Ţie de ce îţi este cel mai frică?

fricaDin punctul meu de vedere, frica nu este decât un lucru pe care ni-l inducem singuri. Nu există frică decât dacă vrem noi să existe. Totodată, om neînfricat nu cred că există. Eventual sunt oameni care nu recunosc niciodată că le este teamă, dar asta nu înseamnă că nu le este.

Articolul acesta a pornit de la filmuleţul realizat de Ariel, care m-a pus pe gânduri serios.

Mie oare de ce îmi este cel mai frică?

Uniii se tem de dentist, alţii de paianjeni, şerpi, întuneric, cutremur, sau, nu ştiu, de anumiţi oameni. După discuţii lungi cu mine, am ajuns la concluzia că în cazul meu nu-i aşa. Cel mai frică îmi este că într-o zi n-am să mai evoluez. Pe plan profesional, zic. Adică pur şi simplu mi-e teamă că o să fiu atât de ocupat cu altele, încât am să uit că dezvoltarea mea este un lucru care ar trebui să aibă prioritate în viaţa de zi cu zi şi, în schimb, am să fac aceleaşi lucruri zilnic, uitând că pot învăţa ceva din toate.

Dacă mă mai gândesc şi la faptul că toată lumea îţi recomandă să-ţi înfrunţi temerile, iar eu pe asta nu am cum s-o înfrunt, e şi mai rău. Oare cum aş putea eu să înfrunt un lucru de care nu sunt sigur? Cum aş putea scăpa de teama că într-o zi voi ajunge să uit ce-i important?

Dar revenim la titlu, ţie de ce îţi este cel mai frică?

Lasă un comentariu

28 comentarii

 • Rares Cojocaru 23 Mai 2012, ora 08:31

  Sincer… stiu ca poate suna ciudat, dar imi e frica de boli. Se aseamana oarecum cu ce spuneai si tu, ca daca ate imbolnavesti si nu mai ai putere de munca, dar si faptul in sine :)

  P.S Mi-e frica de gandacii negrii de bucatarie/baie/..

  • Florea Cristian 23 Mai 2012, ora 15:57

   Medicina e destul de dezvoltată. Totuşi, dacă ai nenorocul să faci vreo boală nevindecabilă încă, ăla eşti.

  • Madalina 23 Mai 2012, ora 16:08

   si eu am aceeasi problema cu gandacii negrii de bucatarie:-s

 • Cătălin 23 Mai 2012, ora 09:58

  Mie în linii mari, mi-e frică de.. singurătate.

  • Florea Cristian 23 Mai 2012, ora 15:57

   Ţi-e teamă c-o să rămâi singur şi neajutorat, sau ţi-e teamă când stai singur?

 • andreea 23 Mai 2012, ora 11:31

  Imi e frica de lucrurile pe care nu le pot controla, gen catastrofe naturale…

  • Florea Cristian 23 Mai 2012, ora 16:01

   Dacă tot nu le poţi controla, de ce să-ţi fie frică? Şi-aşa nu poţi face nimic pentru a schimba situaţia.

   • Andreea 23 Mai 2012, ora 23:40

    … pai tocmai de-aia, ca n-am cum schimba situatia. E inexplicabila frica recunosc… dar cateodata si in somn ma trezesc transpirata cu gandu la un cutremur.

 • Ariel 23 Mai 2012, ora 12:34

  bun vlogger baiatul ala cu codite

 • Ana- 23 Mai 2012, ora 15:23

  mie de vorbitul in public! i hate itttt!!!

  • Florea Cristian 23 Mai 2012, ora 16:02

   La asta se poate lucra. E o frică pe care-o poţi înfrânge. Ai văzut filmul „Discursul regelui”?

 • Madalina 23 Mai 2012, ora 16:10

  stiu ca suna ciudat si toti cand au auzit au zis ca e o tampenie, dar mie mi-e frica de masinile care transporta trunchiuri de copaci.

 • Adrian Anghel 23 Mai 2012, ora 16:52

  Sa stii ca niciodata nu mi-am pus serios intrebarea asta. Stiu ca sunt de fire un fricos, ca sunt mai retras si uneori actionez dupa o lunga perioada de gandire, uneori fatala cand trebuie sa actionez rapid. De paianjeni mi-este frica de fic, am fobie, insa serios consider ca mi-este frica de batranete, de momentul cand nu voi mai putea gandi logic, cand ma voi reintoarce la varsta in care „sunt mic si prost”, fara niciun fel de jignire asupra unei persoane mature. Aceasta este frica mea. De asemenea cum a zis si Ariel, nu vreau sa mor fara sa realizez ceva pe pamantul acesta. Vreau ca atunci cand o voi pati, sa plec cu gandul impacat ca am reusit ce mi-am propus.

  • Florea Cristian 23 Mai 2012, ora 17:19

   Bătrâneţea nici n-o s-o simţi dacă-ţi trăieşti tinereţea la maxim şi dacă te bucuri de fiecare zi. Iar când o să fii „mic şi prost”, oricum n-o să-ţi dai seama că ai ajuns aşa.

 • Petru 23 Mai 2012, ora 16:56

  Nu stiu daca ti-am mai spus-o dar gandesti exact ca mine. Oare datorita faptului ca suntem nascuti in zile apropiate (acesta este si motivul pentru care iti citesc blogul).
  Acus vin zilele noastre, sa nu uit sa-ti urez la multi ani si dupa fiecare an sa fim mai evoluati.

  • Florea Cristian 23 Mai 2012, ora 17:18

   S-ar putea să fie şi ăsta motivul, cine ştie. Şi eu sper să nu uit să-ţi urez la mulţi ani! :D

 • Amalia 23 Mai 2012, ora 17:15

  Aici, baza. Receptionezi? Vrei sa zic asta din nou? O zic?
  Mi-e frica de…de amenintarea aceea „malefica” si care de multe ori mi s-a adeverit (dar asta doar din cauza catorva clipe de superstitie care m-au „abordat” si pe mine) si anume… „DE CE TI-E FRICA, DE AIA NU SCAPI, MA!”

  Dar las-o pe asta, mai sunt lucruri de care mi-e frica: de mine, de tine (ai putea fi periculos desi stiu ca esti pasnic), de STOMATOLOG(de aceea si-un viitor aparat dentar-).
  Mi-e frica sa nu-mi fie atat de frica de ceva incat sa-mi pierd contrentrarea pe reusita.
  Terminat.

 • Gabriel Ursan 25 Mai 2012, ora 10:52

  Mie îmi este frică atunci când merg într-o maşină pe care o conduce cu viteză cineva foarte neatent sau foarte neîndemânatic.

  Nu e vorba că doresc să am mereu controlul, şofer fiind la rândul meu, pentru că am mers şi cu şoferi buni unde n-am avut nici o temere.

  • Florea Cristian 28 Mai 2012, ora 11:03

   Nu înţeleg oamenii ăştia (pe cei care conduc cu viteză fiind foarte neatenţi şi neîndemânatici). Dacă vrei să faci manevre de genul ăsta, fă-le când eşti singur în maşină.

 • dan 1 Iun 2012, ora 13:14

  mie imi este frica dr soareci nu stiu de ce dar cand ii vad se zbarleste pielea pe mine

 • Júlia 16 Iun 2012, ora 22:34

  …de boală, de moarte! Recunosc, am devenit puțin paranoică în ultimul timp, din cauza mai multor motive! Dar lucrez la aspectele astea… :)