Studiu: Top 10 provocări ale IMM-urilor în contextul COVID-19

Europa are 24 de milioane de IMM-uri pentru care lucrează 95 de milioane de oameni. Studiile arată că IMM-urile sunt responsabile pentru 84% dintre locurile de muncă nou create anual în Europa.

Mai mult, companiile mici și mijlocii sunt în strânsă legătură și cu inovația. Spre exemplu, 20% dintre patentele din biotehnologie din Europa aparțin unor IMM-uri.

Vodafone a făcut un studiu de la începutul pandemiei și până în iulie 2020 în cadrul căruia a discutat cu 1200 de companii mici și mijlocii din Anglia, Spania, Germania și Italia despre cum i-a afectat pandemia, cum s-au adaptat și cum au îmbrățișat digitalizarea. În cadrul studiului a rezultat și un top cu 10 provocări ale IMM-urilor în contextul COVID-19.

Topul arată cam așa:

Studiu: Top 10 provocări ale IMM-urilor în contextul COVID-19

Reinventarea este cheia continuității. Companiile care au investit în digitalizare au avut doar de câștigat. IMM-urile mai digitalizate au avut cu până la de două ori mai multe oportunități comparativ cu cele mai puțin digitalizate.

Studiu: Top 10 provocări ale IMM-urilor în contextul COVID-19

Alte informații rezultate din studiu:

  • 57% dintre IMM-uri au înregistrat anulări ale comenzilor sau contractelor din cauza pandemiei;
  • 35% dintre IMM-uri au indicat faptul că pandemia a avut un impact semnificativ asupra cererii și veniturilor;
  • 73% au declarat că au întâmpinat dificultăți cu implementarea noilor tehnologii, integrarea cu tehnologiile existente și cu procesele de business, migrarea de la vechile sisteme și retragerea vechilor tehnologii;  
  • 51% au spus că au avut dificultăți să identifice tehnologiile potrivite sau furnizorul potrivit;
  • 38% dintre companiile mici și medii au spus că au avut nevoie de sprijin prin cursuri de instruire;
  • 29% au indicat costul investițiilor în digitalizare ca fiind o barieră atunci când au luat în calcul aceste transformări.

Studiul e foarte interesant din punctul meu de vedere și ne arată mult mai clar cât de afectate au fost IMM-urile de pandemie. În același timp, ne arată și cât de mult a contat digitalizarea companiilor mici și mijlocii raportat la oportunitățile primite.

Te invit să accesezi studiul complet aici. Vei găsi în el și mai multe informații utile.

Leave a Reply