Toţi ar trebui să ştiţi asta

Nu ştiu dacă v-am mai spus, dar eu, prin reader, pe lângă blogurile foarte bune ale românilor, mai am şi ceva bloguri cu texte în limba engleză.

Ar fi absurd să citesc numai ce scriu românii, având în vedere că blogosfera de afară este mult mai evoluată ca a noastră. Mă gândeam că poate mai învăţ şi eu ceva.

Printre multitudinea de titluri pe care le citesc, în fiecare zi trebuie să găsesc măcar două sau trei care să meargă pe principiul: „Most 10 things every Web Designer should know” sau „Top 10 stunning pictures” şi, de ce nu, „25 mind-blowing Gadgets” (am boldat cuvintele pe care le întâlnesc frecvent şi care voiam să iasă în evidenţă).

Iniţial mă gândeam că sigur trebuie să fie ceva super-interesant în spatele titlurilor ăstora, deci dădeam click fără să stau pe gânduri. Câteodată eram mulţumit de ceea ce găseam, dar erau şi dăţi în care, din tot articolul, doar titlul era atractiv.

M-am tot gândit la motivele pentru aş folosi un asemenea titlu, pentru un articol de nimic. Motivul îl găsiţi şi în titlul pus de mine. Textul nu e cine ştie ce, dar probabil titlul a fost cel care v-a făcut să ajungeţi până aici, nu?

Aţi putea spune că v-am păcălit. Bine, într-un fel am făcut-o, dar mare parte din vină o are curiozitatea voastră. E chestie care ţine de psihic, se numeşte psihologie inversă, ca şi povestea cu mărul interzis, sau ca atunci când scrii la status „nu da click” cu un link în spate. Omul dă click de curiozitate şi aşa te trezeşti că 80% dintre cei care ţi-au citit statusul au accesat link-ul.

În concluzie, cred că noi trebuie să mai lucrăm puţin la titluri. Cei de afară ştiu să atragă atenţia asupra articolelor lor mai mult decât vă închipuiţi, iar noi încă mai avem articole cu titlul: „Nu ştiam ce nume să-i pun ăstuia, deci l-am lăsat aşa”.

10 Comments

 1. B 20 martie 2010
 2. Andrei 21 martie 2010
 3. A.Dragos 21 martie 2010
 4. Mircea Popescu 21 martie 2010
 5. Marius Moga 21 martie 2010
 6. Alex Molnar 22 martie 2010
 7. seoslayer 23 martie 2010
  • Cristian Florea 23 martie 2010
   • seoslayer 24 martie 2010
   • Cristian Florea 24 martie 2010

Leave a Reply