Unde se duc bateriile când se duc?

baterieNu ştiu dacă aţi observat, dar pe toate bateriile pe care le aveţi voi la gadget-urile pe care le folosiţi, este semnul ăla care arată că atunci când simţi că bateria vrea s-o ia pe alt drum, nu trebuie să îi dai foc, s-o trânteşti de pământ, s-o deschizi cu şurubelniţa, sau s-o arunci la coşul de gunoi.

Un om educat, spun ei, sună la numărul ăla de telefon afişat pe baterie şi întreabă cam cum ar putea-o recicla.

Eu, recunosc, n-am făcut niciodată treaba asta. Am încălcat indicaţiile fiecărei baterii pe care am folosit-o, aruncând-o la coş când a îmbătrânit şi a devenit nefolositoare.

Ştiu că sunt tot felul de centre de colectare ale bateriilor şi că ar fi frumos să mă folosesc şi eu de unul dacă vreau să ajut mediul, dar eram curios dacă voi duceţi bateriile acolo când nu mai sunt bune.

Serios acum, ajutaţi la protecţia mediului şi reciclaţi bateriile care nu mai sunt bune, sau le aruncaţi pur şi simplu?

Lasă un comentariu

13 comentarii

 • klubbingman 13 Feb 2012, ora 19:04

  le-am aruncat la cosul de gunoi si cel mai probabil asa voi face in continuare. sa ma deplasez pana la un astfel de centru de colectare doar pentru o baterie e timp pierdut. sincer. :D

  • Florea Cristian 13 Feb 2012, ora 19:32

   Eu am vazut centre din astea de reciclare prin Carrefour. La cumparaturi oricum te duci si nu cred ca-i greu sa iei si bateriile cu tine.

   • klubbingman 14 Feb 2012, ora 19:18

    lasa, plantez 10 pomi pentru asta :)

   • Florea Cristian 14 Feb 2012, ora 19:30

    ok. :)) sa ma chemi si pe mine, ca vreau si eu sa plantez 10.

   • Andrei 28 Oct 2012, ora 15:10

    Pacat ca nu exista buton de dislike. Ai unde sa pui bateriile pentru reciclare in Mega Image, care e peste tot. Sa nu iti pese de treaba asta e nesimtire. Inclusiv producatorii stiu si spun ca nu e bine sa le arunci la gunoi. Asta este super, doar ca tu nu iti dai seama ce important e ca o firma producatoare admite ca produce otrava. SI chestia ca pui 10 copaci (care e o alta prostie, pentru ca nu ajuta cu absolut nimic) arata cat de mult nu iti pasa de orice altceva.

 • Whiteman 13 Feb 2012, ora 20:34

  Nu le arunc, le adun intr-o punga si le depun la centrele de colectare. Daca reciclam, avem toti de cistigat.

  • Florea Cristian 14 Feb 2012, ora 00:13

   Si eu care credeam ca cosurile alea de reciclare sunt umplute doar de oamenii care lucreaza acolo. Felicitari pentru ceea ce faci!

 • Tudor 14 Feb 2012, ora 08:49

  Eu le arunc in cutiile RoRec

 • Pavel 14 Feb 2012, ora 09:26

  Serios acum, te-ai molipsit de la Vasile? :D

 • Calivita 15 Feb 2012, ora 12:19

  Exista centre de reciclare, desi nu prea multe…eu am vazut decat in Caufland la un moment dat! Nu am observat ce scrie pe ele, insa vazand centrul de colectare am dedus care este scopul si mi-am propus pe moment sa fiu un om civilizat…..dar nu mi-a reusit! Partea buna e ca nu le-am aruncat la gunoi, ci le am acasa (cel putin cele folosite in ultimul an).
  Ar trebui sa ne autoeducam mai mult!

  • Florea Cristian 15 Feb 2012, ora 14:33

   Si ai de gand sa le duci la centrul de colectare, sau le lasi acasa pana cand te enervezi si le arunci la cos pe toate?