Sterilizaţi-vă câinii, asta va rezolva toate problemele

Am schimbat programele până am ajuns la Realitatea TV. Era vorba despre oamenii revoltaţi pe câinii vagabonzi care mişună pe străzile şi prin parcurile din Bucureşti (şi nu numai).

În timp ce unii susţineau că trebuie ca aceştia să dispară, o domnişoară blondă susţinea că ei trebuie sterilizaţi. Pentru că nu o dată mi s-a întâmplat să alerg şi să încep să fiu fugărit de câini, pot spune că am trăit discuţia ca şi cum aş fi fost acolo. Mă manifestam, deja, grotesc, asemeni oamenilor cu puţin alcool în creier care se uită la un meci de fotbal important într-o seară de vară.

Simţeam pe pielea mea fiecare prostie pe care o spuneau ăia, ca şi cum ar fi ratat cineva faza meciului. Eram nervos şi îmi venea să merg peste ei şi să le arat cum se joacă. Blonda aia spunea că dacă sunt sterilizaţi, nu mai trebuie să ne mai facem griji din cauza câinilor de pe străzi, spunea că îi recunoaştem după eticheta care le este aplicată în ureche şi că, dacă deţinem câini, e bine de ştiut că stelirizarea se face gratis.

Acum o întreb eu pe dominşoara asta înţepată: Bre’, sterilizarea face câinele inofensiv? Dacă îl sterilizează crezi matale că ăsta nu mai muşcă? Crezi că nu mai sare pe mine când alerg pe lângă el pentru că îi atârnă de ureche o chestie galbenă? Crezi că nu mai moare ţara de foame dacă sterilizăm câinii (bine, recunosc, aici am exagerat puţin)?

Lasă un comentariu

12 comentarii

 • Pavel 5 Feb 2010, ora 19:09

  Eu propun să-i dăm pe mâna chinezilor, să vezi ce repede scăpăm de căţei. Câini, mă rog :D
  .-= Ultimul articol al lui Pavel – L-am vazut pe dracu =-.

  • Grim_Cris 5 Feb 2010, ora 19:15

   @Pavel, macar ei fac ceva constructiv cu ei. noi doar ne plangem

   • Pavel 5 Feb 2010, ora 23:51

    @Grim_Cris, Ei nu fac ceva constructiv, ei fac papa din caini :))
    .-= Ultimul articol al lui Pavel – L-am vazut pe dracu =-.

   • Grim_Cris 6 Feb 2010, ora 09:02

    @Pavel, da, stiu. deaia spuneam. macar fac ceva cu ei. noi doar ne uitam cum ne ataca si nu actionam in niciun fel.

    ei se hranesc cu ei, in timp ce noi murim de foame :D

 • Alina 5 Feb 2010, ora 20:41

  Imagineaza-ti cum e sa iti astepti prietenul sa ajunga acasa, pentru ca de frica atator caini care misuna pe aici, nu duc gunoiul. Si mutrele lui, ca nu ii place sarcina asta deloc. Locuim langa o clinica veterinara, cainii astia se inmultesc cu drag si spor, sunt aparatorii cladirii pe timp de noapte :(

  • Grim_Cris 5 Feb 2010, ora 21:15

   @Alina, groaznic! nu se poate depune plangere pe undeva?

 • Alina 5 Feb 2010, ora 21:19

  Am chemat hingherii, dar degeaba, ii mituieste nea veterinaru’

 • Andrei 5 Feb 2010, ora 22:55

  Ai exagerat, dar ai dreptate. Cred ca problema cainilor este jooooos mult pe lista problemelor de pe aici. Ce-ar fi sa o luam de unde trebuie pana sa ajungem aici?

 • Perfu 5 Feb 2010, ora 23:16

  Bre am fost muscat si eu acum ceva timp de un caine si nu am murit :D
  .-= Ultimul articol al lui Perfu – Noi nu furam =-.

  • Grim_Cris 5 Feb 2010, ora 23:24

   @Perfu, da, dar nu poti spune ca ti-a convenit situatia :))

 • Perfu 6 Feb 2010, ora 03:08

  Pai atata timp cat sunt un mare iubitor de animale a trebuit sa sufar putin si sa trec cu vederea peste cele intamplate .
  .-= Ultimul articol al lui Perfu – Noi nu furam =-.

 • Alexander 6 Feb 2010, ora 06:16

  Iubirea de animale nu mai are de ani de zile nici o legatura cu situatia creata. Zeci de mii de caini nu mai inseamna ca lumea iubeste animalele ci ca e inconstienta si proasta. Sterilizarea trebuia sa se faca in fiecare an iar numarul de caini monitorizat cat de bine se poate. Mai mult, chiar nu stiu daca e bine sa lasi pe strada un caine aproape chel si care are multiple rani sangerande si care umbla de colo colo si poate fi atins de orice copil inconstient. La fel si unul cu cate un picior total compromis si care nu se mai descurca sa mearga, va fi calcat sigur de o masina si terminat de tot.
  In ceea ce priveste sterilizarea, medicii veterinari sustin ca le reduce dramatic agresivitatea si instinctul de inhaitare. Nu stiu daca functioneaza la toti cainii, dar este destul de adevarat, problema e ca nu face nimeni mai nimic. Intr-un reportaj prezentat in emisiunea doamnei Sincai, probabil acelasi pe care l-ai vazut si tu, erau niste mosi si babe belicoase si nebune care sufera de singuratate si care loveau in oamenii care vroiau sa adune cainii. Asta e realitatea, oamenii sunt bolnavi. Asta nu inseamna ca trebuie sa ne conduca si comande o armata de babe nebune.
  .-= Ultimul articol al lui Alexander – Posta romana si regulile ei stupide =-.