Social Media este despre testare. Aceeaşi reţetă nu merge peste tot

Ieri, la Food Bloggers Conference, Alex Negrea le-a recomandat bloggerilor din sală să încerce şi partea de Video când vine vorba de promovarea pe Facebook. Şi a dat un exemplu cu un clip banal pe care l-a pus pe Facebook-ul lui şi care are peste 1000 de vizualizări, deşi are numai 15 like-uri.

La un status normal, e foarte greu să fie un reach atât de mare, la atât de puţine like-uri, de-aia zona video s-ar putea să funcţioneze. Totodată, a recomandat testarea diferitelor tipuri de conţinut pe diverse audienţe, ca în imaginea de mai jos.

news feed audience

Dacă nu-ţi apare butonul de mai sus, trebuie să-l activezi de la Settings » General » Targeting and Privacy for Posts, apoi bifezi Allow targeting and privacy options when I create posts on my Page.

Pe drum, discutam cu George despre partea de video, ne întrebam ce merită mai mult: să pui de mai multe ori un link pe timeline sau să faci un video pe care să-l pui o singură dată şi astfel să-ţi promovezi conţinutul?

Având în vedere că un video nu se face aşa uşor, eu cred că mai simplu ar fi să distribui de mai multe ori o postare în timeline (mă rog, dar să ai grijă să nu-ţi oboseşti cititorii). Totuşi, cel mai bine e să testezi continuu, să vezi ce ţi se potriveşte cel mai bine. Facebook schimbă algoritmii săptămânal. Tu nu trebuie să-ţi schimbi strategia chiar în fiecare săptămână, dar o dată la câteva luni cred că ar fi bine să mai testezi câte ceva.

2 Comments

  1. Irina Bărăgoi 28 noiembrie 2014
    • Cristian Florea 28 noiembrie 2014

Leave a Reply