Sunt cel mai bun din generaţia mea

Generaţia de bloggeri, normal. Şi da, glumesc, trebuia să vă gândiţi şi la asta.

Apropo, vi s-a întâmplat vreodată să vă gândiţi la bloggerii de teapa voastră (adică cei care au început să scrie în acelaşi timp cu voi) ca şi cum v-aţi gândi la aceeaşi generaţie şcolară? Aţi încercat să vă comparaţi cu ei? Unde sunteţi voi acum şi unde sunt ei, dacă mai sunt(eţi)?

Probabil mulţi dintre voi vă imaginaţi, sau aţi mai văzut pe la părinţi, cum sunt întâlnirile alea care se fac la 10 ani (sau mai mult) de la terminarea liceului. Se adună aşa o masă de foşti elevi ai aceluiaşi liceu şi-şi discută una-alta, întâmplate de la terminarea celor 4 ani petrecuţi împreună.

Aşa îmi place şi mie să mă gândesc la generaţia mea blogosferică. Bine, nu sunt zece ani de atunci (dar poate vor fi) şi mulţi dintre ei s-au lăsat de blogging (au rămas repetenţi), dar probabil chiar încă mai sunt persoane care au învăţat în acelaşi liceu bloggeristic care în continuare îşi mai fac veacul pe undeva.

Poate vă amintiţi câţiva dintre oamenii care au fost alături de voi la început. Promiteaţi voi marea cu sarea, vă plănuiaţi să evoluaţi împreună şi să vă promovaţi de fiecare dată când prindeţi ocazia. Aşa şi la liceu: promiteţi prietenii ca-n poveşti, care nu se vor termina niciodată, cu legături la distanţă îndiferent de circumstanţe, iar în cele din urmă vă daţi seama că promisiunile se sparg, fiecare îşi alege calea, iar relaţia, treptat, se răceşte.

Hai, vreau astăzi să vă amintiţi de cei cu care aţi început viaţa blogosferică şi să îi abordaţi (dacă mai aveţi informaţii de contact de la ei) şi să-i întrebaţi cum o mai duc şi cu ce se mai ocupă în prezent. O să vă facă plăcere să vă recunoaşteţi naivitatea de atunci sau, ştiu eu, promisiunile care s-au dovedit a fi doar vorbe aruncate în vânt. O să vă comparaţi între voi şi o să vă spuneţi un milion de fraze care încep cu: „Ce-ar fi fost dacă…”

Şi bine, dacă sunteţi încă în legături strânse cu respectivii, tot respectul pentru voi, dar anunţaţi-ne, să ştim şi noi.

Lasă un comentariu

19 comentarii

 • FLN 11 Ian 2010, ora 20:09

  Grim tin sa cred ca multi si-au facut blog doar ca e misto sa modifici o tema si sa faci link exachange. Si acuma se observa cine a dorit doar link exchange si care scria doar lepse !

 • Pisi 11 Ian 2010, ora 20:57

  Sunt multi care m`au ajutat la inceput si dupa s`au racit relatiile, nu neaparat din cauza mea.. Cel care m`a ajutat prima data si foarte mult e BogdanLaslo.ro .. Dar s`a lasat de blogging, el stie de ce :D

 • Sadak 11 Ian 2010, ora 20:06

  Păi și tu nu ai nimic de spus? De fapt, sunt curios cine este respectivul blogger în cazul tău.

  • Grim_Cris 11 Ian 2010, ora 20:08

   @Sadak, era un tip ionutz.info care a descoperit intre-timp WoW-ul si s-a lasat de blogăreala.

   Ar mai fi, dar el e primul care mi-a venit in minte

 • Luana 11 Ian 2010, ora 21:10

  Foarte interesanta ideea, nu prea m-am gandit in felul asta. Stiu 2 persoane care au inceput blogul cam in acelasi timp ca si mine, amandoi continua bine-mersi :) cu unul din ei mai sunt in contact, cu celalalt nu prea

  • Grim_Cris 11 Ian 2010, ora 21:14

   @Luana, ne poti da si link-uri? :D

 • Luana 11 Ian 2010, ora 21:18

  if I told you, I’d have to kill you , haha. Uite-le:

  http://victorblog.ro si http://ezoterictheatre.wordpress.com

 • Tavi 11 Ian 2010, ora 21:20

  Doamne cu postul asta mi-ai trezit amintiri frumoase.Si ai dreptate la faza asta,asta se intampla si la liceu.Din o gramada de prieteni extremi de buni(ne intelegeam perfect)doar cu 1 mai tin legatura si si ala e la celalalt capat al tarii…….

  • Grim_Cris 11 Ian 2010, ora 21:23

   @Tavi, si dintre cei cu care ai inceput bloggingul? iti amintesti ceva? sau te consideri „prea la inceput” pentru asta?

 • Neamtu' 11 Ian 2010, ora 21:56

  Na, la un moment dat iti dai seama ca nu e chiar ce doreai, bloggingul asta. Ai fi vrut sa faci multe, insa, nu va ‘pupati’ deloc. Si, decat sa faci o treaba naspa, fata de care nu ai tragere de inima, mai bine te lasi, si gata.

  • Grim_Cris 11 Ian 2010, ora 22:23

   @Neamtu’, eu nu stiu cum am reusit de m-am ‘pupat’ cu bloggingul asta inca din prima zi. si inca ne mai intelegem

 • Tavi 12 Ian 2010, ora 00:02

  Nu sunt la inceput(cu blogul acesta sunt la inceput)insa imi aduc aminte ca eram un grup de 3 prieteni foarte buni si ne-am propus sa „rupem putin topul”.Entuziasmati toti 3 ne-am facut blog si am inceput sa scriem.A tinut mult timp faza ne intalneam seara la o bere vorbeam despre ce si cum.Despre vizite,comentarii,adsense.A trecut liceul fiecare si-a vazut de drum.Prin orase diferite pe la facultati.Din pacate doar eu m-am mai tinut de treaba.Mai pastrez legatura cu unul singur dar nu mai se ocupa de acest domeniu.

  • Grim_Cris 12 Ian 2010, ora 06:08

   @Tavi, pacat. ar fi fost frumos sa fi continuat sa scrieti. pentru ca oriunde ar fi plecat, acces la net tot gaseau ei. in plus, fiecare avea altceva de spus, in functie de orasul in care isi facea veacul mai nou

 • isshmen 12 Ian 2010, ora 00:39

  Eu nu pot vorbi despre blogging aici…dar, despre diferite site-uri (warez), da! Mi-am facut foarte, foarte multi prieteni dintre care cu majoritatea mai pastrez legatura! Cu scoala la fel.. am multi colegi cu care ma intalnesc prin diferite orase si mai stam la o terasa si mai povestim…super ideea asta! ;)

 • Pavel 12 Ian 2010, ora 01:38

  La inceput cine m-a ajutat? Nimeni. Cateva luni bune am scris singur pe blogspot, ca mai apoi sa ma ajute un om care nu e de prin blogosfera, apoi Neamtu caruia ii sunt extrem de recunoscator. Si sa nu uit ca si tu ai cateva tentative de intr-ajutorarea mea :D

 • PanTeraS 12 Ian 2010, ora 07:36

  „generatia” mea in blogosfera ar fi ca am inceput cu ndrey, ceostoy, etc… Are Ndrey un articol facut recent cu aceeasi tema si in mare cu ei am pornit. Nu pot sa zic ca tin cu prea multi legatura, dar ii am pe toti in lista.

 • seoslayer 12 Ian 2010, ora 09:52

  problema e ca dupa ce termini un ciclu din viata, fie ca e gimnaziu, fie ca e liceu, facultate sau blogging vine un moment in care fiecare dintre noi incepe sa aiba alta viziune asupra vietii si apucam pe alte cai. de asta nu mai pastrez legatura cu colegii mei din liceul militar(unu a plecat in spania, unii la sibiu la academie, altii la bucuresti la academie). cazul meu este mai aparte pentru ca am facut gimnaziul in cluj, liceul la campulung moldovenesc si facultatea in iasi…deci e destul de greu sa pastrez legatura cu cei care mi-au fost prieteni…

 • sinsdesign 12 Ian 2010, ora 10:34

  ~:>Eu am inceput de o luna si jumatate sa ma implic. Am idee ce imi doresc sa fac dar sunt intr-o furtuna totala. Deci eu sunt acum la faza cu jucatul in nisip :) Trebuie sa fie si un boboc pe aici :)

  • Grim_Cris 12 Ian 2010, ora 14:48

   @sinsdesign, normal, in orice domeniu trebuie sa fie si cate un boboc. abia astept sa-ti vad evolutia. discutam noi peste vreo jumatate de an