Tu ce reţii din listele „Ştiaţi că…?”

În topul lucrurilor pe care le distribuie cei mai mulţi prieteni de-ai mei pe Facebook, se află şi listele cu „Ştiaţi că…?”. Curiozităţile astea am văzut că prind în general tare bine, indiferent de vârstă.

Azi am început să mă gândesc la ce-am reţinut eu din toate ştiaţi că-urile citite în toată viaţa mea. În minte mi-au venit două lucruri:

stiati ca sportlocal1. La Jocurile Olimpice din 1928, Henry Robert „Bobby” Pearce şi-a oprit canoea în mijlocul competiţiei ca să lase o raţă cu boboci să treacă prin faţa lui fără să fie deranjate. După ce a trecut familia de raţe, a tras tare şi a câştigat medalia de aur. – sursa

2. În 1925, într-un meci dintre Arsenal şi Spartak Moscova, o ceaţă densă a acoperit tot terenul. Arbitrul nu a vrut să oprească meciul, iar jucătorii au încercat să se descurce aşa.

Un jucător de la Arsenal a fost dat afară pentru că s-a certat cu arbitrul, dar câteva minute mai târziu a intrat din nou fără să-l observe nimeni.

Era o ceaţă atât de deasă, încât la un moment dat cei de la Spartak aveau 15 jucători pe teren şi nimeni nu-şi dădea seama.

Portarul de la Arsenal s-a lovit cu capul de bară în încercarea de a salva o minge şi a fost înlocuit de un suporter, dar bineînţeles că nimeni nu şi-a dat seama. Cine-ar fi crezut că fotbalul are atâtea poveşti ciudate de spus? – sursa

Ambele texte le-am scris pentru pagina de Facebook Sportlocal după ce am făcut puţin research înainte. Probabil acesta e motivul pentru care le-am şi reţinut. În rest, dacă arunc o privire peste vreo listă de curiozităţi, probabil am să-mi dau seama că am mai citit câte ceva de-acolo, dar cu siguranţă nu aş fi ştiut să-ţi spun de curiozitatea aia dacă m-ai fi întrebat.

Tu ce curiozitate ai reţinut până acum din toate listele cu „Ştiaţi că…?” pe care le-ai parcurs?

3 Comments

  1. Adelin 21 august 2013
    • Cristian Florea 21 august 2013
    • Ciprian 22 august 2013

Leave a Reply