Uite cum ai putea să devii puţin mai productiv

Acum vreo săptămână am început să analizez mai atent notificările pe care le primesc pe ecranul telefonului. La fiecare sunet pe care-l scotea telefonul începeam să mă întreb dacă chiar a meritat să mă opresc din ce aveam de făcut şi să mă uit la notificarea respectivă. În cele mai multe cazuri, nu merita, aşa că am hotărât să scot sunetele de la notificări şi să las doar ce e într-adevăr util. Uşor-uşor am renunţat la toate sunetele, mai puţin la cel care se aude când mă sună cineva şi la sunetul de alertă din momentul în care primesc un SMS. Notificările apar în continuare pe ecran (că pot fi utile uneori), dar fără să scoată sunet.

Mi-e mai bine. Nu mai scot telefonul din buzunar de 100 de ori pe zi, nu mă mai opresc din ce fac doar ca să văd de ce a scos telefonul meu un sunet şi nici nu-mi mai întrerup activitatea pentru că nu-ştiu-ce joc zice că tre’ să intervin. Nu ştiu de ce nu m-am gândit să fac asta mai devreme.

În plus, am dezactivat şi sunetele de la Facebook-ul din browser. Eu ţin mereu un tab deschis cu Facebook-ul, pentru că public multe şi n-are rost să intru de fiecare dată. Am observat că şi atunci când îmi scria cineva pe chat mă opream din ce făceam ca să văd ce e, fără a fi neapărat un lucru important. Acum, că le-am dezactivat, mă uit numai când vreau eu pe Facebook şi apuc să termin ce am de făcut fără să fiu întrerupt. Într-adevăr, poate acum răspund mai greu pe chat, că nu mai iese sunetul ăla ca să-mi spună că mi-a scris cineva, dar nu-i nicio grabă. Lucrurile urgente nu se rezolvă pe chatul de Facebook, deci pot întârzia cu răspunsul de fiecare dată. :D

Ia încearcă şi tu să-ţi dezactivezi toate sunetele care te distrag, să vezi că devii mai productiv, iar asta fără cine ştie ce efort.

ecran principal iphone 6 cristianflorea

4 Comments

  1. Mircea 22 octombrie 2014
    • Cristian Florea 22 octombrie 2014
  2. Bianca Alexandra 22 octombrie 2014
    • Cristian Florea 22 octombrie 2014

Leave a Reply