Uite o combinație utilă de taste: Ctrl + K (sau Cmd + K pentru Mac)

Cu vreo săptămână înainte de ziua mea din acest an am hotărât să-mi fac singur un cadou și să-mi iau un Macbook. Mi-a luat vreo două – trei zile să mă obișnuiesc cu el în așa fel încât să nu simt că-mi îngreunează munca în loc să mi-o ușureze, apoi am simțit că nu mai vreau să mă mai întorc la Windows niciodată. Totuși, după aceste zile, aveam o problemă care mă tot frământa: când dădeam click dreapta în Microsoft Word, îmi arăta alt meniu față de cel cu care eram eu obișnuit pe Windows. Și dacă voiam, spre exemplu, să selectez 3 cuvinte și să pun un link pe ele, nu găseam de nicio culoare butonul de Hyperlink pe care-l știam eu, așa că soluția pe care am găsit-o atunci a fost să mă interesez care e scurtătura din taste pentru a pune un link în Office.

Și am găsit-o, e Cmd + K pentru Macbook și Ctrl + K pentru Windows. Apoi m-am gândit s-o încerc și în alte programe, nu doar în Office și văd că merge fără probleme și când scriu pe blog (adică dacă selectez două cuvinte și apăs Cmd + K când scriu un articol în modul Vizual, îmi apare fereastra care mă întreabă ce link vreau să pun pe cele două cuvinte), funcționează și în Mailchimp, în Gmail, în Google Docs și cam în toate programele care merg pe principiul WYSIWYG.

Mi-am dat seama că mi-a fost ușurată foarte mult munca după ce m-am obișnuit să folosesc scurtătura asta, așa că am hotărât să le-o spun și altora. :D

Tags:

2 Comments

  1. ionica 21 iulie 2015
    • Cristian Florea 21 iulie 2015

Leave a Reply