Uite cum ai putea să devii puţin mai productiv

Acum vreo săptămână am început să analizez mai atent notificările pe care le primesc pe ecranul telefonului. La fiecare sunet pe care-l scotea telefonul începeam să mă întreb dacă chiar a meritat să mă opresc din ce aveam de făcut şi să mă uit la notificarea respectivă. În cele mai multe cazuri, nu merita, aşa că am hotărât să scot sunetele de la notificări şi să las doar ce e într-adevăr util. Uşor-uşor am renunţat la toate sunetele, mai puţin la cel care se aude când mă sună cineva şi la sunetul de alertă din momentul în care primesc un SMS. Notificările apar în continuare pe ecran (că pot fi utile uneori), dar fără să scoată sunet.

Mi-e mai bine. Nu mai scot telefonul din buzunar de 100 de ori pe zi, nu mă mai opresc din ce fac doar ca să văd de ce a scos telefonul meu un sunet şi nici nu-mi mai întrerup activitatea pentru că nu-ştiu-ce joc zice că tre’ să intervin. Nu ştiu de ce nu m-am gândit să fac asta mai devreme.

În plus, am dezactivat şi sunetele de la Facebook-ul din browser. Eu ţin mereu un tab deschis cu Facebook-ul, pentru că public multe şi n-are rost să intru de fiecare dată. Am observat că şi atunci când îmi scria cineva pe chat mă opream din ce făceam ca să văd ce e, fără a fi neapărat un lucru important. Acum, că le-am dezactivat, mă uit numai când vreau eu pe Facebook şi apuc să termin ce am de făcut fără să fiu întrerupt. Într-adevăr, poate acum răspund mai greu pe chat, că nu mai iese sunetul ăla ca să-mi spună că mi-a scris cineva, dar nu-i nicio grabă. Lucrurile urgente nu se rezolvă pe chatul de Facebook, deci pot întârzia cu răspunsul de fiecare dată. :D

Ia încearcă şi tu să-ţi dezactivezi toate sunetele care te distrag, să vezi că devii mai productiv, iar asta fără cine ştie ce efort.

ecran principal iphone 6 cristianflorea

Citește și alte articole despre produsele Apple dând click pe măr

Lasă un comentariu

4 comentarii

 • Mircea 22 Oct 2014, ora 16:21

  De acord cu tine. Si eu am facut asa. Mai mult, la multe aplicatii am dezactivat sa imi apara notificarile cu celebra bulina rosie din acelasi motiv.

  • Cristian Florea 22 Oct 2014, ora 23:25

   Eu pe alea am început să le ignor. :))

 • Bianca Alexandra 22 Oct 2014, ora 23:23

  Cred ca eu sunt cea mai fericita, pentru ca niciodata nu mi-a scos sunete telefonul, decat atunci cand am fost sunata si cand am primit SMS. Mai nou, mi-a iesit din reflex si intratul pe net de pe telefon, deoarece tocmai m-am intors din America si acolo nu te poti conecta la internet, decat in zonele cu wifi. Iar eu m-am obisnuit asa, iar netul din extraoptiunea mea… sta degeaba. Dar nu-mi pasa, atata timp cat nu mai pierd vremea, stand tot timpul cu telefonul in mana.

  Revenind la subiect, eu nici macar nu mi-am instalat aplicatia de Facebook… Si niciodata nu am bifat optiunile acelea in care poti primi notificari la fiecare like, comment, share etc. Si ma bucur pentru alegerile facute.

  • Cristian Florea 22 Oct 2014, ora 23:27

   Tu ai fost inspirată de la început. :))