Tu ce ştii despre istoria oraşului tău?

Teatrul Maior Gheorghe Pastia FocsaniNu cred că am mai spus-o până acum, dar îmi plac la nebunie proiectele #prinoraşulmeu care se tot fac online. Îmi pare sincer rău că n-am reuşit până acum să particip la nici unul dintre ele, dar ideea în sine mi se pare genială.

E foarte important să cunoaştem istoria oraşelor de la noi din ţară, iar primul cu care ar trebui să începem cred că este chiar oraşul în care trăim.

Focşaniul, din păcate, nu oferă cine ştie ce istorie, deşi aici a fost un punct de graniţă destul de important la un moment dat. Trecutul Focşaniului poate fi citit foarte rapid aici (mulţumesc Adi pentru link) şi sunt sigur că o să vi se pară foarte interesant, fie că sundeţi din Vrancea sau nu.

Tu ce ştii despre istoria oraşului tău? Dacă vine un prieten la tine şi te roagă să-i zici câte ceva despre trecutul îndepărtat al urbei în care trăieşti, te descurci?

Lasă un comentariu

14 comentarii

 • Ioni 5 Noi 2011, ora 17:12

  `E foarte important să cunoaştem istoria oraşelor de la noi din ţară` – Nu. Nu este.

  Nu prea stiu nimic despre istoria orasului meu. De altfel, nici nu sunt foarte interesat.
  Nu am fost niciodata pasionat de istorie. Nu am inteles de ce trebuie sa invat in scoala tot felu de lucruri neinteresante care s-au intamplat acum n-spe ani. Nu m-au ajutat niciodata lucrurile invatate la orele lungi si plictisitoare de istorie, lucruri pe care probabil ca nu o sa le mai stiu in cativa ani.

  • Florea Cristian 5 Noi 2011, ora 17:26

   Nici mie nu mi-a placut niciodata istoria, dar unele chestii sunt tare interesante. Eu chiar vreau sa stiu in ce perioada a fost construita nu stiu ce cladire de la mine din oras si ce-a fost ea atunci.

   In plus, cand mergi cu prietenii in vreun oras, cred ca-i util pentru toti ca tu sa stii cate ceva despre el

  • Andrei 7 Noi 2011, ora 16:58

   Cine nu-si cunoaste istoria e destinat sa o repete. De asta nici eu nu tin neaparat sa stiu istoria unor orase, ani inutili sau altceva. Istoria nueste o adunatura de ani si date, ea se ocupa cu studierea deciziilor pe care unii le-au luat in trecut.Sincer nu cred ca Focsanii au luat cine stie ce mare decizie in istorie.

 • oprean 5 Noi 2011, ora 17:52

  Mi-am propus sa scriu un articol despre istoria si turismul in Craiova, dar nu vreau sa copiez din vreo sursa si imi trebuie ceva timp ca sa ma duc si sa fac munca de cercetare…

  • Florea Cristian 5 Noi 2011, ora 17:57

   Mai ia-ti vreo 2 bloggeri cu tine si fa ceva interesant. Probabil o sa aveti mai mult chef de munca de cercetare daca o sa fiti mai multi

 • Malina 6 Noi 2011, ora 03:36

  Despre care oras: orasul in care m-am nascut, cel in care am crescut sau cel in care m-am stabilit ulterior?

  • Florea Cristian 6 Noi 2011, ora 09:27

   Cred ca cea mai atasata esti de cel in care ai crescut, deci despre ala e vorba :D

 • Malina 7 Noi 2011, ora 19:19

  Pai eu mai mult am crescut la bunici,
  intr-un sat sucevean din Bucovina,
  deci la sat, nu la oras … :)

 • Malina 10 Noi 2011, ora 20:30

  dap, Balga spune si si eu cred asta ca vesnicia s-a nascut la sat …
  cat despre orase, Mircea Eliade spunea ca fiecare oras natal are in el ceva magic si mitologic totodata, ceva care te atrage oricand, fara sa stii, dincolo de distanta spatiala si temporala …

 • Malina 11 Noi 2011, ora 00:25

  Blaga … Lucian :)

 • Tasia 13 Noi 2011, ora 17:49

  Ploiestiul are o istorie vasta, exista numeroase monografii ale orasului, dar Internetul nu are o baza de data consistenta din acest punct de vedere. Asa ca, puneti mana pe carti, fratilor! :D

  • Florea Cristian 13 Noi 2011, ora 19:08

   De ce nu scrii tu pe internet istoria asta, daca o stii? Wikipedia ti-ar putea gazdui articolele