Suntem in defrisari masive

De parca n-ati sti 8-| … nu stiu deocamdata daca vreau sa generalizez dar vad ce iese pana la sfarsit. Cu totii observati ca defrisarile ne cam fac probleme de cativa ani incoace. Oameni inconstienti ne demonstreaza in fiecare zi cat de vasta este prostia taind nepasatori copacii nevinovati.
Nimeni nu planteaza, nimeni nu se ocupa de ei, nimeni nu este cu ei, de aceea au libertate in defrisari iar noi nu avem decat de suferit.
Nimeni nu se gandeste la faptul ca acei copaci au rostul lor acolo, ei opresc alunecarile de teren, fac aerul mai curat, ne feresc de incalzirea globala si ne fac viata mai frumoasa.
Acum ca sa ma intorc la motivul pentru care am deschis acest subiect…
La vreo 3-4 km de orasul Focsani, este o padurice (noi ii spunem „crâng”) foarte draguta si destul de bine ingrijita. Cu tot felul de copacei crescuti frumos, cu cateva animalute si o poiana in care te poti relaxa la un gratar.
De 3 ori pe saptamana fac antrenament acolo (fac vreo 2 ture si jumatate de crâng :-j .. dar nu asta este important). Initial m-a bucurat ca alerg acolo fiind un aer foarte curat si un peisaj de nedescris (mai ales toamna). Totul era bine pana cand am vazut saptamana trecuta ca incep defrisarile :|
Credeam ca acea padurice va ramane forever acolo si ne vom bucura de ea cat vom mai trai dar se pare ca defrisarile au inceput si aici. Si au inceput urat!
Drujbele se aud in fiecare dimineata, ditamai copacii raman doar niste buturugi, iar crengile sunt imprastiate peste tot. Cred ca in ritmul asta intr-o luna sau doua paduricea aia va ramane un camp gol … ce relaxare la un gratar? In camp? Mai bine ma duc in centru ca tot aia e…sau in fata blocului.

Trebuie sa facem ceva pentru a opri asta dar din pacate suntem neputinciosi 8-|

Tags:

4 Comments

  1. Mihai 15 noiembrie 2008
  2. Invo4u 15 noiembrie 2008
  3. Cristian Florea 15 noiembrie 2008
  4. WraiTh 16 noiembrie 2008

Leave a Reply