Totul are un inceput

Totul are un inceput 1 | Cristian FloreaChiar si viata mea pe internet. Tocmai am primit o leapsa de la Thebes7 in care trebuie sa spun cum a inceput totul. Mi s-a parut interesanta deci am luat-o fara sa stau pe ganduri.
Eram in anul 2006. Deabia scapasem de râşniţă (Pentium II) si imi luasem un Pentium 4. Pentru ca tot aveam PC nou si avea mai multe optiuni decat imi imaginam eu la inceput mi-am bagat si internet.
In timp ce descopeream tainele internetului am dat peste un site care nu facea nimic altceva decat sa decodeze telefoane gratis. Aveam un Nokia 1600 si m-am gandit sa-mi incerc norocul. A mers! Il decodasem.
Fiind foarte fericit am adaugat in lista de Y!M id-ul webmasterului site-ului (waZDer). I-am multumit si, fiind dornic de nou, l-am intrebat care este faza cu site-urile. Cum se fac, cum l-a facut el pe acela, etc. (mentionez ca visam HTML-ul de la scoala si de aici si atractia spre site-uri). El mi-a explicat frumos ca foloseste un CMS (nu stiam ce e ala), mai exact Php-Nuke si mi-a sugerat site-ul Php-Nuke Romania (acum nu prea mai are nimeni timp sa se ocupe de el si nu cred ca mai merge). Acolo am inceput eu sa cunosc tainele web-ului. Acolo, Sphynx a avut o rabdare de neimaginat cu mine si mi-a explicat detaliat cum sta treaba.

Fiind fascinat de ceea ce am descoperit m-am gandit sa incerc si eu sa fac asa ceva (intre timp ajunsesem Administrator pe site-ul de decodari pentru ca incepeam sa ma pricep si waZDer nu mai avea timp de el .. pe atunci era hostat de evonet.ro ).

Discutand cu waZDer, am ajuns la concluza ca site-ul de decodari poate mai multe. Astfel s-a nascut Decodari Telefoane prin IMEI unde m-am trezit Webmaster deodata. Au fost multe obstacole de intampinat, multa promovare, dar intr-un sfarsit am reusit. Am ajuns cu site-ul sus, iar eu si waZDer eram multumiti de ceea ce facuseram. Nici nu ma acomodasem bine cu noul post de webmaster, ca am aflat ca urma sa raman singurul responsabil cu decodatul (waZDer terminase liceul si se ducea la jandarmi unde statea plecat cu lunile de acasa). Initial mi-a fost putin teama dar pe parcurs m-am acomodat.

Pentru ca incepeam sa iubesc din ce in ce mai mult acest lucru si parca nu puteam sta fara el, m-am gandit sa imi fac si eu un site numai al meu. De host facusem rost de la Dexter, iar domeniul mi-l cumparasem de la un anume Frankie (proasta decizie) care dadea domenii.ro la 2€/an. Astfel a aparut pe internet focsaniforum.ro . Nici n-a trecut o luna ca domeniul n-a mai existat, iar Frankie n-a mai fost de gasit. Ajunsesem la 100 si ceva de useri si 50 de vizitatori pe zi (atunci nu stiam ce e ala SEO).

Am descoperit oferta de la vodafone cu domenii .ro la 2€/luna si m-am gandit sa ma folosesc de ea. Nu mi-am mai facut niciun forum pentru ca eram satul de ele. Astfel a aparut PR Director Web, pe hostul de la Dexter.

Pe dexter il cunoscusem pe invatam.net care, la un moment dat a avut parte de deschiderea unui concurs. Astfel Shiny-Hair si-a facut aparitia in forta.

Cateva luni mai tarziu m-am gandit la System of a Down Online de care nu prea am avut timp sa ma ocup (nici acum nu prea am).

Hostul de la SOAD Online permitandu-mi inca un domeniu, si insistentele prietenilor de pe internet sa-mi fac blog fiind destul de mari, m-am gandit la Blogul lui Grim Cris pe care acum petrec cel mai mult din timpul meu liber.

Cam asta este povestea mea pe internet pe scurt. Cat de scurt am putut
Daca mai aveti si alte intrebari sau sesizari va rog sa-mi spuneti

Sa vedem cum au aparut si Necunoscut, dojo, dexter si ionutz. Din curiozitate

16 Comments

 1. Dojo 29 noiembrie 2008
 2. Dojo 29 noiembrie 2008
 3. Mihai 29 noiembrie 2008
 4. Cristian Florea 29 noiembrie 2008
 5. D 29 noiembrie 2008
 6. D 29 noiembrie 2008
 7. Cristian Florea 29 noiembrie 2008
 8. redandblue 30 noiembrie 2008
 9. Cristian Florea 30 noiembrie 2008
 10. redandblue 30 noiembrie 2008
 11. Dexter 30 noiembrie 2008
 12. Cristian Florea 30 noiembrie 2008
 13. Necunoscut 30 noiembrie 2008
 14. Bogdan 8 decembrie 2008
 15. Cristian Florea 8 decembrie 2008
 16. NuPrivi 18 aprilie 2009

Leave a Reply