Soferii din Romania

In Romania sunt trei tipuri de soferi:
– cei cu experienta
– soferi noi
– taximetristi

Desi se spune ca experienta este sursa cunoasterii in Romania nu e chiar asa la capitolul sofat. Se pare ca soferii cu experienta si taximetristii fac parte cam din aceeasi oala. Si ca de ei iti este cel mai frica daca esti pieton.
Nu stiu daca ati observat cu totii dar soferii experimentati sunt si cei fara chef de condus…adica pe ei ii auzi mereu injurand, pe ei ii vezi mereu grabindu-se, pe ei ii vezi mereu cu tot felul de anti-radare, ei au mereu dreptate impotriva politistilor, ei sunt totul iar noi nimic.
De ce cei care deabia si-au luat carnetul pot merge incet, legal, fara anti-radar, fara sa se grabeasca, fara sa injure si fara sa tureze motorul cand mergi pe trecerea de pietoni?
Eu cred ca o data cu experienta iti dobandesti si o anumita nepasare in trafic…o nepasare care ucide de foarte multe ori.
Pai de ce lor mereu le-a cumparat ma-sa strada? Ei de ce nu vad niciodata trecerea de pietoni? De ce au nevoie de anti-radar daca merg regulamentar?
Cred ca sunt intrebari care vor ramane continuu fara raspuns 8-|
Daca ajungi cu 10 – 20 de minute mai tarziu la destinatie este vre-o problema? De ce sa risti viata ta si a celor din jur cand poti circula regulamentar?
Poate merg ei pe principiul „Regulile sunt facute ca sa fie incalcate” dar aici nu e chiar asa. Aici nu te poti „juca” cu regulile cand stii ca de ele depind multe vieti.
Dupa parerea mea noi, romanii nu stim sa apreciem ceea ce avem si de aceea avem atat de mult de pierdut.
Noi ne suparam cand se aduc vorbe usturatoare la adresa noastra dar nu stim sa privim realitatea cu adevaratii ei spini. De aceea ne intepam de fiecare data in cate unul si nu stim ce s-a intamplat de sangeramn injurandu-l pe gradinar ca nu i-a rupt pe toti 8-|

Tags:

8 Comments

  1. Bogdan 13 octombrie 2008
  2. gabi 14 octombrie 2008
  3. Cristian Florea 14 octombrie 2008
  4. Fabian ärzteverzeichnis 14 octombrie 2008
  5. macho 27 februarie 2009
  6. Cristian Florea 27 februarie 2009
  7. Ionela 6 iulie 2009
  8. sorin razmed 7 iulie 2009

Leave a Reply