Video: Acum există un test HIV autoadministrabil. L-am încercat și eu

În România sunt peste 14.600 de pacienți înregistrați cu HIV/SIDA. Dintre ei, 600 de cazuri au fost depistate doar în 2016. Este un număr imens, dacă mă întrebați pe mine. Un test HIV nu e greu de făcut. Se poate realiza atunci când îți faci analizele sau chiar atunci când donezi sânge. Sau, mai nou, există posibilitatea de a face un test HIV la tine acasă, fără să ai nevoie de o calificare specială.

Testul HIV autoadministrabil (autotest VIH®) poate fi găsit în majoritatea farmaciilor din România și pe site-urile acestora. Este un produs care poate fi cumpărat fără prescripție medicală, la un preț recomandat de 128 de lei. Avantajul principal al testului este acela că poți face verificarea acasă, în intimitatea ta.

Totuși, dacă rezultatul testului este unul pozitiv, este recomandat să mergi la un medic și să faci o verificare de laborator, pentru confirmarea diagnosticului.

Testul se face ajutorul unei picături de sânge. Durează 5 minute să extragi proba de sânge, apoi aștepți 15 minute până când vezi rezultatul.

Încă un lucru: dacă ai fost expus la virusul HIV în ultimele 3 luni, rezultatele testului autoadministrabil s-ar putea să fie negative. Testul acesta își dă seama de prezența virusului HIV în organism doar dacă au trecut mai mult de 3 luni de la infectare.

Iar dacă vrei să vezi detaliat ce conține pachetul și cum poți să-ți faci un astfel de test, te invit să urmărești clipul de mai jos, în care am făcut verificarea chiar pe mine.

Pentru mai multe detalii despre test, te invit să accesezi această pagină.

2 Comments

  1. Florin 20 februarie 2020
    • Cristian Florea 21 februarie 2020

Leave a Reply