Hai să trăim în trecut

Dacă tot tânjim atât de mult la vremurile în care Ceauşescu obliga toţi românii să muncească, vremuri în care nu existau şomeri, în care ţara avea o economie de invidiat şi în care se vedea clar că se construieşte, de ce n-am trăi în trecut?

Noi în loc să vrem să evoluăm în bine (că nu ne convine cum e ţara acum), dorim să fim ca pe vremea lui Ceauşescu. Mai mult de atât nu ne duce mintea? Adica … nu putem să ne gândim la nişte metode cu ajutorul cărora să ne fie bine fără a mai fi orbiţi de umbra vremurilor trecute.

Pe atunci nimeni nu putea protesta pentru că nu ştiau cum este să fie mai bine. După revoluţie, mulţi s-au simţit uşuraţi şi şi-au dat seama că puteau veni si vremuri mai bune. Acum, nu mai vrem şomeri şi ne supărăm că nimeni nu face nimic pentru ţara asta. Păi dacă voi i-aţi ales pe conducători, votându-i, ce mai aveţi de comentat?

Şomerii? Calculatoarele le-au luat locul. Nu mai e ca odinioară când imediat ce terminai liceul te băga într-o fabrică unde aveai acelaşi salariu fie că munceai, fie că nu. Acum trebuie să studiezi ca să ajungi sus şi dacă n-ai fost în stare să înveţi în copilărie gândindu-te că vei ajunge cineva, suporţi consecinţele.

Printre altele, de ce vrem noi să trăim în trecut (vremea Comunismului) când putem să ne gândim mult mai departe pentru a ne fi mai bine?

8 Comments

  1. Crok 8 aprilie 2009
  2. RedAndBlue 8 aprilie 2009
  3. Sensio 8 aprilie 2009
  4. Cristian Florea 8 aprilie 2009
  5. Andrei M. 8 aprilie 2009
  6. Tzukune 8 aprilie 2009
  7. Andrei 19 octombrie 2009
  8. Andrei 6 august 2010

Leave a Reply