Trebuie să fii cunoscut offline prin intermediul online-ului

cunoscut offline prin intermediul online-uluiCiteam articolul scris de Nebunia despre ce crede el că reprezintă întâlnirile astea în offline ale bloggerilor.

Am observat, chiar pe la începutul articolului, că spune undeva despre faptul că pe el îl cunoaşte mai multă lume din offline, decât din online. În momentul ăla mi-am dat seama că la mine e total invers.

Când m-am hotărât eu să promovez blogul ăsta ca lumea, targetul meu principal a fost întâi oraşul Focşani, apoi judeţul Vrancea. Voiam să fiu notoriu aici şi să stârnesc interes, ca apoi să pot mişca ceva şi pe o treaptă mai sus.

Am făcut în aşa fel încât blogul meu să apară pe buzele a tot mai mulţi oameni din împrejurimi, iar asta pentru că atunci, în 2008, ştiam că o să mai stau destul timp în Focşani, încât să-mi pot face numele cunoscut prin blog.

Astăzi lucrurile s-au schimbat. Mai am un an până când o să părăsesc Focşaniul, iar de atunci în colo notorietatea câştigată aici n-o să mă mai ajute atât de mult. În plus, trebuie să trec la un alt nivel. Nu vreau să mă opresc asupra unei singure localităţi, sau a unui singur judeţ, pentru că asta ar însemna să fiu mulţumit cu mediocritatea, lucru pe care eu nu-l concep.

Totuşi, am reuşit să-mi creez un nume în acest oraş (ce-i drept, mititel, cu vreo 105 mii de locuitori) prin intermediul blogului.

– Tu îl ştii pe Grim?
– Da, Grim ăla cu blogul. Cum să nu-l ştiu?

De multe ori mi s-a povestit scenariul redat pe scurt mai sus. Pun pariu 80% din cei care mă ştiu drept „ăla cu blogul” n-au intrat în viaţa lor pe grimcris.com sau pe floreacristian.ro. Nu-i condamn pentru asta, pentru că obiectivul meu a fost atins parţial. Sunt cunoscut drept tipul cu blogul şi sunt recunoscut pe stradă din aceleaşi motive.

Aş putea spune, contrar a ceea ce zicea Nebunia, că eu am devenit cunoscut offline prin intermediul online-ului. Iar asta nu pentru că scriu articole care te fac să pici pe spate (mai am de muncit până acolo), ci poate pentru că sunt activ pe internet şi pentru că am căutat întotdeauna să mă fac văzut de oamenii din Vrancea.

Din cei 1600 de prieteni pe Facebook, 70% sunt focşăneni. Nu ştiu câţi au citit vreun articol de-aici, dar sunt sigur că cel puţin jumătate din ei au observat că tot trimit link-uri spre blog şi au aflat, mai mult forţaţi, de existenţa acestei pagini.

În opinia mea, e mult mai bine să fii cunoscut offline prin intermediul online-ului, decât altfel. E un fel de win-win, că îţi dai seama atunci şi că te poţi face plăcut offline, dar şi că faci o treabă bună în spatele monitorului.

*photo via

Tags:

9 Comments

 1. MadMike 24 iulie 2011
  • Cristian Florea 24 iulie 2011
 2. Nebunia 24 iulie 2011
  • Cristian Florea 24 iulie 2011
 3. Mihai Ioan 25 iulie 2011
  • Cristian Florea 25 iulie 2011
   • Mihai Ioan 25 iulie 2011
 4. C. Foghel 25 iulie 2011
  • Cristian Florea 25 iulie 2011

Leave a Reply