Twitter-ul la putere!

Acum vreo câteva luni România a făcut cunoştinţă cu o aşa-zisă reţea socială gratuită, cunoscută şi sub numele de reţea pentru microblogging sau, mai scurt, twitter.

Dintr-o reţea socială, twitter-ul s-a transformat într-un fenomen. Sau cel puţin aşa-l văd eu. Întrebarea „What are you doing?” a ajuns pe buzele a cel puţin 50% din utilizatorii de internet care folosesc mai mult decât Messengerul şi HI5-ul şi la mai bine de 80% dintre bloggeri.

Sunt sigur că o să începeţi să-mi spuneţi „eu ştiam de twitter de peste un an, iar tu spui că a apărut în România acum câteva luni”. Bine bine, mulţi ştiaţi de twitter de foarte mult timp dar nu vedeţi ce fel s-a extins acum?

Tot mai mulţi bloggeri îşi implementează în design-ul WordPress-ului o iconiţă sau, mai nou, o ditamai imaginea care te îndrumă să-l „follow on twitter”. Alţii au ajuns atât de disperaţi încat după fiecare articol şi-au pus un butonaş care te ajută să anunţi şi pe twitter că ai citit articolul respectiv. Nu mai spun de cei care îşi arată în sidebar ultimele „ciripiceli” de pe twitter sau ultimii „followers” sau cei care îşi bagă tot felul de aplicaţii twitter pe telefon ca să poată răspunde neîncetat întrebării „What are you doing?”. Mă mir că nu au ajuns să scrie când se duc la budă, când se aşează pe WC, când a ieşit câca… şi multe alte lucruri.

Ideea este că twitter-ul câştigă teren şi în ţara noastră şi că este încă o metodă bună cu ajutorul căreia poţi scăpa de mass-urile stupide. Pune-i pe prietenii tăi să se înscrie pe twitter şi or sa anunţe acolo ce au de anunţat în loc să trimită mass-uri. Sau, ma rog, nu ştiu câţi or s-o facă, dar merită încercat.

Ok, ca tot bloggeru’ cu personalitate cică trebuie să am şi eu cont pe twitter. Că altfel nu mă simt blogger. Din păcate eu nu prea scriu „What am I doing”. Am găsit mai demult o aplicaţie creată tot de cei de la twitter (nu mă puneţi să v-o arat că nu mai ştiu cum am dat de ea) care îmi citeşte feed-ul blogului şi face în aşa fel încât de fiecare dată când scriu un articol, acesta să apară şi pe twitter. În afară de aplicaţia asta, îmi mai amintesc şi eu o data sau de două ori pe săptămână să intru pe twitter şi să mă uit ce-au mai scris cei pe care-i urmăresc, pentru că sunt fooarte mulţi (14 la număr), şi să le răspund unora sau să mai bag eu vre-un update inteligent de-al meu.

Iar spre final, ca să par şi eu cool de 10 iunie, atât mai am de zis: Follow me on twitter!

Lasă un comentariu

19 comentarii

 • Alex 10 Iun 2009, ora 19:23

  Fenomenul, pentru ca poate fi numit fenomen, a prins si la noi datorita usurintei in utilizare. Fata de toate celelalte metode de comunicare, twitter are cel mai scurt si usor proces de inregistrare, iar de folosire… nu are rost sa mai amintesc.
  Intr-adevar, exista persoane care pun pe twitter si mesaje legate de cand/cat/cum merf la buda, dar, una peste alta, ramane o metoda rapida de comunicare. Sa nu uitam ca twitter a devenit sursa de stiri pentru canalele traditionale, mai ales decand un twitt (parca asa isi spun utilizatorii) a transmis live la CNN accidentul de pe aeroportul din Amsterdam.
  Nu stiu ce viitor va avea insa, fiind direct atacat de produse localizate (numai in Romania sunt cel putin doua) si de „monstrii” Facebook si Hi5, care au inceput sa dezvolte facilitati similare.

 • Perfu 10 Iun 2009, ora 19:39

  Fenomenul twitter este cum a fost hi5-ul cand a fost descoperit de romani :) . Este un nou trend descoperit de romanasii nostri .

 • Serginho 10 Iun 2009, ora 21:58

  Am zis sa imi fac si eu cont pe twitter sa am acolo sa nu imi ia nimeni numele… si ce sa vezi? deja mi la luat… a trebuit sa pun altul… dezamagit! Si eu exact ca tine… intru o data la 2 sapt sau numai daca primesc mail de la twitter…

  De la mine poti citi: Obicei frecvent şi tâmpit la băieţi

 • fLn 10 Iun 2009, ora 23:18

  La noi Twitter-ul e ca hi5 acuma 2-3 luni cand era pe cele mai inalte culmi.

  De la mine poti citi: Next level!

 • Lungu Alin 11 Iun 2009, ora 02:24

  @Serginho : pai si nu l-ai dat in judecata ? :))

  De la mine poti citi: Mmmm

 • MadaManu 11 Iun 2009, ora 05:17

  Eu cred ca Twitt-ul va cadea in urmatoarele luni, pentru ca multe alte companii cu renume cladesc un nou „imperiu” in ale comunicarii :) Asa ca ne putem astepta la tot ce e mai „imposibil”…

  De la mine poti citi: Pierdere de nopti

 • MadaManu 11 Iun 2009, ora 09:04

  ma refeream la companii, nu campanii, infine… internetul nu se sfarseste aici, deci mereu va aparea ceva nou si sunt sigur ca una din companiile de renume pe internet va incerca (poate si reusi) sa prinda teren in fata celor de la twitt…
  [rq=1662,0,blog][/rq]Pierdere de nopti

 • Madalina 11 Iun 2009, ora 09:07

  Twitter-ul e ceva gen hi5 .. in curand o sa fie invadat mai ceva ca hi5-ul =)) .. mai mult ca sigur..
  [rq=1666,0,blog][/rq]Zile care mai de care..

 • Madalina 11 Iun 2009, ora 09:09

  si eu am cont ..dar intru rar .. mai las mesaje unora ….
  [rq=1671,0,blog][/rq]Zile care mai de care..

 • Grim_Cris 11 Iun 2009, ora 08:34

  @MadaManu .. ne poti da cateva exemple de astfel de campanii?

 • TheBes7 11 Iun 2009, ora 09:05

  Eu nu folosesc twitter. Habar n-am cum e, ce e si cum este.

 • Marian 11 Iun 2009, ora 10:12

  Mai demult nu imi placea Twitter, dar de ceva vreme mi-a devenit simpatic. :)) Asa ca am sa il folosesc in continuare. :)
  [rq=1757,0,blog][/rq]Cum să faci trafic şi bani dintr-un site gen Y!M…

 • Grim_Cris 11 Iun 2009, ora 09:34

  @MadaManu … companii am citit dar nu stiu cum de a iesit campanii. Anyway, twitter-ul va mai rezista cel putin un an in Romania. Sunt sigur de asta!

 • Miss Tyaa 11 Iun 2009, ora 11:43

  Ca sa ma bag si eu ca musca-n lapte [ca sa nu zic altceva ] , spun ca nu folosesc Twitter-ul . De ce ? MI-E LENEEEEEE ! xD :d .
  [rq=1873,0,blog][/rq]VACANTAAAAAAA !

 • BoogeyMan 11 Iun 2009, ora 13:25

  Am si eu cont,dar e doar de strategie . :))
  [rq=2013,0,blog][/rq]Scribd

 • Perfu 11 Iun 2009, ora 13:28

  Twitter-ul va rezista mai mult de 1 an in Romania , si stai ca de abia au inceput cocalarii si pitipoancele sa afle de el :))
  [rq=2015,0,blog][/rq]Joc Online de strategie romanesc

 • MadaManu 12 Iun 2009, ora 01:13

  @Grim_Cris: mda se mai intampla … :) :-j

 • bampi 12 Iun 2009, ora 23:43

  You are now following Grim_Cris, hihihi
  .-= Ultimul articol al lui bampi – Politicienii romani *by Cartoon Network* – ep2 =-.

 • Anca 15 Sep 2009, ora 20:08

  Să fiu sinceră nu am profil nici de Twitter, nici HI5, nici Facebook, nici MySpace, nici-nici. Şi nu am de gând să îmi fac, din vreme ce nu le găsesc rostul.
  Prefer să-mi împărtăşesc ideile prin scris ca lumea, decât prin fraze de 5-6 cuvinte sau poze în oglindă, cu buzele gloss-uite şi ditamai tencuiala pe faţă.
  .-= Ultimul articol al lui Anca – Lucrurile bune ne sunt mereu luate. =-.