5 trucuri pe care le poți încerca pe WhatsApp

WhatsApp este cea mai cunoscută aplicație de private messaging din lume, cu aproximativ 1.2 miliarde de utilizatori activi. Pe locul doi se află Facebook Messenger, cu 1 miliard de utilizatori activi, conform spuselor lui Mark Zuckerberg prin luna februarie a acestui an.

Fie că folosești WhatsApp frecvent sau că e pentru tine o simplă aplicație pierdută prin telefon, s-ar putea ca lista de trucuri de mai jos să te ajute. Nu sunt lucruri imposibil de descoperit, dar sunt niște detalii care ți-ar putea face mai ușoară activitatea și la care probabil nu te-ai gândit. Să începem, deci. :D

1. Poți scrie texte cu bold, italic sau tăiat

Există niște caractere care te ajută să scrii textele de pe WhatsApp cu caractere bold, italic sau tăiat. Ele sunt următoarele:

 • pentru a scrie îngroșat, încadrează textul între două asteriscuri, adică așa: *text*
 • pentru a scrie italic, încadrează textul între două underscore-uri, adică așa: _text_
 • pentru a scre tăiat, încadrează textul între două tilde, adică așa: ~text~

Ele vor arăta ca în imaginea de mai jos:

trucuri whatsapp

2. Dezactivează salvarea automată a imaginilor în telefon

WhatsApp-ul vine by default cu o setare care pentru unii ar putea fi deranjantă: dacă cineva îți trimite o poză, WhatsApp-ul o salvează automat în telefon. Așa m-am trezit într-o zi cu vreo 10 poze noi pe iPhone și nu înțelegeam de unde au venit. Apoi am descoperit că am fost adăugat într-un grup de WhatsApp și cineva a trimis acolo câteva fotografii.

Vestea bună e că poți dezactiva salvarea automată a imaginilor în telefon. E destul de simplu. Deschide WhatsApp, mergi la Setări – Conv. (cred că e prescurtarea de la Conversații) și debifează Salvare în Rolă Film, ca în fotografiile de mai jos.

trucuri whatsapp

Partea faină e că poți dezactiva (sau activa) această setare și doar pentru o anumită conversație. E de-ajuns să dai click pe numele persoanei sau a grupului din acea conversație (în partea de sus a ecranului), iar acolo unde scrie „Salvare media în Rolă Film” să alegi ce dorești să se întâmple cu fotografiile pe care le primești în cadrul acelei conversații.

Edit: Se pare că această opțiune este disponibilă doar pe iPhone.

3. Oprește notificările pentru anumite conversații

Sunt câteva grupuri pe WhatsaApp în care vreau să fiu, dar nu vreau să primesc notificări de fiecare dată când cineva publică ceva acolo, așa că varianta pe care am găsit-o a fost să opresc notificările pentru acel grup. Sau să pun grupul pe „Mute”. Lucrul acesta se face foarte simplu: din lista de conversații, dă swipe de la dreapta spre stânga în dreptul conversației pe care vrei s-o dai pe Mute. Apoi apasă pe Altele – Dezactivare sunet, ca în imaginile de mai jos. Așa vei vedea postările din acea conversație doar când vei deschide conversația. Nu vei mai primi notificări care să-ți spună că a scris cineva acolo.

trucuri whatsapp

4. Verifică exact ora la care a fost primit și citit un mesaj

Probabil te-ai obișnuit deja cu acele semne ✓care îți arată dacă a fost primit un mesaj și dacă acesta a fost citit. Ele sunt destul de simplu de înțeles: când ai două semne gri înseamnă că mesajul a ajuns la capătul celălalt, dar nu a fost citit de persoana căreia i l-ai trimis, iar când cele două semne se fac albastre, înseamnă că l-a și citit.

Totuși, poți să vezi exact orele la care ai trimis mesajele și la care acestea au fost citite dând swipe de la dreapta spre stânga în dreptul mesajelor respective. Detaliile arată ca în fotografia de mai jos:

trucuri whatsapp5. Salvează mesajele importante

Dacă ai primit de la cineva o adresă sau o parolă pe care vrei să le ai la îndemână când ai nevoie de ele, poți face o listă cu mesajele importante, la care să ai acces rapid. E de-ajuns să ții apăsat lung pe mesajul pe care vrei să-l salvezi, apoi să apeși pe acea steluță care îți apare pe ecran, ca în imaginea de mai jos.

trucuri whatsapp

Iar dacă vrei să vezi mesajele salvate, ai două soluții:

 1. Dai click pe numele persoanei (din partea de sus a ecranului) și vei găsi butonul „Mesaje Marcate”;
 2. Mergi la Setări (ca la punctul 2), apoi la „Mesaje Marcate”. Și vei găsi acolo toate mesajele salvate, indiferent de persoana de la care le-ai salvat.

Asta-i tot. Sper că aceste trucuri te vor ajuta să organizezi mai bine lucrurile pe care le faci pe WhatsApp. ??

11 Comments

 1. Bianca Tatu 6 iulie 2017
  • Cristian Florea 6 iulie 2017
 2. Alexandra 19 iulie 2017
  • Cristian Florea 20 iulie 2017
 3. Alexandra 19 iulie 2017
 4. Ella 18 martie 2020
  • Cristian Florea 18 martie 2020
   • Ella 18 martie 2020
   • Cristian Florea 18 martie 2020
   • Ella 18 martie 2020
   • Cristian Florea 19 martie 2020

Leave a Reply