Te cunosc? Nu contează, te ajut

Eu cred că Twitter-ul n-a fost făcut pentru socializare, ci pentru a strânge cei mai buni oameni de pe Pământ, într-un singur loc.

Serios, unde aţi văzut voi oameni mai darnici şi mai buni la suflet decât pe Twitter? Unde ai mai cerut tu un ajutor şi ţi s-a oferit fără să dai nimic în schimb? Unde ai mai văzut tu atâţia oameni care s-au bucurat împreună cu tine la reuşite şi ţi-au întins o mână la necaz?

Ce este cel mai frumos şi de apreciat în toată această nebunie a Twitter-ului? Că pe majoritatea oamenilor cu care intri în contact nici nu-i cunoşti personal. Practic, ei ajută un necunoscut, pentru că simt că acesta merită.

Da, aţi ghicit, totul a pornit de la articolul ăsta cu care nu numai că mi-am rezolvat problema, dar datorită RT-urilor primite, am ajuns în ziua respectivă în topul celor mai ReTweet-uite posturi de pe zelist.

Poate pentru unii nu este mare lucru, dar pentru mine contează. M-a mirat faptul că au fos destui oameni care au sărit în ajutor, deşi n-am interacţionat niciodată cu ei. S-au găsit destui care să-mi spună cum să acţionez (atât prin comentarii, cât şi pe DM-uri sau reply-uri pe Twitter), deşi ar fi putut ignora tweet-ul fără să stea pe gânduri.

Cu asta voiam doar să vă amintesc să gândiţi de două ori când spuneţi că toţi românii sunt nişte jigodii şi să vă amintiţi că încă n-aţi ajuns să-i cunoaşteţi pe cei care au şi cont de Twitter.

Lasă un comentariu

20 comentarii

 • Mihai Baboi 13 Ian 2011, ora 23:07

  Si eu am observat asta, sa stii. De mai multe ori am fost ajutat de catre cei cu care interactionez pe twitter, si, cateodata si de cei pe care nu-i urmaresc si care nu ma urmaresc.

  Asa mai zic si eu COMUNITATE :)

  • Florea Cristian 13 Ian 2011, ora 23:22

   Si pe Facebook lumea te ajuta, dar cred ca tot cei care sunt prezenti si pe Twitter sar in ajutor. pe Facebook e spam foarte mult, iar informatia se duce repede si ramane nevazuta. Facebook are avantajul ca e mai usor de inteles si are un numar mai mare de vizitatori si utilizatori, dar cred ca Twitter-ul din cauza faptului ca nu-i atat de usor de folosit face ca oamenii care activeaza aici sa fie deosebiti. Twitter isi selecteaza „clientela” prin faptul ca numai persoanele cu putina materie cenusie in cap isi dau seama ce si cum. Zic si eu…

 • Pavel 13 Ian 2011, ora 23:14

  O ieee! Nu de puţine ori am zis că pe twitter sunt cei mai tari oameni.

  • Florea Cristian 13 Ian 2011, ora 23:23

   ma bucur ca suntem pe aceeasi lungime de unda :) si nu cred ca suntem singurii de-aici care cred asta

 • francisc 13 Ian 2011, ora 23:27

  Daca ne gandim ca in Romania sunt in jur de 19 milioane de romani si pe twitter aproximativ 50.000 nu prea putem generaliza ca de acum toti romanii sunt saritori.
  De obicei cei de pe twitter (+ ca majoritatea au blog, sau daca nu au citesc bloguri, se cultiveaza) sunt mai „iesiti prin lume” decat restul oamenilor si de asta zic eu ca se comporta altfel.

  • Florea Cristian 14 Ian 2011, ora 06:45

   iesiti prin internet mai mult :)) (da, am observat ghilimelele de rigoare)

   da, nu generalizam ca toti sunt saritori, dar nici nu putem spune ca toti sunt rai. ai dreptate, internetul, cititul blogurilor in general, ne cultiveaza. iar socializarea asta online si mai mult.

   in plus, din cei 19 milioane de romani, trebuie sa scadem copiii pana in clasa a 8-a si batranii, de la 50-60 de ani in sus

 • robbie 13 Ian 2011, ora 23:41

  asa e, se gasesc oameni faini pe Twitter. cel mai mult si mai mult ai de castigat dupa ce ai capatat o oarecare notorietate in randul utilizatorilor de Twitter.

  off topic (ca e vorba de japonezi, nu de alta) : dupa ce am citit articolul, mi-am amintit ca am citit undeva ca un Dj celebru de prin Tara Soarelui Rasare a ramas fara hartie igienica intr-un WC. problema s-a rezolvat cu un tweet. dupa cateva minute a aparut unul dintre fanii DJ-ului cu o rola de hartie igienica. :))

  • Florea Cristian 14 Ian 2011, ora 06:47

   vai, asta-i geniala :))) DJ ma fac :))

   da, intr-adevar, conteaza si notorietatea cand incepe lumea sa sara in ajutor, dar de multe ori primesti ajutor chiar si de la cei care nu te urmaresc si pe care nu-i urmaresti. asta-i uimitor!

 • isshmen 14 Ian 2011, ora 07:23

  Mie mi-a placut cum ai terminat acest post :)
  Ce pot sa zic? Fiecare cu twitter-ul lui, fiecare cu facebook-ul lui s.a.m.d.
  Eu folosesc mai mult facebook ! Crezi ca pe facebook nu se gaseste ajutor ?
  Ia incearca ;)

  • Albastru 14 Ian 2011, ora 13:00

   Twitter e twitter, facebook e facebook.
   Cand ai nevoie de ajutor si scrii pe twitter, cei care ar vrea sa te ajute, dar nu se pricep vor da RT. Pe facebook nu exista RT.

   @Florea Cristian: vezi ca apare uneori o eroare pe blog http://d.pr/eHIC

   • Florea Cristian 14 Ian 2011, ora 16:20

    pe facebook exista „Distribuie”, dar nu stiu cum functioneaza, pentru ca nu apare de fiecare data.

    P.S.: Da, stiu despre eroare, incerc din rasputeri sa-i dau de cap. Mersi pentru avertizare!

  • Florea Cristian 14 Ian 2011, ora 16:18

   se gaseste, dar pe Facebook intrebarea dispare atat de repede, incat unii nici nu au timp sa-ti vada update-ul, nu mai spun de dat ajutor

 • Alexandra Palconi 14 Ian 2011, ora 14:03

  Chiar mă gândeam zilele astea la ce scrii tu mai sus. Dacă vrei oameni de calitate, caută-i pe Twitter.
  Prin Twitter am fost ajutată să mă mut pe un domeniu.
  Go Twitter!

  • Florea Cristian 14 Ian 2011, ora 16:22

   ma bucur enorm sa vad ca tot mai multa lume este de aceeasi parere cu mine in privinta a ceea ce am scris mai sus. multumesc pentru vizita si comentariu! te mai astept pe-aici :)

   • isshmen 14 Ian 2011, ora 17:22

    Eu nu :D
    Cum ai spus si tu, exista ‘distribuie’ sau ‘share’ .. Si dece nu au timp sa-ti vada update-ul ?

   • Florea Cristian 14 Ian 2011, ora 17:35

    pentru ca se invart in jurul atator aplicatii si quizz-uri, incat update-ul tau se ingroapa imediat

 • isshmen 14 Ian 2011, ora 18:44

  Ok.. nu vreau sa ma ‘cert’ cu tine pe tema asta :)
  Dar daca share-ul tau este like-uit si comentat, stii ca va fi ‘pus’ bine, nu?
  Si cu asta inchei, ca nu vreau sa intrec comentatorul saptamanii :))