Ştiţi cum e cu naţionala României în viziunea mea?

Zici că nu-i pe placul tău ce se întâmplă în ţara nostră, mai ales în fotbal, dar, în sufletul tău, eşti conştient de faptul că, român fiind, nu poţi să nu fii suporter al naţionalei României de fotbal.

Să nu recunoşti că ţii cu echipa naţională e ca şi cum nu ai recunoaşte că o anumită clădire îţi aparţine, în momentul în care cineva te întreabă dacă al tău era locul unde s-a ţinut petrecerea aseară. Adică ştii că e ceva ce-ţi aparţine şi le place tuturor, dar ai tu nişte reţineri pe care nici tu nu le înţelegi.

Adidas a lansat un nou echipament pentru echipa naţională, iar un astfel de „refresh” cred că nu este altceva decât ocazia de a ne reaminti cât de suporteri naţionalişti suntem.

Fiecare s-a născut cu o dragoste pentru naţională (fie că recunoaştem asta sau nu), iar acum e momentul să dăm cărţile pe faţă, dacă-mi permiteţi expresia.

Mare microbist nu sunt şi nu am fost niciodată. Nu că n-aş avea ce să văd în fotbal, ci pentru că pur şi simplu nu simt o atracţie extraordinară pentru acest sport. Poate asta se datorează şi faptului că n-am participat în tribune la niciun meci al naţionalei, dar e timp şi pentru asta, să ştiţi.

Totuşi, la meciurile naţionalei pe care le prind la TV, stau cu sufletul la gură până la final. Cred că asta-i mai mult dragoste pentru ţară, decât pentru fotbal, sau simpatie pentru un sport în care încă mai credem, indiferent dacă suntem sau nu interesaţi de el.

Sunt curios ce simţiţi voi pentru naţionala României, că dacă sunteţi oameni, sigur simţiţi ceva.

nationala Romaniei

P.S.: Ce ziceţi de leapşa asta?

Lasă un comentariu

11 comentarii

 • Stefan 28 Feb 2012, ora 17:31

  Legat de dragostea de tara si de echipa nationala…asta simt la un meci al „tricolorilor”…
  http://youtu.be/6pHNkOQCIzk

 • djdadu 28 Feb 2012, ora 19:10

  Ai mare dreptate….nu cred ca exista in Romania persoana care sa spuna ca nu tine cu echipa nationala,sau daca este nici el nu crede…iar daca nu ai fost la nici un meci al nationalei iti recomand sa te duci pentru ca atmosfera unui un meci al unei echipe de club nu se compara cu atmosfera unui meci al nationalei(poate doar daca echipa ta favorita din Romania joaca o finala de UCL,ceea ce este foarte putin probabil)….Ti se face pielea de gaina:P

  • Florea Cristian 28 Feb 2012, ora 19:45

   Bănuiam că asta se va întâmpla. Am să merg la un meci, numai să termin cu BAC-ul.

 • Danny 28 Feb 2012, ora 22:41

  Eu tin in continuare cu echipa nationala, le urmaresc meciurile si imi doresc sa aiba din nou rezultate care sa ne bucure pe noi, toti microbistii romani.
  Mi se pare regretabil ca meciul amical cu Uruguay nu suscita prea mare interes iar eu, daca as fi avut ocazia, m-as fi dus la meci. Cu siguranta, insa, il voi urmari la tv si le voi tine pumnii alor nostri. Hai Romania!

 • Ana- 29 Feb 2012, ora 15:02

  eu sunt de parere ca necesita imbunatatiri, daca vrem sa ne calificam la mondiale….si sa si facem ceva cu calificarea aia

  • Florea Cristian 29 Feb 2012, ora 15:51

   Asta-i altă poveste, iar îmbunătăţiri întotdeauna vor putea fi aduse, indiferent de domeniul de activitate. Oricum, noul echipament poate fi considerat o îmbunătăţire, nu?

 • Marinela 8 Mar 2012, ora 19:12

  Eu una prefer sa nu ma mai uit la meciurile nationalei ca mai mult ma enervez…