Uite cum ajung eu să depind de tehnologie

Mai ziceam la un moment dat că depind tare mult de telefonul meu mobil, iar asta nu pentru că aş avea mare nevoie de el, ci pentru că m-am obişnuit să-l am în buzunar tot timpul, iar când nu-l mai am, mi se pare că lucrurile nu pot merge ok.

calendarDe vreo două luni încoace încep să-mi notez în calendarul LGrim-ului ce am de făcut în fiecare zi. Nu pentru că nu m-ar mai ajuta memoria la vârsta asta, ci pentru că uneori chiar sunt lucruri de care uit. Şi nu, n-am mare lucru de făcut într-o zi, dar decât să ratez unele chestii programate peste câteva zile, prefer să-mi notez din timp.

Acum aproape am ajuns în stadiul în care nu mai încerc să mai reţin nimic din ceea ce am de făcut, pe motiv că oricum găsesc scris pe telefon. Lucru care, în viziunea mea, nu-i atât de ok, pentru că ar cam fi nevoie să-mi mai pun şi creierul la contribuţie. Măcar acum, cât încă mai funcţioneză în parametri normali.

Nu-mi place să depind prea mult de lucruri, mai ales când astea stau în calea dezvoltării mele. De azi mi-am propus să nu-mi mai notez nimic din ceea ce am de făcut şi să încerc să reţin tot. Aşa cum am zis şi mai sus, nu am mare lucru de făcut, deci treaba cu notatul e mai mult un moft.

Voi vă notaţi undeva programul (sau programările), sau preferaţi să lucraţi mai mult cu mintea?

Lasă un comentariu

20 comentarii

 • Eric 13 Mar 2012, ora 09:26

  N-am o memorie deloc buna insa nici nu-mi notez pe undeva ce fac :)) Chestia e ca incerc sa pun accent pe valoarea timpului, este cea mai importanta chestie, iar atunci cand faci de toate intr-o zi nu ai cum sa nu ai o imagine de ansamblu.

  • Florea Cristian 13 Mar 2012, ora 09:28

   Până n-o să ajung un business man foarte ocupat, mi-am propus să nu-mi mai notez nimic. Dar când o să ajung un om de business important, atunci o să am o secretară care să ţină minte pentru mine. :))

 • mariusrusu 13 Mar 2012, ora 09:28

  Pentru agendă și to-do folosesc aplicațiile de la Google. Îs compatibile și cu Android și cu iOS. Astfel am acces la ele și de pe mobil și de pe PC.
  Ziceam eu ieri despre dependența de telefonul mobil și ce ne-am face dacă l-am pierde, fără posibilitatea de a mai recupera datele de pe el: http://mariusrusu.ro/dependenta-de-telefonul-mobil/

  • Florea Cristian 13 Mar 2012, ora 09:29

   Da, si eu tot Google Calendar foloseam pana azi, sincronizat cu telefonul si cu Mozilla Thunderbird. Dar de azi gata, ma sa ne mai descurcam si fara, zic. :))

   • mariusrusu 13 Mar 2012, ora 09:45

    Dacă reziști 2 luni să reții tot fără „ajutor electronic” ai toată stima!

   • Florea Cristian 13 Mar 2012, ora 10:05

    Spune-mi asta peste 10 ani, că viaţa de elev nu are prea multe evenimente de reţinut.

 • daniel bumb 13 Mar 2012, ora 09:40

  eu folosesc serviicile google doar pentru cv-uri , de multe ori primesc telefon si sunt pe stradă , si intru de pe telefon pe profil de unde trimit cv-ul firmei sau persoanei respective , deci e foarte util sa tinem anumite lucruri online , asa am si buletinul sacanat în telefon , că nu prea îl port cu mine , dar e simplu sa merg la un serox trimit fisierul si îl scot la imprimantă .
  Deci tehnologia ajută

  • Florea Cristian 13 Mar 2012, ora 10:05

   Da, sunt constient de faptul ca tehnologia ajuta foarte mult (daca nu credeam asta, mi-as fi cumparat un Nokia 1100 :))), dar e bine sa ne mai punem si capul la contributie din cand in cand. Exemplele date de tine sunt foarte bune!

 • daniel bumb 13 Mar 2012, ora 11:54

  ps am si un Nokia 1100 e super tehnologie are lanterna :))

  • Florea Cristian 14 Mar 2012, ora 13:43

   Si e lanterna pe care-o tine bateria o vesnicie, nu ca astea din zilele noastre. :))

   • daniel bumb 14 Mar 2012, ora 15:03

    da nu ca rabla de mea de optimus :))

   • Florea Cristian 14 Mar 2012, ora 16:25

    Care nici blitz n-are. :))

 • Calivita 13 Mar 2012, ora 13:59

  Cu mintea, desi de multe ori poate fi stresant! cand sunt mai multe de facut ajungi sa te gandesti in continuu la ele ca nu cumva sa le uti! Nu stiu cum sa cred ca ar fi mai bine; notatul intr-un calendar te scuteste de griji si iti ofera o oarecare liniste si relaxare, dar si prea multa lenevire a creierului, pe cand memoratul poate deveni stresant la un moment dat! Poate varianta corecta e una de mijloc. Sa si retii sa si notezi, in functie de eveniment si importanta….(Ma refer la chestiile personale si nu la job – unde e categoric necesara o agenda)

  • Florea Cristian 14 Mar 2012, ora 13:45

   Vorbeam cu colega mea de bancă despre asta şi cea mai bună cale de mijloc la care-am ajuns ar fi să-ţi notezi, dar să consulţi calendarul ăla doar în cazuri extreme. În rest, să încerci să reţii.

 • d-petre 13 Mar 2012, ora 20:31

  Folosesc foarte mult alarmele de pe telefon … ca sa nu uit anumite intalniri sau evenimente viitoare. Daca-l pierd e ghinion maxim pentru ca am setate diverse evenimente si peste un an .

  • Florea Cristian 14 Mar 2012, ora 13:46

   Alea peste un an chiar ca nu poti sa le retii. Da’ pe astea zilnice, sau saptamanale, nu-i nevoie neaparata sa ti le notezi.

 • Mihai Baboi 14 Mar 2012, ora 16:29

  Notez tot! Daca m-ai lasat fara telefon m-am ars… :))

 • Andrei 14 Mar 2012, ora 22:28

  De cativa ani nu mai am memorie, caramida mea imi spune ce sa fac. Oare ma controloeaza? Am ajuns sclavul masinariilor?