Tu ce stadioane ai vrea să vizitezi?

Aşa cum spuneam şi aici, de când am văzut Naţional Arena, am început să-mi doresc să văd din ce în ce mai multe stadioane ale lumii. Amsterdam Arena mi-a plăcut, dar dacă aş avea de ales între el şi cel de-acasă, aş alege Arena Naţională fără să stau pe gânduri, pentru că e mult mai frumoasă şi mai primitoare.

Tu ce stadioane ai vrea să vizitezi? 1 | Cristian FloreaCristi vrea acum să trimită pe cineva pe San Siro şi dacă tot a deschis subiectul, am început să caut informaţii pe internet despre acest stadion. Probabil ţi s-a întâmplat şi ţie să ai o curiozitate în legătură cu un oraş sau cu un obiectiv turistic şi să începi să cauţi informaţii despre el deşi nu ştii când vei ajunge acolo.

După ce am citit tot ce s-a putut citi pe internet despre stadion, am început să iau oamenii la întrebări. Am trimis mail-uri unor persoane care au scris articole despre experienţele avute pe Stadionul San Siro şi i-am întrebat ce i-ar spune unui prieten dacă ar trebui să-l convingă să meargă acolo, iar răspunsurile au fost extrem de frumoase.

Adi Dobre: San Siro e mai mult decât un stadion de fotbal. E un monument istoric, o operă de artă. Dacă îţi place fotbalul, nu trebuie să fii neapărat suporter al celor două echipe care evoluează pe această arenă, e obligatoriu să mergi măcar o dată acolo! E frumos, e impresionant!

PS: Nu cred că trebuie să convingi pe nimeni să meargă acolo, ci doar să întrebi. E ca şi cum ai întreba un pasionat de operă dacă vrea să meargă să vadă „La Scala”. Asta ca să ţinem aproape de Milano!

MrSport: M-ai rascolit – a fost primul derby din alte campionate vazut de mine! ;)

Pentru orice amator de fotbal international, nu neaparat si microbist, sa-i propui sa vedeti Derby della Madoninna e o intrebare cu un singur raspuns: DAAAA!

Milano, al doilea oras al Italiei, e insa capitala modei in peninsula, asa ca ai ocazia sa vezi femei frumoase, aranjate. Prea multe obiective turistice nu prea sunt insa: pe langa arhicunoscutele Duomo di Milano, La Scala, Galleria Vittorio Emanuele si Castelul Sforzesco este la loc de cinste San Siro Stadio sau Giuseppe Meazza Stadio (depinde cine joaca acasa – Inter sau AC Milan).

In ziua meciului, Piata Domului din Milano, punctul zero al orasului, a fost plina de englezi, germani si japonezi veniti special sa vada partida de campionat! Acum 4 ani, nu aveam Arena Nationala si mi s-a parut ciudat ca am plecat din apartament cu 30 min inainte de inceperea partidei.

Galeriile, Curva Nord si Curva Sud, stateau la peluze la primul nivel. In rest, suporterii erau amestecati: rosso – nero cu nero – azzurro. La peluze, nivelul 2, suporterii intrebau de jur imprejur cu cine tin vecinii lor, care nu erau imbracati in culorile favoritilor – asta ca sa stie daca sunt in majoritate in zona, pentru a sti cat de tare sa se bucure! :) In rest, foarte multe familii: tata, mama si 2-3 copii, care venisera sa se bucure de spectacol!

Despre meci? Mourinho, Chivu si Adriano au pierdut, invinsi de Kaka, Ronaldinho si Shevcenko.

La final, peste 80,000 de oameni au eliberat stadionul in 5 minute, coborand rapid prin turnurile stadionului. Primul tramvai si autobuz au plecat de la stadion cu ciorchini de suporteri pe scara! :)

Tiberiu Fărcaş: Le-as spune scurt ca e o experienta unica, un stadion impresionant! E monumental, dar si accesibil, este un stadion care Impune. Functional.

Nu ştiu dacă mai am nevoie de vreun alt motiv pentru a vizita Stadionul San Siro. Sper să ajung anul acesta, oricum. A, şi vreau să mai văd şi Allianz Arena, că m-a convins Camelia.

Tu ce stadioane ai vrea să vezi şi de ce?

9 Comments

 1. Sandra 10 aprilie 2013
 2. Moldov Enescu 10 aprilie 2013
  • Cristian Florea 10 aprilie 2013
   • Moldov Enescu 10 aprilie 2013
   • Cristian Florea 11 aprilie 2013
 3. Andrei 10 aprilie 2013
 4. Mircea Ostoia 12 aprilie 2013

Leave a Reply