Soferii din Romania

In Romania sunt trei tipuri de soferi:
– cei cu experienta
– soferi noi
– taximetristi

Desi se spune ca experienta este sursa cunoasterii in Romania nu e chiar asa la capitolul sofat. Se pare ca soferii cu experienta si taximetristii fac parte cam din aceeasi oala. Si ca de ei iti este cel mai frica daca esti pieton.
Nu stiu daca ati observat cu totii dar soferii experimentati sunt si cei fara chef de condus…adica pe ei ii auzi mereu injurand, pe ei ii vezi mereu grabindu-se, pe ei ii vezi mereu cu tot felul de anti-radare, ei au mereu dreptate impotriva politistilor, ei sunt totul iar noi nimic.
De ce cei care deabia si-au luat carnetul pot merge incet, legal, fara anti-radar, fara sa se grabeasca, fara sa injure si fara sa tureze motorul cand mergi pe trecerea de pietoni?
Eu cred ca o data cu experienta iti dobandesti si o anumita nepasare in trafic…o nepasare care ucide de foarte multe ori.
Pai de ce lor mereu le-a cumparat ma-sa strada? Ei de ce nu vad niciodata trecerea de pietoni? De ce au nevoie de anti-radar daca merg regulamentar?
Cred ca sunt intrebari care vor ramane continuu fara raspuns 8-|
Daca ajungi cu 10 – 20 de minute mai tarziu la destinatie este vre-o problema? De ce sa risti viata ta si a celor din jur cand poti circula regulamentar?
Poate merg ei pe principiul „Regulile sunt facute ca sa fie incalcate” dar aici nu e chiar asa. Aici nu te poti „juca” cu regulile cand stii ca de ele depind multe vieti.
Dupa parerea mea noi, romanii nu stim sa apreciem ceea ce avem si de aceea avem atat de mult de pierdut.
Noi ne suparam cand se aduc vorbe usturatoare la adresa noastra dar nu stim sa privim realitatea cu adevaratii ei spini. De aceea ne intepam de fiecare data in cate unul si nu stim ce s-a intamplat de sangeramn injurandu-l pe gradinar ca nu i-a rupt pe toti 8-|

Lasă un comentariu

9 comentarii

 • Bogdan 13 Oct 2008, ora 11:00

  Ai uitat o categorie destul de importanta: femeile :-\”
  Soferi dobitoci exista peste tot si pot fi atit incepatori, cit si profesionisti. Cred ca tupeul si proasta crestere sta in caracterul omului, nu in anii petrecuti in spatele volanului.

 • gabi 14 Oct 2008, ora 10:05

  e o lume nebuna …. voi nu vedeti ca totul se rezuma la cat de repede te misti???
  timpul e critic aici…(o spun din experienta) eu unu m-am saturat de soferi (dobitoci) ce nu semnalizeaza ce nu dau prioritate si tote astea …
  si da cei mai multi soferi … cam gandesc asta …citez:”REGULILE SUNT FACUTE PENTRU A FI INCALCATE”

 • Grim_Cris 14 Oct 2008, ora 09:40

  Dar ce ai tu cu femeile?

 • Fabian ärzteverzeichnis 14 Oct 2008, ora 14:50

  Pai deobicei incepatorii nu se aventureaza in trafic k cei experimentati desi mai sunt si din aceea fara carnet care urca la volan:-w

 • macho 27 Feb 2009, ora 12:50

  cand v-om scapa de discriminarea rasiala a angajatorilor,atuncea v-om fi shoferi de calitate in RoMaNiA{tara lui papura voda}.vor mai trece catzi-va zeci de ani buni pana sa fim privitzi la adevarata valoare de catre BuLaNgI

 • Grim_Cris 27 Feb 2009, ora 20:41

  zeci de ani buni? Cred ca mai mult

 • Ionela 6 Iul 2009, ora 18:03

  Mai sunt si soferii de pe TIR sau cei de pe troleibuze/autobuze.
  .-= Ultimul articol al lui Ionela – Delfinii =-.

 • sorin razmed 7 Iul 2009, ora 11:10

  eu nu am carnet…dar s-ar putea sa dau examenul pentru permis…nu vreau dar s-ar putea sa imi fie folositor…la un job…dar nu vreau…urasc sofatul si soferii…
  prefer bicicletele si mersul pe jos e mult mai ecologic…