Cum să trimiţi mail-uri de pe mai multe conturi folosind o singură adresă de Gmail

Cred că toţi de-aici am fost puşi în situaţia de a trimite mail-uri de pe mai multe conturi. Cum e cazul meu, deţin atât floreacristian.ro@gmail.com, cât şi fc@floreacristian.ro. Nu e profi deloc să primesc un mail pe fc@floreacristian.ro şi să răspund după cealaltă. Chiar dacă, în primă fază, mi-ar fi mai uşor să fac asta.

Am învăţat zilele trecute cum poţi trimite mail-uri de pe aceeaşi adresă de Gmail ca şi cum ai fi trimis de pe alta. Altfel spus, acum când vreau să trimit un mail de pe floreacristian.ro@gmail.com, îmi selectez dacă chiar vreau să trimit cu adresa asta sau nu.

Cum să faci şi tu asta? Really simple.

1. Loghează-te în Gmail şi, de la rotiţa din dreapta, du-te la pagina de setări.

2. Du-te la tab-ul „Conturi şi importare” şi o să vezi undeva „Trimiteţi mesaje ca de la:”. În box-ul ăla o să găseşti şi „Adăugaţi o altă adresă de e-mail pe care o aveţi”, unde tu trebuie să dai click.

3. Acum o să ţi se deschidă o nouă fereastră pe care trebuie s-o completezi cu numele care vrei să apară în momentul în care trimiţi un mail (fie numele tău, fie numele companiei sau a website-ului de unde trimiţi) şi cu adresa de mail pe care vrei s-o ataşezi.

4. Urmezi paşii, care nu-s deloc complicaţi, apoi o să vezi că atunci când vei scrie mail-uri, vei avea posibilitatea de a selecta cu ce cont vrei să scrii.

5. Acum ar trebui să-ţi redirecţionezi toate mail-urile de pe adresa site-ului pe Gmail. Te loghezi în cPanel, apoi cauţi butonul „Forwarders”.

6. După ce ai dat click pe „Forwarders” trebuie să dai pe „Add Forwarder”, apoi să completezi câmpurile de acolo ca în imaginea de mai jos.

7. Acum bucură-te de chestia asta. Nu mai e nevoie să mai foloseşti o aplicaţie desktop ca să poţi trimite mail-uri de pe mai multe conturi. :)

Lasă un comentariu

10 comentarii

 • Dexter 24 Sep 2012, ora 07:51

  Un sfat prietenesc:) Din cand in cand verifica si emailul de pe server.
  Am avut odata neplacerea sa vad ca nu au ajuns toate emailurile cu foward-ul de la cPanel

  • Cristian Florea 24 Sep 2012, ora 09:28

   Eu nici nu am creat adresă de mail pe server, ci am băgat doar forward-ul. Dar cred că am să creez una ca să nu pierd mail-uri. Mersi!

 • Stefan Murgeanu 24 Sep 2012, ora 08:11

  din pacate m-ai pierdut la „Te loghezi în cPanel, apoi cauţi butonul „Forwarders”.”

  unde anume ma loghez? cPanel e acel control panel de pe calculator? pe calculator in control panel nu am buton de Forwarders… :|

  • Cristian Florea 25 Sep 2012, ora 15:34

   cPanel e control panelul de la firma de unde ai hosting. Dacă nu ştii unde să te loghezi în cPanel, cei de la hosting ar trebui să te poată ajuta. La mine cPanelul e la adresa floreacristian.ro/cpanel, dar văd că la concediaza-ti-seful.ro nu-i aşa.

   Întreabă-i pe cei de la hosting cum poţi face forward unei adrese de mail.

 • Ana- 24 Sep 2012, ora 16:41

  nu stiam ca poti sa faci asta cu mai multe conturi, e chiar foarte folositoare, merci:)

  • Cristian Florea 24 Sep 2012, ora 22:30

   Mă bucur că ţi-am putut fi de ajutor. :D

 • gabriel solomon 27 Sep 2012, ora 23:40

  Poti face acelasi lucru folosind optiunea de import (add POP3 account) care nu numai ca trimite mesaje dar si preia mesajele de pe adresa noua fara sa mai fie nevoie de forward.

  • Cristian Florea 28 Sep 2012, ora 15:11

   Bine zis, dar dacă ai mai multe adrese de mail, e mai greu să faci asta. Trebuie să te foloseşti de nişte filtre ale Gmail-ului.

 • Farcas Gelu Danut 20 Sep 2014, ora 12:16

  Acelasi lucru se poate face si la Yahoo. Cu toate astea, pot aparea uneori (destul de rar) erori).

  • Cristian Florea 20 Sep 2014, ora 13:45

   Nu folosesc Yahoo de câţiva ani. Ştiu că la un moment dat nu puteai face redirect de pe Yahoo pe o altă adresă de mail decât dacă plăteai. Iar de-atunci am preferat să mă lipsesc de el.