Statistici Social Media în România [infografic – decembrie 2019]

Prietenii de la Zelist fac în fiecare lună un infografic în care arată cam cum se modifică numărul de utilizatori și de interacțiuni de pe rețelele sociale populare în România.

M-am gândit că ar fi o idee bună să distribui lunar infograficul și pe blog, pentru că mi se pare că e important să știm cât de mare e publicul căruia ne adresăm și cam care sunt tendințele cărora ar fi bine să ne adaptăm. Te invit să vezi mai jos infograficul cu datele din luna decembrie 2019.

Statistici Social Media în România [infografic – decembrie 2019]

Ca în fiecare an, mi se pare și de data aceasta o idee bună să pun aici și infograficul din decembrie 2018, ca să vedem cum s-au schimbat rețelele sociale în ultimul an. Așadar:

Statistici Social Media în România [infografic – decembrie 2019]

Ca o comparație, avem următoarele:

  • numărul de utilizatori de pe Facebook a ajuns la 11 milioane;
  • știm că Instagram a alimitat acces-ul la API-ul care verifică numărul de conturi, așa că în infografic nu vedem diferențe mari, dar dacă vei încerca să faci o reclamă către toți utilizatorii de Instagram din România, vei vedea că îți estimează că reclama ta ajunge la 4 milioane de conturi, ceea ce o face a doua cea mai mare rețea socială din România ca număr de utilizatori.
  • numărul de conturi active de pe YouTube a scăzut. Eu aveam impresia că e în creștere, dar se pare că unii dintre cei activi în 2018 au renunțat în 2019, iar numărul celor noi nu l-a egalat pe cel al utilizatorilor care au renunțat.
  • numărul de bloguri active a scăzut cu aproximativ 1000 și avem vreo 5.500 de bloguri active în momentul de față în România. Din nou, lipsa de motivare în cazul unora a dusc la o scădere în acest sens.

Apropo, uite cum arată și statisticile din lunile anterioare.

3 Comments

  1. Teo Dumitru 23 februarie 2020
    • Cristian Florea 24 februarie 2020
      • Teo Dumitru 8 martie 2020

Leave a Reply