Ţi-ai citit vreodată articolele cu voce tare?

Ar trebui să încerci. Iar dacă ţi-e teamă că or să te creadă ai tăi dus, aşteaptă până când te trezeşti singur acasă. Exerciţiul este genial, iar rezultatele s-ar putea să-ţi schimbe puţin viziunea asupra propriilor articole, ceea ce este de bine, sunt sigur de asta.

Totul a început la una dintre emisiunile lui Neamţu’ în care am fost şi eu printre cei nominalizaţi. Deşi se mai întâmplase de câteva ori să apar în emisiune cu câte-un articol, niciodată n-am dat importanţă momentului în care Cristi îmi citea textul. Aşteptam părerea lui, adică acea completare de după. Eventual, eram atent şi la reacţiile de pe chat.

Acum vreo două zile, fără să vreau, am intrat să văd emisiunea exact când a citit articolul meu. Un singur cuvânt îmi putea caracteriza textul: Groaznic! Deşi mie mi se părea că suna genial atunci când l-am scris, în momentul în care cineva îl citea cu voce tare, se auzea groaznic. Era o rezonanţă care te-ar fi făcut să pleci din sală dacă aveai de gând să priveşti un show în care îmi sunt citite articolele.

Chestia asta mi-a dat de gândit. Mai trebuie să lucrez (din punct de vedere estetic cel puţin) la modul în care îmi redactez articolele. Trebuie să găsesc o altă modalitate prin care să transmit lucrurile pe care vreau să le scot în evidenţă.

Probabil Neamţu’ a luat în considerare mesajul articolului, nu modul în care acesta sună, altfel nu cred că aş fi avut ce căuta în emisiune.

Aştept să-mi spuneţi cum sună articolele voastre citite cu voce tare şi dacă sunteţi hotărâţi să schimbaţi ceva în legătură cu asta.

5 Comments

  1. MidSuMmEr NiGhT's DrEaM 1 mai 2010
  2. A.Dragos 1 mai 2010
  3. Neamtu' 1 mai 2010
  4. ovidiu 24 mai 2010
    • Cristian Florea 24 mai 2010

Leave a Reply