Trillian ca şi client de Twitter

Încă de când am fost la meetingul de la Roman, neamtu’ căuta o aplicaţie care să aibă în componenţa sa atât Twitter-ul, cât şi Y!M-ul, Skype-ul, eventual ICQ-ul şi MSN-ul. Imediat, i-a sărit gândul la Trillian pentru că ăla ar fi avut de toate (mai puţin twitter) din cunoştinţele vechi. Am intrat repede pe site-ul oficial, am citit nişte chestii pe-acolo şi, spre dezamăgirea noastră, avea tot mai puţin twitter (care era unul dintre cele mai importante).

Azi, mi-a spus că Trillianul a încorporat şi twitter-ul într-un anume Trillian Astra şi că e … ok. Nu genial, dar ok. Mi-a spus că l-aş putea încerca şi eu, neamtu’ fiind încă în perioada de teste a programului.

L-am încercat! Are cam tot ce îmi doream. Dar nu se merită. Are un design destul de interesant dar puţin obositor. Este o aplicaţie cam greu e folosit şi înţeles.

Update-urile de pe twitter apar undeva jos, la sfârşitul listei de contacte Y!M, motiv pentru care ar trebui să stai să dai scroll de fiecare dată când vrei să vezi cine ce a mai zis pe vestita reţea socială. Nu-ţi arată reply-urile sau update-urile în fereastra în care tocmai ai scris tu raspunsul la întrebarea „What are you doing?”, dar DM-urile le arată acolo. E cam forţată încorporarea asta a Y!M-ului cu Twitter, mai ales când primeşti o dată la 5 minute 3-4 updates pe twitter şi mai ai şi vreo 500 de persoane în lista de Messenger. E cam useless din punctul ăsta de vedere.

Concluzia: Nu există (încă) un progrămel care să aibă şi Y!M şi Twitter şi să te mai şi mulţumească.
Concluzia a doua: Din punctul meu de vedere, Seesmic Desktop şi Yahoo Messenger îşi fac încă treaba mai bine ca oricine. Am şi twitter şi Y!M în acelaşi timp. Chiar dacă e nevoie de două programe pentru asta.

Tags:

8 Comments

 1. A.Dragos 3 septembrie 2009
  • Cristian Florea 3 septembrie 2009
 2. Neamtu' 3 septembrie 2009
  • Cristian Florea 3 septembrie 2009
 3. cristian 3 septembrie 2009
  • Cristian Florea 3 septembrie 2009
 4. kta 13 martie 2010
  • Cristian Florea 13 martie 2010

Leave a Reply