Unde poţi să cunoşti biciclişti şi să mai înveţi câte ceva despre ciclism în Bucureşti

Când mi-am luat eu bicicletă, adică acum vreo doi ani şi ceva, m-a ajutat foarte mult faptul că deţineam un blog. Pentru că-l ştiam pe Ariel, l-am rugat pe el să mă ajute să-mi cumpăr bicla. Tot el mi-a făcut şi cunoştinţă cu o parte dintre bicicliştii din Bucureşti, apoi am început uşor-uşor să mai cunosc eu câţiva şi aşa am ajuns să interacţionez cu mai multe comunităţi de biciclişti din Capitală.

În timp, văzând că promovez atât de mult mersul pe bicicletă, mi s-a pus de mai multe ori întrebarea „cum găsesc oameni cu care să mă plimb cu bicicleta?”. În principiu, ca să cunoşti biciclişti, trebuie să participi la evenimente dedicate lor. Doar că marşurile bicicliştilor nu sunt întotdeauna cele mai bune pentru socializare, că fiecare vine cu amicii lui, iar dacă tu eşti puţin mai antisocial, s-ar putea să te trezeşti că din 2000 de biciclişti (sau câţi au fost la marş), tu n-ai apucat să cunoşti pe nimeni.

M-am gândit destul de mult la ideea de a face seri dedicate bicicliştilor, în care să ne cunoaştem şi să împărtăşim din poveştile noastre, apoi au apărut cei de la Spokes, care au hotărât să facă în fiecare joi BikeTalks, adică o întâlnire în care un biciclist mai mult sau mai puţin experimentat le împărtăşeşte celorlalţi din experienţa sa. De fapt, nu e o întâlnire atât de formală cum am descris-o eu, ci e mai degrabă o discuţie între prieteni.

Am ajuns şi eu într-o joi la eveniment şi mi-a plăcut tare mult. Ne-a vorbit Traian Goga (fost ciclist de performanţă, acum redactor la o revistă de ciclism) despre ciclismul de performanţă, despre sacrificii, efort şi cum se vede ciclismul în România din perspectiva unui sportiv de performanţă (el are 16 titluri de Campion Naţional, adică chiar avea ce să ne spună). În alte seri s-a vorbit despre cum să te pregăteşti înainte de o tură cu bicla, cum să ai grijă de bicicleta ta şi multe, multe altele. Sunt atât discuţii, cât şi lucruri practice.

In joia aceea am reuşit să-l cunosc pe Traian, pe care-l ştiam doar de pe Facebook, şi am reuşit să socializez cu încă vreo doi biciclişti prezenţi la eveniment. Dar cel mai mult mi-a plăcut faptul că am simţit că fac parte dintr-o comunitate, iar feeling-ul ăsta e foarte, foarte mişto. Mi-aş fi dorit să fi avut timp să merg în fiecare joi, dar timpul nu prea mi-a permis.

Oricum, important e că acum există un loc în care poţi cunoaşte biciclişti alături de care să pedalezi şi să te distrezi. Mai mult, cei de la Spokes fac reduceri la diverse produse din magazin pentru cei care vin la serile BikeTalks. Adică în fiecare joi e un fel de Black Friday la Spokes, dacă participi la întâlnire.

Mai multe n-am de zis. Dacă nici asta nu ţi se pare o ocazie bună de a cunoaşte biciclişti, atunci care e?

3 Comments

  1. andreea lungu - focsani 16 decembrie 2014
    • Cristian Florea 16 decembrie 2014
  2. doru ungureanu 18 decembrie 2014

Leave a Reply