Te-ai gândit vreodată că…

…multe zile din viaţă le petrecem aproape degeaba? Sunt zile în care nu se întâmplă pur şi simplu nimic ieşit din comun sau nu apare niciun lucru care ar putea să ne schimbe viaţa (că doar asta aşteptăm cu toţii, nu?).

Printre altele, noi trăim pentru zilele care semnifică ceva pentru noi în adevăratul sens al cuvântului. Sau dacă ştim să ne bucurăm şi de celelalte, cu atât mai bine. În cel de-al doilea caz trăim ca să facem legătura dintre toate zilele banale şi cele care reprezintă momente importante în viaţa noastră.

Probabil mulţi dintre noi trăim o viaţă banală, respectând acelaşi regim prost, sătui de rutină, de toţi şi de toate. Dar dacă ar fi să ne gândim că va venit totuşi şi pentru noi o zi în care viaţa îşi schimbă total direcţia? Probabil cunoaştem pe cineva important, ne angajăm undeva, aranjăm nişte afaceri sau pur şi simplu învăţăm ceva care ne va ajuta mult timp de acum în colo. Dacă ne gândim că toate lucrurile astea au o legătură între ele? Ok, n-am de unde să ştiu dacă sau pe cine cunosc eu peste o săptămână, dar poate am altceva mai bun de făcut decât să stau cu o faţă de plictisit pe mine aşteptând să mi se întâmple ceva.

Dacă vom sta pur şi simplu să ne plângem de milă, spunând că viaţa e prea banală ca s-o trăim, fix aşa va fi. Dacă, însă, vom trăi cu speranţa că una dintre zilele care ne vor schimba radical cursul vieţii va veni, făcând tot posibilul s-o primim cu cea mai bună experienţă de viaţă, va fi mai ok.

Lasă un comentariu

12 comentarii

 • DanielPreda 26 Ian 2010, ora 23:53

  Deşi în clasa a XII-a ar fi trebuit să fiu cuminte şi să pun serios mâna pe carte, n-a fost deloc aşa, dimpotrivă.
  Mă bucur că în liceu n-am avut o viaţă monotonă şi sper ca de studenţie să mă bucur cel puţin la aceiaşi intensitate ca de liceu!
  Evident mai am şi eu momente în care plictiseala nu mai fuge de la mine dar reuşesc să fac ceva să uit de ea!
  .-= Ultimul articol al lui DanielPreda – 5 =-.

 • Pavel 27 Ian 2010, ora 00:00

  Acea zi va veni oricum. Termini liceul, facultatea deja e altceva. Termini facultatea, serviciu e altceva. Ca s-ar putea sa ajungem di nou in acea stare de monotonie e doar vina noastra, viata insa ne ofera multe cai.
  .-= Ultimul articol al lui Pavel – Experimentul fishilica =-.

 • dAImon 27 Ian 2010, ora 03:16

  Whoa, ai descoperit punctul de pe I :)
  .-= Ultimul articol al lui dAImon – f(lege, avocat) = sentinţă =-.

 • A.Dragos 27 Ian 2010, ora 08:03

  Nu petrecem nicio clipa degeaba :)
  A trai nu inseamna a pierde timpul degeaba.
  .-= Ultimul articol al lui A.Dragos – Început de primăvară… =-.

 • isshmen 27 Ian 2010, ora 09:32

  Chiar ma mir ce scrii tu aici! Nu stiu cum sa zic, dar vorbesti asa „despre viata” de parca ai avea 50 de ani..serios! chiar am ramas mirat…
  .-= Ultimul articol al lui isshmen – Marire [Mrk] ZoOmLeSs =-.

 • Ioana 27 Ian 2010, ora 12:13

  Grim e nostalgic.
  .-= Ultimul articol al lui Ioana – Fata cu cercel de perlă-Tracy Chevalier =-.

 • Neamtu' 27 Ian 2010, ora 15:04

  NIci o zi nu trece la fel ca alta. Pentru ca in lume se petrece zilnic altceva. POate nu tie, direct, dar cuiva, ceva care te influenteaza si pe tine. Nici o gura de aer nu e la fel ca alta asa cum nici o gura de apa nu e la fel ca alta.
  .-= Ultimul articol al lui Neamtu’ – Informatii pentru maine =-.

 • Andrei 27 Ian 2010, ora 16:30

  în colo.

  cred ce e legat defapt…

 • MidSuMmEr NiGhT's DrEaM 27 Ian 2010, ora 17:52

  Eu consider ca viata trebuie traita clipa de clipa fie ca o traim distrandu-ne,invatand,muncind sau facand orice altceva:D
  .-= Ultimul articol al lui MidSuMmEr NiGhT’s DrEaM – Ce se vinde mai bine? =-.

 • Tibi 27 Ian 2010, ora 22:11

  De cand am inceput liceul (doi ani) toate zilele mele sunt aproape identice (in afara de cele de vacanta). Ma trezesc la 6:30, la 7 plec la liceu si ma intorc la 3 sau 4 dupa amiaza. Ma intorc foarte obosit asa ca ma culc si ma trezesc la 7 seara. Deci, zile pierdute. Pot sa zic ca am o viata banala, monotona, plictisitoare. Din pacate, nu reusesc sa gasesc o cale sa ies din rutina. Nici iesitul in club la sfarsit de saptamana nu ma mai incanta. A inceput sa faca si el parte din rutina.
  .-= Ultimul articol al lui Tibi – Nu imi place sa pierd =-.