Trillian ca şi client de Twitter

Încă de când am fost la meetingul de la Roman, neamtu’ căuta o aplicaţie care să aibă în componenţa sa atât Twitter-ul, cât şi Y!M-ul, Skype-ul, eventual ICQ-ul şi MSN-ul. Imediat, i-a sărit gândul la Trillian pentru că ăla ar fi avut de toate (mai puţin twitter) din cunoştinţele vechi. Am intrat repede pe site-ul oficial, am citit nişte chestii pe-acolo şi, spre dezamăgirea noastră, avea tot mai puţin twitter (care era unul dintre cele mai importante).

Azi, mi-a spus că Trillianul a încorporat şi twitter-ul într-un anume Trillian Astra şi că e … ok. Nu genial, dar ok. Mi-a spus că l-aş putea încerca şi eu, neamtu’ fiind încă în perioada de teste a programului.

L-am încercat! Are cam tot ce îmi doream. Dar nu se merită. Are un design destul de interesant dar puţin obositor. Este o aplicaţie cam greu e folosit şi înţeles.

Update-urile de pe twitter apar undeva jos, la sfârşitul listei de contacte Y!M, motiv pentru care ar trebui să stai să dai scroll de fiecare dată când vrei să vezi cine ce a mai zis pe vestita reţea socială. Nu-ţi arată reply-urile sau update-urile în fereastra în care tocmai ai scris tu raspunsul la întrebarea „What are you doing?”, dar DM-urile le arată acolo. E cam forţată încorporarea asta a Y!M-ului cu Twitter, mai ales când primeşti o dată la 5 minute 3-4 updates pe twitter şi mai ai şi vreo 500 de persoane în lista de Messenger. E cam useless din punctul ăsta de vedere.

Concluzia: Nu există (încă) un progrămel care să aibă şi Y!M şi Twitter şi să te mai şi mulţumească.
Concluzia a doua: Din punctul meu de vedere, Seesmic Desktop şi Yahoo Messenger îşi fac încă treaba mai bine ca oricine. Am şi twitter şi Y!M în acelaşi timp. Chiar dacă e nevoie de două programe pentru asta.

Lasă un comentariu

8 comentarii

 • A.Dragos 3 Sep 2009, ora 13:41

  Mie mi-ar placea ca Yahoo-ul sa aiba un tab unde sa fie twitter. Ar fi lux :>
  .-= Ultimul articol al lui A.Dragos – Copilăria, fotbal în stradă… =-.

  • Grim_Cris 3 Sep 2009, ora 16:16

   da, dar mai avem de sperat pana atunci :)) trebuie ca Yahoo sa cumpere Twitter :> sau sa fie un programator care n-are ce face si construieste un de-asta

 • Neamtu' 3 Sep 2009, ora 15:03

  se poate, oarecum. Doar ca nu e un tab separat ci este un user de y!msg spre care timiti twittul tau iar el il trimite spre twitter. din pacate, poti doar trimite, nu si primi :(
  .-= Ultimul articol al lui Neamtu’ – Cititorii de bloguri =-.

  • Grim_Cris 3 Sep 2009, ora 16:16

   deci, useless

 • cristian 3 Sep 2009, ora 19:55

  Incearca progreamul acesta http://www.digsby.com/

  • Grim_Cris 3 Sep 2009, ora 22:53

   hey, merci .. chiar am sa incerc

 • kta 13 Mar 2010, ora 16:43

  Incercati digsby. Are si twitter si poate sa-l puna separat sau la un loc

  • Grim_Cris 13 Mar 2010, ora 16:43

   @kta, si twitter si Y!M?

   apropo, are si Facebook?