Singura plăcere ţi-e punga

Ţi-e boala, chinul şi nevoia. Vrei să trăieşti cât mai bine dar ai impresia că drumul ţi s-a sfârşit.

Ai ajuns să hoinăreşti hai-hui prin nicăieri. Singurul prieten bun ţi-a rămas punga în care sufli durere şi inspiri boală. Te numeşti aurolac, drogat, boschetar sau cerşetor pentru cei care-ţi întâlnesc privirea. Toţi se uită ciudat la tine şi îţi inspiră aere de superioridate şi scârbă. Vrei să fii din nou ce erai cândva. Îţi e dor de ieşirile cu prietenii la un suc de pe vremea când n-o luaseşi razna încă.

Toţi îţi spuneau că nu e bine să te bagi în astfel de treburi. Văzuseră destule astfel de cazuri şi, cum tu erai mai împrăştiat din fire, probabilitatea să-ţi vinzi sufletul şi tot ce ai pentru câteva grame de „ceva” era mare.

Ştiai că nu e bine ce faci şi totuşi, totuşi ai continuat. Prietenii au vrut să te ajute până când şi-au dat seama că o fac în zadar.

Zilele treceau, toate la fel şi nu erau altceva decât timp şi bani pierduţi aiurea. Erau timpul şi banii care te duceau la fund. Deja nu mai ştiai ce reprezintă cuvântul „casă”. Banii câştigaţi în urma ei fuseseră cheltuiţi încă din prima lună.

Acum, îţi blestemi zilele. Îţi blestemi deciziile, soarta, prietenii prea puţin preocupaţi de tine şi chiar momentul în care ai pus prima ţigară în gură (deşi eşti conştient că drogurile n-au plecat de acolo).

Vrei să ai viaţa fericită pe care ai avut-o cândva, dar nu se mai poate! Eşti imaginar, dar dacă ai exista cum ai proceda acum?

Lasă un comentariu

13 comentarii

 • ingrid 17 Apr 2009, ora 12:18

  ooo da anturajul=)) nimeni nu te pune sa faci nimic…nu te leaga ei de maini si iti pun tigara in gura, sau iti injecteaza heroina. tu ti-o faci cu mana ta! nu tre sa dam vina pe alti. singurul lucru pe care putem sa il reprosam lor este ca nu te-au ajutat mai mult, ca nu le-a pasat…in generel prietenilor nu le pasa..lumi nu ii pasa…esti sigur, si daca nu te ajuti ajungi asa…

 • RedAndBlue 17 Apr 2009, ora 11:46

  „Prietenii” de obicei te imping spre astfel de lucruri , anturajul e cel care influetiaza cel mai mult , si pana iti dai seama e prea tarziu , ajungi jos.

  De la mine poti citi: Violenţa în familie

 • Grim_Cris 17 Apr 2009, ora 11:49

  Nu intotdeauna. Poate tu stai cu un anumit anturaj doar ca sa fii „cool”, dar stai si cu prietenii tai adevarati pentru ca te intelegi cu ei foarte bine. Cei care te ajuta sa fii „cool” te imping spre prostii, iar prietenii adevarati vor sa te traga inapoi de la acest lucru.

  Tu ai impresia ca prietenii tai nu vor sa fii cool si renunti la ei crezand ca ei sunt vinovati cand de fapt, vina e numai a ta!

 • RedAndBlue 17 Apr 2009, ora 12:02

  Normal ca vina ar fi numai a mea , dar o influeta mare o are anturajul in alegerile gresite pe care le’as face.

  De la mine poti citi: Violenţa în familie

 • ASY 17 Apr 2009, ora 13:04

  Mey pe mine anturajul m’a facut sa fumez. Dar nu mi’au zis ei am cerut eu cand am vazut ca toti fumeaza. Plus ca atunci era un exces de libertate pe care il aveam, dar pnm acum nu ma mai las pentru ca nu vreau. C’est la vie. Ingrid tu mai ai de experimentat.:)

  De la mine poti citi: Soc si groaza! Promovez (^.^)y-~~

 • ingrid 17 Apr 2009, ora 13:16

  am timp pt toate asy;)

 • Alexander 17 Apr 2009, ora 14:13

  Nu este vina totala a anturajului cum nu e nici vina in totalitate a noastra. Porneste insa de la noi, de undeva din suflet, din dorinta, sau mai bine spus nevoia disperata de a apartine, daca nu cuiva drag, atunci unui grup. Suntem fiinte sociale iar comportamentul nostru e dependent de ceea ce se intampla in jur. Ajungem sa fumam pentru ca prietenii nostrii ies buluc la o tigara si se uita chiondoras spre tine, nu vii si tu? N-avem puterea sa spunem nu, de teama, teama sa nu fim singuri. Fiecare determina insa cand e cazul sa puna punct. Eu nu as ajunge in situatia sa consum droguri. Nu am fumat niciodata iar bautura nu o suport, nu le vad nici hazul de altfel, iar cu amici de genul asta, cine mai are nevoie de dusmani?

  De la mine poti citi: GSPula

 • MadaManu 17 Apr 2009, ora 14:26

  Sincer cred in vorba de la cei mai batrani, Familia ti-o da Dumnezeu si nu poti sa o alegi, dar prietenii ti alegi singur :)

 • Klesk 17 Apr 2009, ora 14:28

  Compatimesc aceia ce vorbesc mult,dar nu spun nimic…When there’s no cure and everyone to blame : nu simpatizati boala,eliminati-o!

 • Masaj anticelulitic 17 Apr 2009, ora 15:50

  Textul asta e atat de general scris ca poate fi interpretat in mai multe feluri. Spre exemplu, eu l-am interpretat prin prisma unei persoane care e foarte atrasa de Internet si se poate citi bine si asa. :)

 • Televizoare Samsung 19 Apr 2009, ora 15:41

  Aurolacii ajung la punga pentru ca mor de foame, nu e anturajul de vina. Daca ar avea paine in stomac n-ar mai sufla. Cat despre fumat… come on :) si G. W. Bush fumeaza si a fost pana de curand presedintele Statelor Unite :). Asta ca sa nu mai mentionez cocaina pe care o baga in el in tinerete, cand era presedintele unui club de fotbal american.

  De la mine poti citi: Televizor Plasma Panasonic VIERA TH-50PY700P

 • ANONIM 27 Oct 2009, ora 10:06

  Si eu am trecut prin asta si tot ce ai zis tu acolo m’a facut sa retraiesc acele momente…eu am avut puterea sa ma las dar mi’a fost foarte greu pentru ca numai la asta ma gandeam si nu puteam sa fiu nici macar 5 minute atent la ceva sau la cineva insa cu timpul mi’am revenit din starea aceea.Sper sa reusesti si tu!:(

  • Grim_Cris 27 Oct 2009, ora 15:17

   ai inteles gresit textul. eu nu ma aflu in starea asta. articolul nu mi-e dedicat