Treaba cu inspiraţia se modifică

Acum foarte mult timp (să fi trecut un an de-atunci), mă lăudam că cele mai tari idei (îmi) vin noaptea şi că articolele scrise după miezul nopţii se bucură de cele mai multe si mai frumoase reacţii din cauza genialităţii lor necontestabile.

Ulterior, mi-am dat seama că cel mai bine scriu seara, undeva între orele 18:00-20:00, luminat de un bec şi de monitor, fiind stresat doar de timp şi (eventual) de vremea de-afară.

Acum am ajuns să scriu bine dimineaţa, între orele 9:00-11:00, de-abia trezit din somn, cu creierul odihnit şi pregătit de muncă.

Mi-am dat seama că nu contează ce oră e, sau ce-ai făcut în ziua respectivă. Ideile vin şi pleacă fără să ţină cont de anotimp, de oră, sau de lumina de-afară. Dacă înainte credeam că fiecare om are o anumită parte a zilei în care poate scoate idei bune pe bandă rulantă, acum mi-am demonstrat singur că nu contează asta. Tot ce contează este să ai puţin timp liber şi chef de scris, că restul vine de la sine.

Spun asta ca să nu aud pe cineva că se plânge de faptul că începe şcoala şi că el era cel mai minunat şi inspirat blogger chiar între orele alea pe care acum le petrece cu fundul în bancă, venirea toamnei însemnând ruină în sufletul lui de blogăraş şi o scădere substanţială în calitatea posturilor pe care le scrie.

Lasă un comentariu

6 comentarii

 • Florin M. 9 Sep 2010, ora 22:41

  Grim mie îmi plac articolele spontane, la care nu trebuie să mă gândesc. Mi-a venit ideea, pac am și scris :D

  • Florea Cristian 9 Sep 2010, ora 23:51

   asta daca ai destul timp si esti langa PC ca s-o poti dezvolta. daca nu, astepti…

 • colaholicu 10 Sep 2010, ora 09:29

  la cate porcarii faceam io in ore (avionase, tomapan, biscuitele, desenat etc.) sigur ar avea astia timp sa scrie un post pe foile de la sfarsitu’ caietului…

 • Pavel 10 Sep 2010, ora 09:35

  Mama ei de inspirație, dar mama lui de chef când lipsește, asta e problema adevărată.

  Mergi pe stradă și vezi o chestie ciudată și zici pe moment: Ăsta-i subiect de blog. Dar dacă ajungi acasă și nu ai chef să învârți două cuvinte ce faci? Începi să scrii, dar o lași baltă pentru simți că nu iese nimic.

  • Florea Cristian 10 Sep 2010, ora 09:58

   daaa, cheful e boala grea rau de tot. uneori te tine cateva zile o lipsa din asta de chef crunta si parca nu-ti vine nici sa respiri, dar sa scrii pe blog?

 • Alter Ego Blog 10 Sep 2010, ora 11:12

  Ideile bune vin oricand dar punerea in pagina cu mai putine greseli se face dimineata, seara sunt sanse mari sa apara dezacorduri gramaticale sau idei lipsite de coerenta.