Ştefan Murgeanu avea dreptate

Este vorba despre articolul ăsta. Nu că aş fi vrut să testez ipoteza conform căreia Twitter este mai bun decât Google în unele cazuri, dar s-a întâmplat pur şi simplu.

Şi, ca să confirm ideea şi s-o consolidez, am să vă povestesc şi eu o faptă asemănătoare.

Se făcea că mi s-a cerut să instalez Windows-ul pe un laptop adus, să spunem neortodox, din Italia. Nu avea nici drivere, nici baterie, iar încărcătorul era al altui laptop, dar se potrivea.

Era Packard Bell, dar asta contează mai puţin. M-am gândit, iniţial, să caut pe Google fiecare driver în parte, al fiecărei componente, dar nu prea reuşeam să-mi dau seama despre ce fel de componente este vorba. Apoi, m-am gândit să caut laptopul pe Google, după care să-i caut o serie de drivere, pornind de acolo, dar cum Packard Bell n-a făcut un singur model de laptop, iar eu nu ştiam pe care dintre ele umblu, am renunţat şi la ideea asta.

M-am gândit că ar trebui să fie vreun program care să depisteze şi să instaleze automat driverele, dar Google îmi dădea atâtea rezultate, că nici nu ştiam ce să aleg. M-am gândit la articolul lui Ştefan şi, prin urmare, am întrebat pe twitter.

Am avut parte de o reacţie în lanţ şi, în urma răspunsurilor, mi-am dat seama că unul dintre cele mai cunoscute şi bine puse la punct programe de acest fel este Driver Easy care este un freeware uşor de folosit şi, pe lângă asta, îşi face treaba ca la carte.

În concluzie, de multe ori, decât să cauţi pe Google şi să testezi pe tine nişte progrămele, mai bine întrebi pe o reţea socială şi-ţi răspunde lumea care a testat deja. Pe lângă asta, dacă nu te descurci, îl poţi întreba pe cel care ţi-a recomandat acel progrămel şi e mult mai rapid răspunsul decât dacă ai trimite mail-uri la tipii care au pornit cu ideea aplicaţiei.

Tags:

13 Comments

 1. shmen 4 martie 2010
 2. isshmen 4 martie 2010
 3. Avadanei Andrei 4 martie 2010
  • Cristian Florea 4 martie 2010
 4. Alin 4 martie 2010
  • Cristian Florea 4 martie 2010
   • Alin 5 martie 2010
   • Stefan Murgeanu 18 martie 2010
 5. RiviOnze 5 martie 2010
 6. Alle 5 martie 2010
  • Cristian Florea 5 martie 2010
 7. Andrei 5 martie 2010
 8. Stefan Murgeanu 18 martie 2010

Leave a Reply