Sistemul medical din România are nevoie de ajutorul nostru. Uite ce putem face

Știm cu toții cât de puțină atenție primește sistemul medical din România și deși suntem conștienți de problemele din spitale, cred că ar trebui să vorbim mai mult despre asta. Și dacă începem să discutăm așa, cu studii și statistici la vedere, suntem cu un pas mai aproape de face ca lucrurile să fie mai bune.

Spre exemplu, știai că 50% dintre decesele din spitalele din România pot fi evitate? Diferența dintre noi și restul Europei e că în spitalele noastre nu e acces la echipamente și medicamente de ultimă generație (de fapt, uneori nici medicamentele uzuale nu se găsesc în spitale). De aici și statistica asta sumbră, care spune că 1 din 2 români ar putea fi salvat dacă sistemul de sănătate din România ar fi îmbunătățit.

Norocul meu a fost că până acum n-am avut nevoie de internări sau intervenții complicate în spitalele din România, dar asta nu m-a ținut departe de a urmări ceea ce se întâmplă acolo. Îmi place să știu cât mai multe despre țara în care  trăiesc, mai ales când vine vorba de lucruri de care aș putea să depind la un moment dat. Iar când citești că 64% dintre români au fost în situația sau cunosc persoane care nu și-au găsit medicamentele necesare în farmacii sau că datele economice arată că în România cheltuielile anuale pentru sănătatea fiecărui român sunt de 814 euro, de 3 ori mai puțin decât media europeană, îți dai seama că nu poți lăsa lucrurile așa și că ai putea încerca să faci și tu ceva pentru a-i arăta statului că trebuie să acorde mai multă atenție sistemului medical din România.

Apropo de asta, un studiu arată că 98% dintre români cred că Sănătatea trebuie să fie o prioritate pentru statul român, doar că statul român nu e de aceeași părere, iar primul lucru pe care îl putem face este să le arătăm că ne pasă. E destul de simplu să facem asta. Intră și tu pe votezpentrusanatate.ro și apasă pe butonul „Votează”. Nu trebuie să-ți lași numele sau adresa de mail. E de-ajuns să apeși pe butonul de votare și gata. Cu cât strâgem mai mulți români interesați de fenomen, cu atât ne va fi mai ușor să arătăm statului că ne pasă. Iar dacă vrei să contribui și mai mult, intră aici și alege să se trimită un mesaj automat către prietenii tăi de pe rețelele sociale, mesaj care să le spună că ai votat pentru sănătate. Dacă vom publica sute de mesaje de acest gen în același timp, vom fi cu un pas mai aproape în lupta noastră pentru un sistem medical sănătos.

Iar dacă vrei să vezi ce mai zic studiile pe tema asta, uite mai jos câteva statistici:
Votez pentru sanatate - Sistemul Medical din România are nevoie de ajutor Votez pentru sanatate - Sistemul Medical din România are nevoie de ajutor Votez pentru sanatate - Sistemul Medical din România are nevoie de ajutor

Nu uita: votezpentrusanatate.ro. După ce votezi tu, arată-le și prietenilor tăi acest articol. Cu cât votăm mai mulți, cu atât mai bine.

Leave a Reply