Hai să trăim în trecut

Dacă tot tânjim atât de mult la vremurile în care Ceauşescu obliga toţi românii să muncească, vremuri în care nu existau şomeri, în care ţara avea o economie de invidiat şi în care se vedea clar că se construieşte, de ce n-am trăi în trecut?

Noi în loc să vrem să evoluăm în bine (că nu ne convine cum e ţara acum), dorim să fim ca pe vremea lui Ceauşescu. Mai mult de atât nu ne duce mintea? Adica … nu putem să ne gândim la nişte metode cu ajutorul cărora să ne fie bine fără a mai fi orbiţi de umbra vremurilor trecute.

Pe atunci nimeni nu putea protesta pentru că nu ştiau cum este să fie mai bine. După revoluţie, mulţi s-au simţit uşuraţi şi şi-au dat seama că puteau veni si vremuri mai bune. Acum, nu mai vrem şomeri şi ne supărăm că nimeni nu face nimic pentru ţara asta. Păi dacă voi i-aţi ales pe conducători, votându-i, ce mai aveţi de comentat?

Şomerii? Calculatoarele le-au luat locul. Nu mai e ca odinioară când imediat ce terminai liceul te băga într-o fabrică unde aveai acelaşi salariu fie că munceai, fie că nu. Acum trebuie să studiezi ca să ajungi sus şi dacă n-ai fost în stare să înveţi în copilărie gândindu-te că vei ajunge cineva, suporţi consecinţele.

Printre altele, de ce vrem noi să trăim în trecut (vremea Comunismului) când putem să ne gândim mult mai departe pentru a ne fi mai bine?

Lasă un comentariu

8 comentarii

 • Crok 8 Apr 2009, ora 13:51

  chiar daca economia era de invidiat tot nu mi-as dori sa traiesc pe vremea lui Ceausescu.Sunt numeroase motive pentru care nu as vrea.As face o lista mare

  De la mine poti citi: Stiati ca … Partea 10

 • RedAndBlue 8 Apr 2009, ora 12:52

  Normal ca noi i’am votat , dar daca pe alti mai buni nu avem pe cine sa votam?

  De la mine poti citi: Trimisul special zburător

 • Sensio 8 Apr 2009, ora 17:04

  Tin minte doar cozile la care stateam cu bunica mea. Mi se pareau normale atunci dar acum e trist cand te gandesti…

 • Grim_Cris 8 Apr 2009, ora 18:05

  Totusi, exista si o lista mare cu motivele pentru care ar merita sa fi trait atunci :D

 • Andrei M. 8 Apr 2009, ora 21:26

  E bine si asa rau cum e acum.. macar poti sa vorbesti ce vrei cu cine vrei cand vrei.

  De la mine poti citi: Casă nouă!

 • Tzukune 8 Apr 2009, ora 21:38

  Vrem sa traim in trecut de lene, de fapt vor aia de pe vremea lui Ceausescu sa traiasca atunci. Noi nu vrem.

  Oricum sunt lucruri pe care nu le poti auzi de pe strada despre vremurile comunismului. Vorbeste cu un profesor de istorie si o sa vezi ca vremurile de atunci erau nedorite. Chiar daca lumea avea loc de munca, nu avea libertate. Lumea era mintita, mai ales cand statul avusese datorii incredibil de mari si lumea a trebuit sa moara de foame (ca era ratie atunci la mancare) ca Ceausescu sa isi satisfaca ambitia de a platii occidentului toate datoriile. Si mai sunt alte lucruri nasoale si mai urate, dar nu se spun.

  De la mine poti citi: Blogging în engleză

 • Andrei 19 Oct 2009, ora 22:27

  Asa e, economia „duduia”;)), dar Ceasca a facut prostia de a incerca sa plateasca toate datoriile statului, si uite unde a ajuns: Nici macar nu se stie unde-i mai e mormantul… Si neadaptarea asta este o problema de mentalitate: si cei care conduc, si cei care sunt condusi au ramas la acelasi nivel(indesat pe gat de comunism), pentru ca nu a trecut destul timp ca generatia urmatoare, non-comunista, sa le ia locul si sa aduca tara macar pe linia de plutire.

 • Andrei 6 Aug 2010, ora 19:05

  Si totusi, comunismul ramane cea mai buna doctrina din lume. Orice analist cat de cat priceput stie asta. Comunismul este o doctrina aproape inaplicabila din cauza ca e „prea” buna. Si ma refer la comunismul lui Marx, nu la cel rusificat.