe alte site-uri. Site-ul despre care vorbim avea domeniu propriu (ca şi celălat deasemenea) dar are hosting de la Blogspot. „Buuun, ăştia aparţin de Google, deci îs firmă serioasă”, mi-am zis în timp ce scriam ticketul de suport. Am scris, am dat exemplu un articol copiat (că aşa îmi cerea), dar AM SPECIFICAT că tot site-ul are articole copiate şi că MAJORITATEA sunt de la mine. Plângerea a fost trimisă pe 16 iunie. Câteva zile mai târziu, pe 11 iulie, am primit şi răspunsul. Cerea mi-a fost verificată (într-o lună aproape, la naiba), iar conţinutul de pe site-ul respectiv a fost şters. Nu-mi venea să cred, conţinutul şters, cerere ascultată, trebuia să fie ziua mea norocoasă.

Intru eu repede pe site-ul ălora si ce credeţi că văd? Domnii de la Google au şters doar articolul dat ca exemplu (amintesc, aşa îmi cereau, un articol exemplu), iar pe celelalte le-au lăsat intacte.

Acum, întreb, ce-ar trebuie să fac? Să le trimit câte o cerere pentru ficare articol şi să sper că poate în vre-o 3 ani termină ăştia de şters copiile?

Lasă un comentariu

19 comentarii

 • fLn 12 Iul 2009, ora 12:52

  La noi e o problema cu copyright`ul deoarece nu exista o lege care sa previna copierea articolelor si aici nu ma refer doar la bloguri ci si la site-urile de mare audienta!
  .-= Ultimul articol al lui fLn – De bine şi de rău. =-.

 • Evodani 12 Iul 2009, ora 12:54

  Eu tot nu pot sa inteleg cum ai avut rabdarea sa iei asemenea masuri..
  .-= Ultimul articol al lui Evodani – Iasi pe strada 2009 – Demonstratie trial bike =-.

 • Cojo 12 Iul 2009, ora 12:54

  Nenorociti aia care fura de pe Shiny, eu stateam 2 3 ore sa gasesc si sa scriu un articol interesant si urmatoarea zi era pe alt site … deaia nici nu am prea postat in ultimul timp pe shiny, ca articolele erau copiate pe alte site-uri :|
  .-= Ultimul articol al lui Cojo – Van Wilder Freshman Year 2009 =-.

  • Grim_Cris 12 Iul 2009, ora 13:04

   @cojo, oricum shiny-hair o sa ramana primul in ceea ce priveste articolele scrise de tine. Copiatorii n-or sa ajunga niciodata sus, n-au cum!

 • Serginho 12 Iul 2009, ora 13:04

  Trimitele un alt mail si specifica din prima ca au mai multe articole copiate… ce ai de pierdut?
  .-= Ultimul articol al lui Serginho – Desenele copilăriei! =-.

  • Grim_Cris 12 Iul 2009, ora 13:27

   @Serginho, la blogspot nu le poti da mail, ci doar ticket

 • XtincT 12 Iul 2009, ora 13:25

  Copiatorii , sunt ca o carte care nu v-a fi deschisa nici odata :)
  .-= Ultimul articol al lui XtincT – Reclama Iwee.eu =-.

 • Marian 12 Iul 2009, ora 16:37

  Si eu m-am trezit odata cu un ratat pe messenger care m-a intrebat daca nu vreau un domeniu despre fotbal .info pe gratis si imi zice in fata ca a copiat articole de la mine si ca nu i-a mers prea bine treaba cu adsense si a incetat sa mai preia articole. (toate astea s-au intamplat anul trecut, undeva in jurul lui iulie cand era mania aia cu Euro 2008) =))
  .-= Ultimul articol al lui Marian – CSM Satu Mare =-.

  • Grim_Cris 12 Iul 2009, ora 16:39

   ce distrus :))

 • Yahoo Detector 12 Iul 2009, ora 17:47

  SI eu mi-am gasit blogul copiat in multe articole, dar am inceput sa ii amenint :D

  • Grim_Cris 13 Iul 2009, ora 00:21

   eu am trecut de faza cu amenintatul, au fost vulnerabili oricum :D

 • Perfu 12 Iul 2009, ora 20:59

  Pai nu ia mers bine cu adsense ca il blestema lumea ca fura articole :))

 • Marius. 13 Iul 2009, ora 00:26

  Noi suntem putin mai ratoni…la noi toate se rezolva maine…maine maine. Cand o sa am vreme o sa postez despre o faza de la romtelecom…desi nu cred ca e neovie :))
  .-= Ultimul articol al lui Marius. – Am nevoie de un banner =-.

 • Claudel 14 Iul 2009, ora 10:50

  stii treaba cu morile de vant? :)
  daca nu o stii … cauta conversatia dintre nea Basica si Bill Gates… ai sa gasesti raspunsul printre randuri.. success in continuare :D
  .-= Ultimul articol al lui Claudel – R.I.P Michael Jackson =-.

 • Chelu' Păros 24 Aug 2009, ora 22:10

  Dacă te împuşcă cineva, tu dai în judecată firma producătoare de armament, este ?

  Şi, în al doilea rând, zi-mi, te rog, care e scopul pentru care scrii „originalele” articole; (1) recunoaştere intercontinentală la nivel de Blogosferă, (2) bani, (3) facerea cunoscută a punctului tău de vedere.

  Trezeşte-te, ai confundat tribunalul cu suportul tehnic al unei firme de hosting.

  • Grim_Cris 25 Aug 2009, ora 00:26

   nu intelegi. orice firma de hosting isi asuma responsabilitatea asupra site-urilor pe care le hosteaza. ele au grija ca acestea sa nu aiba continut porn sau articole copiate. totodata, cei care au fost copiati, au dreptul la a reclama acest lucru.

   cat despre „originale” .. nu e vorba de articole de pe blogul personal, deci prefer sa nu comentez

   • Chelu' Păros 25 Aug 2009, ora 00:58

    Da, nu înţeleg. Nu înţeleg de ce când te inundă cineva nu ceri APA NOVA să îi refuze furnizarea de apă pe viaţă vecinului.

 • Blogspoturi 11 Feb 2011, ora 13:39

  Eu cred ca procedura e gresita oarecum. Intai ar fi normal sa trimiti un mail direct la administratorului blogului sau site-ului, daca te intereseaza atat de mult sa nu ai articole copiate pe acel site. Se numeste cale amiabila si mai nou se aplica ca si conditie obligatorie si in instante. Poate ca administratorul va sterge articolele copiate si isi va cere si scuze. Si eu am copiat articole si de asemenea mi-au fost copiate la randu-mi de 10 ori mai multe articole de catre altii. Asta e. Nu trebuie sa facem o tragedie, oameni suntem si trebuie sa ne intelegem ca oamenii, daca se poate. Ori Omul e lup pentru om” este axa gandirii romanilor?

  • Florea Cristian 11 Feb 2011, ora 16:49

   primul pas oricum ar fi sa-i laşi un comentariu la articolul respectiv şi să spui că nu-i frumos ceea ce face, dar daca nu te poti intelege cu el, esti nevoit sa treci la metode mai dure