Si…pentru ce ziceai tu acolo ca scrii?

Astazi am intrat pe blogul lu Ndrey si am vazut ca avea o intrebare adresata tuturor bloggerilor.

Intrebarea era cam asa:

De ce nu scrii in notepad, si de ce ti-ai mai facut blog?

De ce a pus el aceasta intrebare? Pai a vazut ca majoritatea bloggerilor din Romania spun ca ei nu scriu pentru trafic, nu scriu pentru vizitatori, ci pur si simplu scriu pentru a-si exprima sentimentele fata de un lucru, o intamplare sau pentru a-si povesti viata de zi cu zi.

Chestia este ca eu nu ma aflu printre acesti bloggeri. NU pot spune ca scriu pentru trafic imens. Scriu pentru cititori…scriu pentru cei care vor sa afle cat mai multe despre mine si, eventual, sa si comenteze.

Este adevarat ca daca am mai multi vizitatori este posibil sa am mai multi cititori. Mie imi place sa fiu citit si de aceea scriu ca lumea sa ma citeasca. Daca lumea ma citeste inseamna ca am si vizitatori (logic nu?).

Pentru mine tot ce conteaza este sa fiu citit si poate comentat.

Cat despre chestia cu notepad, sincer am incercat sa scriu si in notepad si nu are niciun farmec. De ce mai scriu daca nu vede nimeni ce scriu si nu-si exprima parerea. La urma urmei daca voiam sa scriu numai pentru mine o puteam face si in notepad sau intr-un jurnal personal.

Voi pentru ce scrieti? Sau…pentru cei fara blog..daca ati avea talent si posibilitate sa va faceti un blog pentru ce l-ati face?

Lasă un comentariu

11 comentarii

 • Ndrey 15 Sep 2008, ora 16:32

  Intrebarea era adresata celor care tin sus si tare ca nu scriu pentru trafic ci pentru ei ..

 • Grim_Cris 15 Sep 2008, ora 17:06

  asta-i problema lor…eu ti-am zis despre ce scriu :)

 • TheBes7 15 Sep 2008, ora 19:19

  Foarte bine exprimat Grim Cris. Eu dacă scriu în notepad… nu ştiu pur şi simplu n-are rost. Nu citeşte nimeni, nu îţi dă nimeni un sfat nimic, rămâne acolo şi se prăfuieşte.

 • Grim_Cris 15 Sep 2008, ora 19:52

  Merci pentru aprecieri. Se pare ca stii ce inseamna sa scrii in notepad.
  Si eu ca si ndrey…nu-i inteleg pe cei care scriu petru ei insisi dar n-o fac in notepad

 • Dojo 16 Sep 2008, ora 17:59

  Exista o diferenta intre un traffic whore (care scrie ce stie ca va aduce imediat trafic, ce incearca sa foloseasca orice scandal sau nou keyword cu multe cautari pentru a trage vizite, chiar daca discursul sau are de suferit) si cei care isi exprima ideile si nu cauta succesul cu lumanarea.

  Pentru mine blogul este modul meu de a da lumea cu capul de pereti de pilda, fara sa las vanatai, modul in care eu trantesc niste idei si imi consum „apasarile”. Este o chestie de multe ori destul de personala si nu ma intereseza ca este citit de 10 oameni sau de 10 mii. Pentru ca am decis de la inceput ca nu el va fi pilonul retelei si, desi (culmea) are ceva vizite si face cativa dolarei, nu pe el imi bazez nici planurile financiare.

  E aiurea sa zic ca scriu pentru mine, dar scriu pentru cei (poate multi, poate putini) care pot tine pasul cu mine, care sunt sau nu de acord cu mine, dar stiu sa discute problemele civilizat. Este un blog in care nici macar nu scriu exagerat de „programat”, ci exact atunci cand „simt” ca trebuie sa spun ceva.

  Doream sa fac distinctia asta. E clar ca nu scriu in notepad si ma bucur daca sunt mai multi oameni pe blog sau mai multe comentarii, dar asta nu inseamna sa ma „prostituez” pentru locul intai in trafic.ro .. de asta nu promovez blogul decat foarte foarte putin si in general il las sa „pluteasca” asa cum e natural pentru el.

 • olivia 18 Sep 2008, ora 11:00

  in notepad citesc eu.pe blog am ocazia sa-mi corectez greselile din ideile mele si sa aflu parerea altor oameni.si daca am o problema pac scriu pe blog si poate ma ajuta cineva
  si eu mi-as face blog…dar pnm….

 • Alexander 28 Mar 2009, ora 08:55

  Eu scriu ca sa vada lumea cum gandesc si sa vad la o adica cum se raporteaza altii la ideile mele. Normal ca as vrea sa am cat mai mult trafic.

  De la mine poti citi: MovieDesc.com by TheBes7

 • monstru' liric 26 Ian 2010, ora 01:42

  mai copii, va limitati la lucruri banale si simple. Vreti lumina daca va aflati in intuneric. E bine ceea ce faceti, dar nu mai spuneti prostii, ceea ce scrieti o faceti pentru voi si nu pentru altii. Si poate mai pica si o vrabiuta pentru ca-i place cum gandesti. Toate au un scop, dar nu e ala pe care vreti voi sa-l auda lumea.

 • runn3r 8 Feb 2010, ora 11:43

  Eu nu pot spune ca am inceput sa scriu pentru trafic. Nici eu nu stiu de ce am inceput sa scriu. La inceput am sris 2 post-uri despre politica dar mi-am dat seama ca preluam afirmatiile lui Mircea Badea si nu era bine. Pe parcurs mi-a descoperit talentu’ si am inceput sa scriu poezii pe blog sa vad daca prinde la lume. Nu pot sa spun ca am mai mult de 5 cititori fideli :)) dar in general le place ce scriu si asta e de-ajuns :d
  .-= Ultimul articol al lui runn3r – "Weird guys" a.k.a "Creepy peoples" a.k.a "WTF ?!??" =-.

 • R 11 Aug 2011, ora 21:14

  Eu nu am blog dar daca mi-as face unul, l-as face din trei motive:
  1. Ca sa exprim ce gandesc.
  2. Sa vad ce reactie au cei ce citesc si astfel sa percep mai bine realitatea ( nu ai avut niciodata senzatia ca unele idei s-ar putea sa fie o aberatie, care n-are nicio letura cu lumea normala?)
  3. Prin intermediul blogului sa am ocazia sa cunosc oameni cu acelesi pasiuni ca le mele.Socializare, in general :D

  • Florea Cristian 12 Aug 2011, ora 00:02

   Astea cred ca-s principalele 3 motive dupa care functioneaza un blog. E mare lucru ca le stii fara sa fi avut un blog vreodata :)