Uneori îmi doresc să nu se fi inventat telefoanele mobile

mircea cartarescu - focsaniIeri, în jurul orei 16:00, am participat la una dintre cele mai frumoase evenimente organizate în Focşani în ultima vreme, reuşind (în sfârşit) să-l văd şi să-l aud vorbind pe minunatul om, profesor şi scriitor Mircea Cărtărescu (faţă de care, nu ştiu dacă v-am mai spus, am o deosebită stimă).

Am intrat în sala Teatrului Municipal „Maior Gh. Pastia” cu gândul că voi avea parte de un monolog şi o discuţie de excepţie (lucru care, aşa cum probabil v-aţi aşteptat, s-a întâmplat), dar fără să-mi treacă măcar o secundă prin cap că la acest eveniment cultural pot participa oameni prost crescuţi, sau care şi-au uitat bunul simţ acasă.

Nu ştiu dacă aţi mai trecut prin asta, dar eu n-am reuşit la un moment dat să înţeleg cum de puteau suna mai multe telefoane în acelaşi timp, făcând un fel de simfonie proastă, întrerupându-l pe scriitor şi enervându-ne pe noi, cei prezenţi în sală.

Aş fi încercat să le atrag atenţia unora, dar când mi-am dat seama că sunt atât de mulţi, m-am gândit că efortul este zadarnic.

Discuţia a fost foarte interesantă şi nu regret deloc faptul că am participat. Amărăciunea este în sufletul meu pentru că prima impresie pe care şi-a făcut-o Mircea Cărtărescu despre Focşani a fost asta. Să fi fost în locul lui, m-aş fi ridicat şi-aş fi plecat, sincer vă zic. Parcă îmi era mie ruşine de ruşinea altora.

Lasă un comentariu

16 comentarii

 • cristian voiculescu 16 Iun 2011, ora 13:45

  Ar fi fost o lipsa de respect tocmai pentru voi cei care va comportati civilizat daca pleca. Voi ce vina aveati?

  • Florea Cristian 16 Iun 2011, ora 14:23

   Nu aveam nicio vina, dar el ce vina avea ca trebuia sa suporte toata nebunia aia? Intr-adevar, a avut bun simt pentru ca a ramas, dar nu m-as fi suparat daca pleca, avand in vedere lipsa de respect a celorlalti

 • Stefan Murgeanu 16 Iun 2011, ora 15:25

  1. trebuia sa le atragi atentia ca sunt nesimtiti (ma rog, puteai face asta si in mod diplomat, eu de obicei soptesc hotarat un „incetati odata!”)

  2. nu telefoanele sunt de vina, ci oamenii, in speta NESIMTITII

  deci titlul corect trebuia sa fie „Uneori îmi doresc să nu se fi inventat nesimtitii” ;)

  • Florea Cristian 16 Iun 2011, ora 17:19

   1. am sa tin cont data viitoare de asta

   2. stiu ca nu telefoanele sunt de vina. titlul a fost usor ironic :D

 • Rares Cojocaru 16 Iun 2011, ora 15:33

  Florin Piersic are o mica povestioara amuzanta la inceputul fiecarui spectacol in care zice cum era la un alt spectacol si cuiva din primul rand i-a sunat telefonul si i l-a luat sa voreasca el sa vada ce e asa de important :))..Bine..toata treaba e asa subtila sa-i faca pe cei din sala constienti ca trebe sa-si opreasca telefoanele.

  *Si la Puric, in Craiova, au sunat telefoane..

 • Zoly 16 Iun 2011, ora 19:24

  Nu prea te duci la piese de teatru sau la film…eu m-am obisnuit.

  • Madalin Blidaru 16 Iun 2011, ora 19:46

   Cu mersul la teatru sau cu sunatul telefonului in timpul piesei?

  • Florea Cristian 16 Iun 2011, ora 22:25

   ma duc, dar nu mereu e asa. la piesele de teatru organizate intre licee, spre exemplu, parca nu suna telefoanele chiar atat de mult.

   e rau daca te-ai obisnuit cu sunatul telefoanelor. lumea trebuie educata, nu trebuie ignorat acest lucru

 • Andrei 17 Iun 2011, ora 11:01

  La noi se face in stil barbar. La inceputul oricarei reprezentatii de la casa de cultura, de obicei, se aude pe fundal o voce care roaga pe toata lumea sa inchida telefoanele.:)) Si totusi, cred ca e bine…macar nu se mai aud asa multe.

  • Florea Cristian 18 Iun 2011, ora 11:14

   da, daca le atragi atentia de fiecare data, la un moment dat incep si ei sa se simta

 • Pato Basil 18 Iun 2011, ora 11:19

  ei asa se intampla si la teatru si la opera:( din pacate! artisti ar trebui antrenati si rugati sa se adapteze:)

  • Florea Cristian 18 Iun 2011, ora 11:33

   e pacat ca artistii ar trebui sa fie cei educati si nu publicul :(

   • Pato Basil 18 Iun 2011, ora 11:37

    dar cam asa e:(… de ce n-am invata huliganii sa nu mai arunce cu petarde. Si invatam caii jandarmilor sa se obisnuiasca cu ele! Cam la fel e si aici.
    Viata e cruda…

 • Chaika 19 Iun 2011, ora 10:34

  Sunt sigură că faza cu telefoanele nu i s-a întâmplat doar în Focşani. Ştie şi el mai bine, că-n fiecare oraş sunt oameni de-un fel şi oameni de alt fel.

  • Florea Cristian 19 Iun 2011, ora 10:37

   Da, asa e, n-are cum sa se fi intamplat doar in Focsani, dar pe mine ma doare ca prima impresie pe care si-a facut-o omul despre publicul din orasul nostru a fost asta