Treaba cu inspiraţia se modifică

Acum foarte mult timp (să fi trecut un an de-atunci), mă lăudam că cele mai tari idei (îmi) vin noaptea şi că articolele scrise după miezul nopţii se bucură de cele mai multe si mai frumoase reacţii din cauza genialităţii lor necontestabile.

Ulterior, mi-am dat seama că cel mai bine scriu seara, undeva între orele 18:00-20:00, luminat de un bec şi de monitor, fiind stresat doar de timp şi (eventual) de vremea de-afară.

Acum am ajuns să scriu bine dimineaţa, între orele 9:00-11:00, de-abia trezit din somn, cu creierul odihnit şi pregătit de muncă.

Mi-am dat seama că nu contează ce oră e, sau ce-ai făcut în ziua respectivă. Ideile vin şi pleacă fără să ţină cont de anotimp, de oră, sau de lumina de-afară. Dacă înainte credeam că fiecare om are o anumită parte a zilei în care poate scoate idei bune pe bandă rulantă, acum mi-am demonstrat singur că nu contează asta. Tot ce contează este să ai puţin timp liber şi chef de scris, că restul vine de la sine.

Spun asta ca să nu aud pe cineva că se plânge de faptul că începe şcoala şi că el era cel mai minunat şi inspirat blogger chiar între orele alea pe care acum le petrece cu fundul în bancă, venirea toamnei însemnând ruină în sufletul lui de blogăraş şi o scădere substanţială în calitatea posturilor pe care le scrie.

6 Comments

  1. Florin M. 9 septembrie 2010
    • Cristian Florea 9 septembrie 2010
  2. colaholicu 10 septembrie 2010
  3. Pavel 10 septembrie 2010
    • Cristian Florea 10 septembrie 2010
  4. Alter Ego Blog 10 septembrie 2010

Leave a Reply