Super idee: cursuri de educație financiară și tehnologie în mediul rural (P)

Zilele trecute, BCR și Vodafone România au anunțat un parteneriat prin intermediul căruia și-au propus să ofere în mediul rural o serie de activități utile, dar care lipsesc cu desăvârșire în acele zone.

Vorbim despre un camion modular, super-dotat, care va merge în mai multe zone rurale din țara noastră și va oferi, printre altele, cursuri de educație financiară și tehnologie pentru membrii comunităților de-acolo.

Iată cum arată camionul

Ideea mi se pare grozavă, pentru că știu că majoritatea zonelor rurale din țară nu au acces la informații financiare sau tehnologice care să-i ajute să trăiască puțin mai bine. Spre exemplu, sunt multe persoane din zona rurală care merg lunar la oraș ca să-și plătească facturile, în timp ce pot face asta mult mai ușor direct de pe telefonul mobil. Și sigur s-ar descurca să facă lucrul ăsta, dar probabil frica de necunoscut i-a ținut departe de această activitate. Iar cu ajutorul celor din caravană, vor vedea că nu e atât de greu și că pot scuti timp (și bani) dacă aleg să facă asta.

Totodată, mi se pare că e important să știi dacă îți permiți un credit bancar sau nu, dar de multe ori n-ai cu cine să te sfătuiești pe tema asta, iar caravana „Bună ziua, schimbare!” îți oferă acces la un expert financiar-bancar cu ajutorul căruia poți face calcule și estimări astfel încât să nu simți un credit ca pe-o corvoadă.

Apropo de asta, prima oprire a caravanei este în localitatea Băleni, din județul Dâmbovița, unde va sta până pe 21 octombrie 2022. Apoi se va muta într-o altă zonă rurală, unde va sta o săptămână sau două, în funcție de specificul local.

La ce lucruri au acces cei care vizitează caravana mobilă?

Unitatea mobilă va găzdui, în fiecare zi, cursuri de educație financiară și ateliere despre folosirea aplicațiilor mobile și despre navigarea în siguranță pe internet. De asemenea, vor fi prezenți și experți care le vor explica oamenilor cum pot accesa finanțări prin fondurile europene pentru producție și echipamente agricole.

Mai mult, la biroul bancar din cadrul unității mobile se vor putea efectua digital, asistat de consilieri, următoarele operațiuni:
– Deschideri de cont curent și carduri de debit
– Deschideri de depozite și conturi de economii
– Solicitări de carduri de credit
– Acces la digital banking
– Solicitări pentru credite de consum, precum și refinanțări și restructurări
– Asigurări de venituri, de șomaj și de incapacitate de muncă
– Asigurări de protecție a bunurilor personale, PAD și facultativă de locuință
– Asigurări de călătorie
– Consiliere și asistență pentru gama extinsă de servicii bancare, inclusiv pentru finanțare în mediul rural prin BCR Social Finance și leasing prin BCR Leasing.

De asemenea, camionul modular este dotat cu două echipamente bancare (ATM și APT) utile pentru eliberări de lei sau euro, depunere numerar, plata facturilor, interogare sold etc.

În ceea ce privește zona de tehnologie și telecomunicații, aici vor putea fi accesate ofertele de abonamente de servicii fixe (internet și televiziune), ofertele de servicii mobile dar vor putea fi și testate și achiziționate dispozitive smart, cum ar fi televizoare, trotinete, purificatoare de aer, aspiratoare robot, etc.

Inițiativa mi se pare de lăudat și cred că accesul la cursurile și serviciile din cadrul caravanei pot aduce un suflu nou în rândul comunităților în care aceasta poposește.

2 Comments

  1. Grosu Ioan 15 octombrie 2022

Leave a Reply