Sunt şef, deci încalc regulamentul

De câte ori n-aţi văzut un regulament la care trebuiau să se supună toţi, mai puţin cel care-l scrisese, sau cei cu un anumit rang în comunitate?

De câte ori, surfând pe forumuri, n-aţi observat că e interzis link-ul în semnătură, dar că administratorii şi moderatorii aveau voie să profite de pe urma acestuia?

De câte ori nu vi s-a părut că poliţia română cam profită de pe urma legii care spune că au voie să încalce cam orice lucru pe care noi îl respectăm? Prin „profită de pe urma legii” spun că încalcă regulile pe care noi le respectăm doar de dragul de a le încălca, nu pentru că-s în misiune, sau mai ştiu eu ce.

Aşadar, ce-ar fi ca eu, proprietarul blogului, să comentez cu un keyword în loc de nume? Că şi-aşa mai am nişte site-uri care trebuiesc promovate. Ce-ar fi ca eu să scriu comentarii de câteva cuvinte, gen: „îmi place cum gândeşti”? Toate astea, în timp ce vouă, comentatorilor, nu vă permit asta. Ce-ar fi să trimit link-uri anapoda în mijlocul articolului doar pentru că pot? Ar fi urât din partea mea, de-aia n-o fac.

Totuşi, de ce sunt persoane care profită de pe urma funcţiei pe care o deţin? Nu-şi dau seama că pe noi, restul, ne deranjează? Nu-şi dau seama că îşi fac mai mult rău decât bine?

Eu am preferat să părăsesc forumurile în care administratorul avea alte reguli spre deosebire de utilizatorul normal. Dacă eu aveam voie să pun un singur link în semnătură, iar el putea să-şi pună nelimitate, asta mă deranja.

N-am făcut niciodată diferenţe între oameni, cum n-am făcut nici între mine şi comentatorii mei, sau între un comentator cu un blog mai cunoscut şi altul cu un blog mai puţin cunoscut. Încerc să-i tratez pe toţi la fel, pentru că nici mie nu-mi convine să fiu tratat diferit, doar pentru că altul e mai activ ca mine, sau mai ştiu eu ce alte motive.

Voi ce ziceţi?

Lasă un comentariu

16 comentarii

 • Games 27 Oct 2010, ora 14:41

  Da asa e daca esti sef poti sa incalci regulamentul,dar daca esti angajat nu ai voie ca una doua esti data afara si noah tu te straduiesti sa faci bani etc..e aiurea rau

  • Florea Cristian 27 Oct 2010, ora 14:45

   Sunt sef peste acest blog si crede-ma ca n-am incalcat nicio regula in momentul in care ti-am scos link-ul de la comentarii. Cand vii sa comentezi cu un username normal, adica un nume de om, nu altceva, atunci o sa-ti ramana si link-ul.

   Multumesc pentru comentariu!

 • George 27 Oct 2010, ora 15:08

  Normal ca se gaseste cate unul care sa nu fie multumit ca-i apare doar linkul in spatele numelui -nu, el vrea sa aiba si titlu pe banii tai

  • Florea Cristian 27 Oct 2010, ora 17:31

   usor, usor, poate educam comentatorii. cel putin pe cei care trec pe la mine:D

 • Roby 27 Oct 2010, ora 15:59

  Doamne ce isterici sunteti sa mor eu,am pus pe automat numele si alea se completeaza automat,si nu am observat ca nu ai voie aici asa..nu stiu ce sunteti asa stresati,mai ales aia care nu is administratori.puteai spune frumos,vezi ca nu ai voie doar daca pui nume normal.

  • Florea Cristian 27 Oct 2010, ora 17:30

   lasa, bine ca s-a reparat greseala. bun venit in randul comentatorilor „reali”. Mi-era greu sa discut cu cineva care poarta numele de „Games”.

 • patuturi 27 Oct 2010, ora 16:35

  Da, e enervant cum seful are voie sa faca tot ce ne zice noua ca nu avem voie!

  • Florea Cristian 27 Oct 2010, ora 17:29

   pe mine ma uimeste ca tu insisti in continuare. n-am sa iti accept niciun comentariu cu URL daca o sa continui sa-ti pui keyword in loc de nume. pune-ti un username normal si ne intelegem :D

 • George 27 Oct 2010, ora 17:50

  Da, este enervant ca nu lasam invitatii (vizitatorii) sa faca pipi in ghiveta, asa cum sunt ei invatati. Mai ales ca nu vad scris pe usa de la baie ca este interzis.
  Mai oameni buni -pe blogurile personale sunteti invitati -ce e asa greu de priceput?!
  Pe blogul meu comenteaza cine vreau eu si daca vreau eu. Restul, legat de trafic e alta poveste.

  • Florea Cristian 27 Oct 2010, ora 19:55

   acum le-am scris clar ca n-au voie sa faca pipi in chiuveta, chiar daca era o chestie de bun simt

 • Roby 27 Oct 2010, ora 19:16

  scuze grim,am inteles acuma care-i treaba:D ,scuze ca m-am enervat,dar e putin nasol sa te ia cineva la rost dar fara sa scrie de ex aici la casutza unde e nume in paranteza ca fara cuvinte cheie sau ceva;) ar fi o recomandare:D bafta

  • Florea Cristian 27 Oct 2010, ora 19:46

   vai, cum de nu m-am gandit inainte la asta? geniala recomandare. am s-o implementez imediat. iti super multumesc pentru idee.

   oricum, omul de rand ar fi trebuit sa inteleaga ca „Nume” inseamna username, nu keyword, dar un detaliu in plus nu strica :D

   Later edit: Am modificat. Multumesc inca o data pentru idee

 • licuriciu 27 Oct 2010, ora 21:27

  Sa ne intelegem: NU fac afaceri cu licurici, deci „licuriciu” nu e keyword, da? :)) ))

  • Florea Cristian 27 Oct 2010, ora 21:30

   am inteles, sa traiti! :)) oricum nu consideram licuriciu ca fiind keyword, ca lumea nu te cunoaste dupa alt nume

   • licuriciu 27 Oct 2010, ora 21:35

    Stii ce ar fi soc? Ca in caz ca ma decid vreodata sa renunt la anonimat sa descoperiti ca asa ma cheama si in buletin: Licuriciu :)) )))

   • Florea Cristian 27 Oct 2010, ora 21:42

    Macar ai iesi din anonimat. Asta ne-ar multumi. Daca n-am lua totul ca pe o gluma :)) ) sau vreo greseala in buletin, ca daca ai rude la politie si tot oarbe sunt, e de rau