Cum a fost prima mea experienţă cu un DSLR

În tabăra de fotografie a bloggerilor am avut ocazia să mă joc pentru prima dată cu un aparat foto DSLR. Cu bunăvoinţa celor de la F64 (Mlţumesc! Chiar m-aţi ajutat!), am avut pe mână un Canon 7D cu obiectivul kit, pe care n-am ştiut să-l folosesc până când n-am ajuns în tabără. :))

Am încercat eu să apăs pe butoanele alea, să mă mă uit prin meniu şi să învârt din rotiţele de pe aparat, dar pozele pe care le făceam ieşeau la fel de prost de fiecare dată. Mai mult, am încercat să citesc pe net ce înseamnă ISO, timp de expunere şi deschiderea diafragmei, dar deşi explicaţiile erau destul de concinse, nu mă ajutau foarte mult.

Norocul meu a fost că Victor avea fix acelaşi model de aparat ca şi mine şi pentru că-l ştia ca-n palmă, mi-a explicat foarte pe scurt şi foarte pe înţelesul meu cum să mă joc cu setările.

Deşi nu mă aşteptam, m-a cam prins microbul. M-am încăpăţinat să nu folosesc aparatul pe modul Auto, ci să-l las pe manual şi să încerc să-mi fac singur setările în funcţie de lumină şi de vreme. Singurul lucru lăsat pe auto a fost obiectivul. Am încercat să-l ţin şi pe el pe manual, dar nu-mi ieşeau pozele deloc, aşa că am renunţat la idee. :)) Încă n-am ochiul format, ca să-mi dau seama din ce unghi ar trebui să prind anumite cadre sau cât de bine trebuie să potrivesc anumite setări ca să iasă pozele la o calitate bună, dar e timp de toate. Măcar ştiu, în mare, cam ce face fiecare buton de pe un DSLR şi cam cât de important este să ai un obiectiv potrivit cu tipul de fotografii pe care vrei să le faci.

Îmi place tare mult sentimentul pe care-l ai când te joci cu nişte butoane şi vezi că un cadrul se vede mai închis, mai luminat sau mai clar în funcţie de cât de bine ai reuşit să le apeşi. Mă cam bate-un gând să-mi iau un DSLR la un moment dat, cu toate că şi aparatul meu îmi place. :D

Am să las aici o parte dintre pozele care mi-au ieşit prin obiectiv, în cazul în care nu le-ai văzut deja.

TFB9 este un eveniment powered by Lumia 930, organizat de Foto Union, cu sprijinul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Țiriac Auto, Silva și Kooperativa 2.0.

2 Comments

  1. Pixelatu' de la F64 28 noiembrie 2014
    • Cristian Florea 28 noiembrie 2014

Leave a Reply