Uite de-aia nu ieşi bine în unele poze

Dacă aţi mai intrat pe-aici probabil ştiţi deja că nu mă pricep absolut deloc la fotografie. De aceea mă las impresionat tare uşor şi de cele mai banale lucruri din industrie. Astăzi am descoperit de ce nu ies bine în unele poze. Nu faţa mea e de vină, ci setările aparatului sau obiectivul. Uitaţi cum arată feţele unor oameni în funcţie de obiectivele folosite.

portret2

portret3

portret1

Print

Practic, faţa e aceeaşi, dar uitaţi-vă şi voi ce rău arată dacă e folosit obiectivul nepotrivit.

Bonus

there are no bad pictures

Dacă o să daţi click şi pe link-urile de la surse, o să găsiţi şi explicaţiile tehnice pentru care aceeaşi faţă arată atât de bine uneori şi atât de prost alteori. Eu n-am scris explicaţiile aici pentru că oricum nu înţeleg nimic din ele.

Surse: 1, 2, 3, 4, 5.

Lasă un comentariu

4 comentarii

 • Carmen 19 Iul 2013, ora 01:41

  Ei bine, chestia asta chiar o stiam :D Am testat mai multe obiective si diferentele chiar sunt vizibile, de la detalii pana la forma fetei sau forma oricarui alt obiect.

  • Cristian Florea 19 Iul 2013, ora 07:43

   Fotografia asta e un domeniu extrem de interesant. Nu toată lumea e în stare să-l practice, dar asta nu înseamnă că nu putem învăţa câteva curiozitaţi în legătură cu domeniul.

 • Shmu 28 Aug 2013, ora 01:32

  Mersi Cristian pentru lamuriri ! :))
  Luasem intr-o zi cu imprumut un DSLR sa vad cum e si trebuie sa recunosc, nu mi-am facut in viata mea atatea poze la fata intr-o zi si dupa 50 de click-uri am plecat acasa cu gandul „nah asta e, am un cap mai special” :))))
  Arat cuiva fotografiile, de incredere evident :))) si dupa ce a ras mi-a dat articolul tau si am inceput sa rad si eu si inca mai rad si da, ii fain la ţară :))
  Clar ca de la lentila dar nu mi-a trecut prin cap pana azi :)) toate se aseaza, numai sa avem rabdare.
  Succes si numai bine.